İçeriğe Yönlendir

Hangi Marka Balata?

Celal Bayhan

Recommended Posts

Celal Bayhan

herkese iyi günler dilerim.nihayet aldıktan 5 yıl sonra balataların değişmesi gerektiği söylendi hangi marka balataları almalıyım sıralayabilirmisiniz .herkese teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Daha dün fiesta aracımın ön disk-balatalarını ve beraberinde fren hidroliğini değiştirdim. Fren diski olarak fiyatını çok uygun bulduğum için bosch, fren balatası ferodo aldım.

Aracınızın disk durumu nedir bilmiyorum ama sadece balata ihtiyacınız kesin ise;

1)Motorcraft (orjinal)

2)Ferodo

3)Kale

1 ve 2 numaranın fiyatları birbirine yakın oluyor, benim araçta 225 lira orjinali Ferodo 180 lira idi. 3 numara ise fiyatı oldukça düşük 90-100 liraydı,  fakat kale markası için hem disklere zarar verdiği söylenmekte iken hemde yumuşak olduğu söylenmekte. Yani iki farklı görüş var, ben ortadan gidip Ferodo aldım bu nedenden. Dün akşam montaj yapıldı, 30 km kadar kullandım hem disk hem balata değiştiği için frenlerin zayıflamasına rağmen eskisinden iyi olduğunu net söyleyebilirim.

Benim aracım 104000 kmde, üzerinden orjinal disk çıktı balata ise magnet marka çıktı daha giderdi balata biraz seviye olarak ama özelliğini kaybetmişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Ford için özel bir marka tercih edilirmi bilemiyeceğim ama Ferodo kullandım çok memnun kalmıştım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Daha önce,

TRW, EBC, MotorCraft balataları kullandım. Son olarak Ferodo aldım henüz takmadım. Bazı Ford kutularından Ferodo balata çıkıyor.

Alacağınız model Fdb1425 

Ben 15 ocak'ta 148 liraya almışım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

trw

delphi

ferodo 

MotorCraft  ( orj )

yerli olarak da Kale balata olabilir Tr deki çoğu markaya orj balata üretiyor kale 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Bayhan
(düzenlendi)

harun bey arkalar için hangi kodluyu almalıyım ferodo da sıkıntı varmı acaba

tarihinde Celal Bayhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Trw kullandım. Başta az ses yaptı ama sıkıntı olmadı. Kalite yönünden sıkıntı yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...