İçeriğe Yönlendir

Sıvı Conta Hakkında.

İsmail Sefer

Recommended Posts

İsmail Sefer

Herkese sağlıklı günler dilerim. Sıvı conta hakkında merak ettiğim bir konu var, beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Daha önceki 2008 dizel Focusumda krank keçesi değişimi için usta karteri söktü ve gerekli tamirleri yaptıktan sonra karteri geri takmak için sıvı contayı karter kenarlarına boca ederek sürdü ve karteri taktı. Dolayısı ile sıvı conta karterin dışına taşarak yapıştı muhtemelen iç kısmına da taştı. Şimdi yeni aracımın (2013 TDCİ) karterinde eğrilik var, orjinal karter satın aldım önümüzdeki bakımda aynı ustaya karteri değiştirteceğim ve muhtemelen aynı yöntemle değiştirecek. Sormak istediğim karterin iç kısmına taşan conta yağla birleşince uzun vadede çözünme parçalanma yapıp motora zarar verir mi? Dizel focus karter contası diye birşey yok mu? İlla sıvı conta ile mi takılıyor bu karter?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

conta yok, sıvı conta ince tabaka hahlinde sürülmeli normalde taşmayacak kadar sürülüyor. yağa kaırşırsa karter dibine çöker orada klaır veya zamanla eriyebilir kimyasal durumuna bağlı contanın

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

çok fazla taşırmamakta fayda var yağ süzgeçini tıkayabilir

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Kullanılan contanın kalitesine bağlı kopup yağa karışırsa dibe çöker zmanlada çamurlaşıp yok olur.Bunların denemeleri mevcut örnek victor reinz 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

normalde standart contanin duz bastigi yuzeylere sivi conta vs. surulmemesi lazim. sadece kenar köşe engebeli çentik noktalara destek amaçlı ince bir tabaka sürülmesi yeterli.

gereksiz yere fazla surulurse icerde kalan kisimlar yag pompasinin sucgecini tikayabilir. sonrasi malum

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Coşku Mert yazdı:

normalde standart contanin duz bastigi yuzeylere sivi conta vs. surulmemesi lazim. sadece kenar köşe engebeli çentik noktalara destek amaçlı ince bir tabaka sürülmesi yeterli.

gereksiz yere fazla surulurse icerde kalan kisimlar yag pompasinin sucgecini tikayabilir. sonrasi malum

söz konusu motorun tasarımında conta yok, fabrikasyon olarak silikon çekiliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

bahsi gecen motora dikkat etmedim, oyle diyorsan dedigin gibi ince tabaka gecilmesi lazim abi

söz konusu motorun tasarımında conta yok, fabrikasyon olarak silikon çekiliyor
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Coşku Mert yazdı:

bahsi gecen motora dikkat etmedim, oyle diyorsan dedigin gibi ince tabaka gecilmesi lazim abi

hatta bazı sanayi kunduzları, conta yakmış ağbi bu motor derler saf müşteriyi bulursa :) 500 lük iş 5000 olur

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

o tiplere kunduz demek hayvanlara hakaret olur [emoji4]

hatta bazı sanayi kunduzları, conta yakmış ağbi bu motor derler saf müşteriyi bulursa [emoji4] 500 lük iş 5000 olur
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Coşku Mert yazdı:

o tiplere kunduz demek hayvanlara hakaret olur emoji4.png

vaalahi doğru

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Boca etmek yerine ince bir katman olacak sekilde suruldu benim aracin ust kulbutor kapagina.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

Ben bu yaz kırdığım kulburtor kapagini takarken işaret parmagimla silindir kapağının ust yuzeyine ve yokuslu kisimlarina inceden sürmüştüm gram yag kacirmasi yok.

Yorum bağlantısı
İsmail Sefer

Ustaya " Hocam sıvı contayı ince bir tabaka şeklinde sürsek, internette böyle diyorlar" diye öneride bulunsam bana ne der acaba ?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
İsmail Sefer yazdı:

Ustaya " Hocam sıvı contayı ince bir tabaka şeklinde sürsek, internette böyle diyorlar" diye öneride bulunsam bana ne der acaba ?

Zarf at öyle demede ustam bikere bu araba yag pompasini bozdu karteri delmiştim sonra takan ustada contayi fazla sürmüş pompayi tikamisti de zamaninda.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

1.3 Doblo da triger zinciri değişirken conta olmasına rağmen garanti! olsun diye sıvı conta süren usta da gördüm malesef. Öyle böyle sürmedi birde...

Maalesef karter de conta yok dizel Focus da benim hafif yağlanma var ama elletmedim sıvı conta işini sevmediğim için.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İsmail Sefer yazdı:

al kendin sür der. 

Yorum bağlantısı
Ümit Durası

aslında bilgi eksikliği, sorsan sağlamcılık yaptım derler, bu iş torkunda sıkılması gereken civatayı sağlam olsun diye abanıp koparmaya benzer. herşeyin fazlası zarar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...