Emrah Altun 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 (düzenlendi) Arkadaşlar evin krokisi kabaca bu şekilde. Yönetim kararı gereği bina dışına klima dış ünitesi asılması yasak. Taktıran komşular da arka balkona dış üniteyi koydular. Fakat benim onlardan farkım benim oturma odam arka balkona birleşik olan oda değil. Şimdi ben salona veya oturma odasına klima takmak istiyorum ama nasıl yapacağım bilemiyorum. Aklıma tek gelen salona iç üniteyi takıp Turuncu renkte belirttiğim binanın taşıyıcı kolonundan ufak bir delik delik iç ünite ile dış ünite bağlantısını yapmak. Evim 10 katlı binanın 9. katında. Bu taşıyıcı kolonu delmek sizce mantıklı mı? Veya siz olsanız bu eve klimayı nasıl takarsınız? Ekleme: Ön balkonda dış ünite takılmayacak. Zaten takılacak yer de yok her yer kapı. 16 Mayıs 2020 tarihinde Emrah Altun tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 (düzenlendi) kolonlara asla dokunulmaz haberin olsun, kolona zarar verdin diyelim, farkedilirse ağır ceza ödersin, binanın yapısal bütünlüğü bozulur, sen düşün nasıl ceza geleceğini, aman diyim... arka balkona takabilirsin sanki, boruları yerden yada en güzeli tavandan köşeye gelecek şekilde duvarları delerek duvara paralel geçirirsin, kartonpiyer ile boruları gizle birşey görünmesin, basit iş, istediğin yere taşırsın iç ünteyi, oturma odasını çözdük, gelelim salona, ona ne yapalım bakalım hele... çift çıkışlı ünite aldın tabii değilmi? yok 2 ayrı klima varsada sorun değil, aynı taktikle devam et... salonunda aynı şekilde yaparsın gibi, resimde arka balkonun sol alt köşesinden soktun boruyu, birisi düz devam edip otruma odasına kartonpiyerin altından perde kornişi boşluğundan gizlice gitti diyelim, diğerinide oradan sokup salona yolla, balkon kapısının üstünden yani, kartonpiyer yoksa alçı olandan değil, köpük kartonpiyerle kendin bile gizleyebilirsin, kartonpiyer varsa sök at yeniden yap, çok kolaydır yapması, boru görünmez gayet güzel, buda sorunmu şimdi haa boruları tavana tutturmak için bir yol bulursun, sarkma yapmasın diye yani, altına bir destek at mesela borunun altına dik duvara bir delik aç matkapla, deliğe kimyasal dubel sıkıp içine bir uzun çubuk vida birşey tak destek olsun mesela, çok yöntem bulursun bunun için, mesela çelik perde telleri vardır, iki duvara parçasını tak arada teli geriyorsun perde onun üstünde kayıyor, bu telide kullanırsın, daha çoook yöntem bulursun, hatta kartonpiyerin altını bile düz parçayla kapatırsınsın ama o zaman alçı kartonpiyer kullanman gerekir yalnız sağlam olur, neyse yöntemide sen düşün artık şahsen ben uğraşırdım, duvara kanal açar içine gömer alçıyla kapatır boyar geçerdim, sıfır görüntü, ama uğraşmak ve elden iş gelmesi lazım, kendi evimde yapmadığım şey değil, hatta kablo döşediydim ses sitemi için, dremel bile faydalı olmuştu bu işte, duvar saten alçı gayet kolaydı yapmak.... örnek kartonpiyer işi köpük versiyon 16 Mayıs 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İnan Çınar 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Turuncu kısmın sağındaki duvara ve yönü kapıya bakacak şekilde takılır. Dış ünite de turuncu üzerine takılır. 2-3 cm lik delik sorun olmaz. Demir kesmiyorsun sonuçta. Yönetim kararı olduğundan oturma odasında olmaz. Dış ünite için yer yok. 2. Seçenek seyyar klima olabilir. