İçeriğe Yönlendir

Bu Motor Neden Bu Kadar Kirli?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)

Merhaba 

Bu videodaki 2.0 tsi motor Ea888 aşırı şekilde kirli. Motor yağı kapkara, neredeyse 10 milim kurum bağlamış. Motor zincir gergisi bir santim kadar uzaması sonucu subab vurmuş. 

Bu durum turbo otomobillerde ortak bir olay mı yoksa Amerikan petrolü bu kadar kirli bir yakıtmı.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

kaç mil de sökülmüş?

O bilgiyi bir türlü bulamadım. Araba audi a5 den sökülmüş. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

10 bin mi 100 bin mi . iş değişir yani

Buldum abi 

"Guessing about 120k. But actual unknown"

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

200 bin km e yakın.. olur böyle şeyler.

ngineering Explained derki en iyi Vw motoru Ea888 imiş. Senin görüşün nedir. 

Bu kadar zinciri korkutucu :( 

OPxAQl.png

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

zincirin bana seveceni de gelmedği gibi korkutucu olanı bir  his de uyandırmaz. bildiğin zincir...

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

zincirin bana seveceni de gelmedği gibi korkutucu olanı bir  his de uyandırmaz. bildiğin zincir...

Ne bileyim abi, hep zincir uzuyor felan , videodakide zincirden gitmiş. 

Birde şunu farkettim, Vag SSD dökümanlarında sıcaklık grafiği var. Düşük devir bandında motorlar epey sıcak çalışıyor. Bu durum tüm arabalarda böylemi. Düşük devir motorun hararetini artırırımı .

Vosvos turbo arabasını alıp 1200 devirde 80 km hız yapınca motor yanıp kavrulacak mı 

tml7O7.png

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yine ilginç bir şey öğrendim. Tfsi motor sürüş esnasında operasyonun çoğunlukla MPI çalışıyormuş. 

duSWiM.png

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mondeo gibi demek ki.

Ali Darbaz yazdı:

Ne bileyim abi, hep zincir uzuyor felan , videodakide zincirden gitmiş. 

lastik aldın falken, 100 bni km sonra dişleri bitti, lassa olsa bitmeyecek miydi? diye düşünülmemeli. motorsiklet te de zincir uzuyor, zincirin fıtratında var

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

mondeo gibi demek ki.

lastik aldın falken, 100 bni km sonra dişleri bitti, lassa olsa bitmeyecek miydi? diye düşünülmemeli. motorsiklet te de zincir uzuyor, zincirin fıtratında var

Abi 200 binde audi 1.8 tfsi alırsam elimde patlarmı :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Abi 200 binde audi 1.8 tfsi alırsam elimde patlarmı :) 

kalmışsa o km lerde alınır

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

kalmışsa o km lerde alınır

Düşük devirde sürmek 1200 2000 motorda uzun vadede nasıl zararlar verir. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

kurum tutar segman kırar subap yakar

Peki abi arabayı 2500 devirde tutmak nasıl olur. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

daha iyi olur tabii

En iyisi kaç devir abi :) sen söyle ben yapim :) Lpg ve benzin zaten ucuzladı . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ali Darbaz yazdı:

Yine ilginç bir şey öğrendim. Tfsi motor sürüş esnasında operasyonun çoğunlukla MPI çalışıyormuş. 

duSWiM.png

Tfsi motor audide var, skodada ise  tsi var. Karışıklık olmasın

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Cem Işık yazdı:

Tfsi motor audide var, skodada ise  tsi var. Karışıklık olmasın

Abi aynı grafik audi SSD evrakındada var. SKodada daha açıklayıcı olduğu için ondakini kopyaladım. 

Audi tfsi belgesi. 

MbRvvH.png

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

tsi motordaki piston kırıkları problemlerinin en büyük sebebi, düşük devirde gerçekleşen predetonasyon. o nedenle minimum 95 oktan gerekiyor. sıkıştırma oranı ne kadar yüksek ise o kadar yüksek oktan yakıt gerekir ki önceden yanmaya başlamasın. bu nedenle düz vites tsi kullanırken asla 1500 devir altına gaza yüklenmemek lazım. piston sekmanı yada kenarını kıranların çoğu düşük devirde kullanırken oldu nasıl oldu diye soruyor. birde aşırı ısıdan ötürü yağın çok kaliteli ve ısıya dayanıklı olması gerekiyor ki buharlaşmasın ve eksilmesin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

En iyisi kaç devir abi :) sen söyle ben yapim :) Lpg ve benzin zaten ucuzladı . 

yol ve trafik şartı neyi gerektiriyor ise, yola uyulur devire değil

Cem Işık yazdı:

Tfsi motor audide var, skodada ise  tsi var.

püskürtme sistemi dolayıdı ile fsi dennmişti sonra aşırı beselem ile tfsi oldu, fsi ın kötü hatırasıını silmek için tsi oldu.. sadece isimler değişik motorlar aynı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Dogan Arsiray yazdı:

piston sekmanı yada kenarını kıranların çoğu düşük devirde kullanırken oldu nasıl oldu diye soruyor.

Düşük devir iyi değil @Ali Darbaz bak görüyorsun. Ne geliyorsa düşük devirde geliyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Düşük devir iyi değil @Ali Darbaz bak görüyorsun. Ne geliyorsa düşük devirde geliyor. :)

Abi benim arabam MPİ atmosferik.  @Çağlar Bayur abi onu Turbo motor lspi sorunu için söyledi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Abi benim arabam MPİ atmosferik.  @Çağlar Bayur abi onu Turbo motor lspi sorunu için söyledi. 

yo her motor için aynı, markaya özel bir devir yok i hepsinin bağlı olduğu fizik kanunları aynı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...