İçeriğe Yönlendir

2008 Fiesta 1.4 ABS ve El Freni Uyarı Lambası Belirli Aralıklarla Yanıp Sönüyor


HALİS FIRTINA

Recommended Posts

HALİS FIRTINA

Herkese hayırlı günler. Aracımda belirli aralıklarla abs ve el freni lambası yanıp sönüyor lambalar yanarken aynı anda çıt çıt diye ses geliyor ve araç yavaşladığında bu sorunu yapıyor km göstergesinde de ——bu tarz işaret çıkıyor tüm ekranda. neden kaynaklanıyor olabilir. Bu arada Henüz yeni yeni araç kullanmaya başladım. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Öncelik balataların kontrolü ve ardından hidrolik değişimi. Hidrolik seviyesi balata eskidikçe düşer ve değişim amaçlı uyarı verir. O nedenle hidrolik seviyesinden önce balatalar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

araç hızı okuyamaz ise abs yan etki olarak devre dışı kalır lambası yanar, asıl sorun km göstergesindeki ------ çizgiler.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Hem abs hem el freni isigi westing bilmem nesi arizasi olabilir, okuyucu sorunu olabilir.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

Aynı sorun bendede oldu ford ustası buldum cihaza bağladı baktı sonra kutup başlarını söküp zımparaladı hem akünün hemde kablonun sonra arabayı çalıştırdı klima teyp çakmaklık far vs aklına gelebilecek her donanımı açtı varmı sorun dedi yok kesildi sorunun kaynağını sordum kutup başlarının ici zamanla katmanlaşıyormuş (oksitlenme değil) buda elektriği bi salıp bi tutuyormuş salınca yüksek geliyor ve araç kendini korumaya alıyormuş 2 seneye yaklaşıyor bir daha hiç olmadı. Hiçbir parca değişimi yapmadan dene olmaz ise sanayide  ford özel servisi bul ford cihazına bağlat normal laptop arıza kodunu veriyor ustalar kodun hangi arıza olduğunu anlamıyor(anlayan mutlaka vardır tabi) uzun oldu ama ben çözünceye kadar baya ter döktüm 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...