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 16 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: kolonlara asla dokunulmaz haberin olsun, kolona zarar verdin diyelim, farkedilirse ağır ceza ödersin, binanın yapısal bütünlüğü bozulur, sen düşün nasıl ceza geleceğini, aman diyim... arka balkona takabilirsin sanki, boruları yerden yada tavandan köşeye gelecek şekilde duvarları delerek geçirirsin, mesela tavandan geçir, kartonpiyer ile boruları gizle birşey görünmesin, basit iş, istediğin yere taşırsın iç ünteyi... İnan Çınar yazdı: Turuncu kısmın sağındaki duvara ve yönü kapıya bakacak şekilde takılır. Dış ünite de turuncu üzerine takılır. 2-3 cm lik delik sorun olmaz. Demir kesmiyorsun sonuçta. Yönetim kararı olduğundan oturma odasında olmaz. Dış ünite için yer yok. 2. Seçenek seyyar klima olabilir. Ali abi demir kesmediğimiz için o kadar büyük sorun olur mu gerçekten de? Benin aklımdan geçen de İnan abinin dediği gibiydi aslında. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 kolonlara asla dokunulmaz haberin olsun, kolona zarar verdin diyelim, farkedilirse ağır ceza ödersin, binanın yapısal bütünlüğü bozulur, sen düşün nasıl ceza geleceğini, aman diyim... arka balkona takabilirsin sanki, boruları yerden yada en güzeli tavandan köşeye gelecek şekilde duvarları delerek duvara paralel geçirirsin, kartonpiyer ile boruları gizle birşey görünmesin, basit iş, istediğin yere taşırsın iç ünteyi, oturma odasını çözdük, gelelim salona, ona ne yapalım bakalım hele... çift çıkışlı ünite aldın tabii değilmi? yok 2 ayrı klima varsada sorun değil, aynı taktikle devam et... salonunda aynı şekilde yaparsın gibi, resimde arka balkonun sol alt köşesinden soktun boruyu, birisi düz devam edip otruma odasına kartonpiyerin altından perde kornişi boşluğundan gizlice gitti diyelim, diğerinide oradan sokup salona yolla, balkon kapısının üstünden yani, kartonpiyer yoksa alçı olandan değil, köpük kartonpiyerle kendin bile gizleyebilirsin, kartonpiyer varsa sök at yeniden yap, çok kolaydır yapması, boru görünmez gayet güzel, buda sorunmu şimdi örnek kartonpiyer işi köpük versiyon Abi her iki odaya da takilmayacak anladığım kadarıyla. Herhangi birine takılacak .çift çıkışlı üniteye gerek var mı? Edit: Ben yazarken sen de ekleme yapmışsın. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 (düzenlendi) sadece salona ise yine kolay, kolona dokunma, köşesinden del geçir boruyu salona, sonra deliği alçıyla kapat gitsin mesela, kolon sakat iş, demire dokunmasan bile delmesi çok zor olur, sende alet edevatta yoktur, karotiyerle delinir mesela, hani beton numunesi alırlarya o teknik, yada hilti falan patırtı kütürdü, en güzeli kolon tuğla duvar birleşim yerinde tuğlayı del geç, matkapla kendin bile yaparsın, arka balkon kapısının üstüyle klon arasındaki köşeden minimum mesafeden del geç salona yolla... ben bununla 40 cm. lik uçla genelde kablo falan geçiririm, birkaç delik açtınmı mağara gibi olur, zaten tuğla tak tak deler geçer... 16 Mayıs 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Çift iç ünite BTU kapasiteli tek dış üniteli bir model alınır. Arka balkona konulur. Pvc boru içinden klimanın bakır boruları geçirilir duvara kelepçe ile takılır. Duvardaki Buat kapağı var ise dikkat edilir. Pvc borunun eğimi bakır boruların terleme olasığı düşünülerek arka balkona doğru hafif eğimli olarak yerleşir. Pvc boruların üst strafor U kaplamalar ile gizlenip duvar rengine boyanır. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Salon haricinde iş çok zor, mesafe uzun olduğu için verim ciddi düşer. Salon için iki önerim var, ya normal duvar tipi olandan alıp kolonun alt kısmından duvardan delip yapılacak. Kolon delerseniz aparman sakinleriyle mahkemelik olursunuz ciddi cezaları var hem de hayatınızı riske atmayın. Ya da ev için radyatör gibi duvara monte edilen klimalardan alacaksınız, doğrudan yere gelecek ve aynı duvara 2 ağırlık taşıtmamış olacaksınız. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 (düzenlendi) kısaca yazmış arkadaşta, yapma sırası sende, ben direk duvara gömerdim, tabii kendi evimse... Not: klima güçlü olacak her daim, alabileceğin en güçlü cihazı alman her zaman iyidir bu arada... 16 Mayıs 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arif Aykın 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 (düzenlendi) Peki bende başka bir soru sorayım öyleyse. Dış ünite mutfak balkonuna koysam çok ses ve ısı yapar mı balkonlar cambalkon diye geçen camlarla kapalı durumda. Daire en üst kat. Bir ara dış üniteyi çatı arasına koyup tavandan delik delip indirteyim diyordum ama nasıl olur bilmiyorum. 16 Mayıs 2020 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Arif Aykın yazdı: Peki bende başka bir soru sorayım öyleyse. Dış ünite mutfak balkonuna koysam çok ses ve ısı yapar mı balkonlar cambalkon diye geçen camlarla kapalı durumda. Daire en üst kat. Bir ara dış üniteyi çatı arasına koyup tavandan delik delip indirteyim diyordum ama nasıl olur bilmiyorum. Tavanı delmek kolay iş değildir O seçeneği eleyelim. Dış ünite çalıştığı sürece sıcak hava verir ancak cam balkon klima çalışırken açmak gerekebilir. Yanında durmadığınız sürece sesi içeriden salondan vs duymazsınız mutfağada girdiğinizde sonuç olarak PVC çift cam kapının ardında kalacaktır orda da belli etmez. Sesi takık biri değilseniz rahatsız etmez. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Arif Aykın yazdı: Peki bende başka bir soru sorayım öyleyse. Dış ünite mutfak balkonuna koysam çok ses ve ısı yapar mı balkonlar cambalkon diye geçen camlarla kapalı durumda. Daire en üst kat. Bir ara dış üniteyi çatı arasına koyup tavandan delik delip indirteyim diyordum ama nasıl olur bilmiyorum. Şöyle bir şey var, klima motorunun olduğu ortam kapalı ise ve özelliklede güneş alıyorsa motor çok ısınıp klimayı devredışı bırakır uzun vadede de motor ömrü kısa olacaktır. Ayrıca klima çalışırken balkonda oturmak mümkün olmuyor, bir yakımın evinde benzer durum söz konusu ve çok şikayetçi. Gittiğimde ben oturmak istemiyorum balkonda, onlarda fanın önüne karton vs koyup en azından direk otururken üzerine gelmesini önlüyorlar sıcağın. Belki tüp şeklinde birşey yapıp direk camdan dışarı verilebilir sıcak ancak veirmlilik nasıl olur kestirmek güç. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 16 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: sadece salona ise yine kolay, kolona dokunma, köşesinden del geçir boruyu salona, sonra deliği alçıyla kapat gitsin mesela, kolon sakat iş, demire dokunmasan bile delmesi çok zor olur, sende alet edevatta yoktur, karotiyerle delinir mesela, hani beton numunesi alırlarya o teknik, yada hilti falan patırtı kütürdü, en güzeli kolon tuğla duvar birleşim yerinde tuğlayı del geç, matkapla kendin bile yaparsın, arka balkon kapısının üstüyle klon arasındaki köşeden minimum mesafeden del geç salona yolla... ben bununla 40 cm. lik uçla genelde kablo falan geçiririm, birkaç delik açtınmı mağara gibi olur, zaten tuğla tak tak deler geçer... Boruyu şöyle kenardan mı geçir diyorsun yani abi? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 (düzenlendi) evet kolay olur sanırım, boru gözükmeden duvarın içinden köşeden deleceksin... estetik açıdan içerden dedim, sorun değilse 2 duvarıda delip az bir boruyu açıktada bırakabilirsin, tercih senin... 16 Mayıs 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 (düzenlendi) Benim evinde de sizin plana benzer durum var. Salondan arka balkona girilen (oturma odasının sağındaki) odaya borular gidecek oradan balkona gidecek. Kolonu sakın delmeyin. Aldığınız risk deprem anında bütün binayı etkileyebilir. Sebebi ne olursa olsun kolonların kesitini azaltacak işler yapmamalıyız . Perde duvarların ortasında bu tür 5~7 cm lik "delikler" açılabilir . 16 Mayıs 2020 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arif Aykın 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Sinan Akgöl yazdı: Tavanı delmek kolay iş değildir O seçeneği eleyelim. Dış ünite çalıştığı sürece sıcak hava verir ancak cam balkon klima çalışırken açmak gerekebilir. Yanında durmadığınız sürece sesi içeriden salondan vs duymazsınız mutfağada girdiğinizde sonuç olarak PVC çift cam kapının ardında kalacaktır orda da belli etmez. Sesi takık biri değilseniz rahatsız etmez. Evin bir köşesinden kablo geçişi için 20 ye 15 genişliğinde bir baca gibi şey var oradan doğru verebilirim sanırım. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Arif Aykın yazdı: Evin bir köşesinden kablo geçişi için 20 ye 15 genişliğinde bir baca gibi şey var oradan doğru verebilirim sanırım. %30 diyelim o işlem yinede ünite çalıştığı sürece cam balkonun cam panelleri açık olursa çok daha sağlıklı olur zaten ünite çalışırken balkonda oturmak baya zor olur. İşim gereği 12 inşaatta 36 farklı daire tipinde klima ünitesi sorunu çözdüm artık her detayını öğrendim ustalarından firmalarından. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Sinan Akgöl yazdı: %30 diyelim o işlem yinede ünite çalıştığı sürece cam balkonun cam panelleri açık olursa çok daha sağlıklı olur zaten ünite çalışırken balkonda oturmak baya zor olur. İşim gereği 12 inşaatta 36 farklı daire tipinde klima ünitesi sorunu çözdüm artık her detayını öğrendim ustalarından firmalarından. Benim evin projesi bu şekilde. İşaretlediğim açıdan güneş giriyor eve kuzey Batı oluyor sanırım. Salon 28 m2. İşaretlediğim yer kablo bacası. Kenardaki açıklık şu anda yok tabi😊 işaretlediğim şekilde çatı katına koydursam ve boruları indirttirsem klima montajını da işaretlediğim yerdeki kartonpiyerli olduğu kirişe montaj yaptırsam nasıl olur ve kaç btu klima almak gerekir. @Emrah Altun hakkını helal et senin konun üzerinden devam ettirdim. 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Arif hocam Allah kolaylık versin. Özellikle tek balkonlu evlerde veya perde beton ile yapılmış dairelerde gerçekten klima sorun olmaya başladı. ben de Emlak Konut un perde beton sistemiyle yaptığı evlerde oturuyorum ve klima dış duvara kesinlikle takılamıyor. takmak isteyenler deldiremiyor. Zaten siteler de müsaade etmiyor. Eskiden yöneticilik de yaptım ve biz şöyle bir çözüm düşünmüştük ki evlerin boş olan duvarlarına toplu bir şekilde en aşağıdan yukarı doğru dış cephede çok güzel gözükecek cephe yaptıralım ve klima takmak isteyen oraya taksın. hem klima gözükmez hem de görüntü kirliliği olmaz. Aşağıya foto bırakıyorum örnek olarak.. Sizin yukarıda anlattığınız usul de klimacılar ciddi uğraşması lazım ve ek ücret de isteyebilirler.. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 (düzenlendi) Arif Aykın yazdı: Benim evin projesi bu şekilde. İşaretlediğim açıdan güneş giriyor eve kuzey Batı oluyor sanırım. Salon 28 m2. 18.000BTU Batı Karadeniz bölgesi için yeterli olacaktır. 1- Kiriş bağlantısına montaj zor olacaktır yüksekliği ortalama 25 28cmdir iç ünitenin. Kirişi delmekte sorun yok ancak içeride demire denk gelirse ki gelme olasılığı yeni binalarda yüksektir zor olacaktır klimacılar isyan eder. Zaten çatı arasında temiz hava girişi yoktur ve yaz günü çatının aşırı ısınacağını düşünürsek o iş biraz mantıksız kalır perfomans açısından. Dış unite gerçekten dış ortamda olması sağlıklıdır. Uğraşıya değmez. 2- 25-28cm arası yüksekliği olacağı için kirişe montaj olsa bile kartonpiyerin kesilme olasılığı yüksek. 3- Projeye göre Buat elektrik almak için en kısa mesafe + şartel her zaman tavsiye ederim, ve dış unite bakır borusu en kısa mesafe ile perfomans dolayısıyla krokide kırmızı alanlara iç uniteyi dediğiniz gibi balkona da mavi olarak dış üniteyi montajlarım. Klima sezonunda cam balkonu açarım. Pvc kapı dış uniteye doğru açılır belki dokunabilir askı ayakları yüzünden kısa ayak kullanılır. Ayrıca dış ünitenin su tahliye hortumunu da unutmamak lazım 16 Mayıs 2020 tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 (düzenlendi) Tayfun Aydın yazdı: Arif hocam Allah kolaylık versin. Özellikle tek balkonlu evlerde veya perde beton ile yapılmış dairelerde gerçekten klima sorun olmaya başladı. ben de Emlak Konut un perde beton sistemiyle yaptığı evlerde oturuyorum ve klima dış duvara kesinlikle takılamıyor. takmak isteyenler deldiremiyor. Zaten siteler de müsaade etmiyor. Eskiden yöneticilik de yaptım ve biz şöyle bir çözüm düşünmüştük ki evlerin boş olan duvarlarına toplu bir şekilde en aşağıdan yukarı doğru dış cephede çok güzel gözükecek cephe yaptıralım ve klima takmak isteyen oraya taksın. hem klima gözükmez hem de görüntü kirliliği olmaz. Aşağıya foto bırakıyorum örnek olarak.. Sizin yukarıda anlattığınız usul de klimacılar ciddi uğraşması lazım ve ek ücret de isteyebilirler.. Bende çift balkon var ama teki yatak odasında ve diğer duvarı çocuk Odası. Diğer balkon mutfakta mutfak balkonunun bir duvarı oturma Odası diğer duvarı salon. Şimdiye kadar bizim apartmanda klima taktıran yok dış cephe için öyle bir şartımız da yok yönetim olarak alınan bir karar yok yani şu anda ama ben rahatsız olurum kendimce sonuçta duvar delme işlemi mecbur yapıyorlar bence bu sebepten çok sıkıntı çıkartmazlar diye düşünüyorum dış üniteden akacak olan suyu tavanda bulunan gider havalandırma borusuna aktarırım ama iç üniteden çıkacak olan suyu aktaracak bir yer olmuyor. Ancak kablo bacası koridorda kapaklı şekilde oraya 5 TL bidon koyup ona dolması sağlayabilirim. Sinan Akgöl yazdı: 18.000BTU Batı Karadeniz bölgesi için yeterli olacaktır. 1- Kiriş bağlantısına montaj zor olacaktır yüksekliği ortalama 25 28cmdir iç ünitenin. Kirişi delmekte sorun yok ancak içeride demire denk gelirse ki gelme olasılığı yeni binalarda yüksektir zor olacaktır klimacılar isyan eder. Zaten çatı arasında temiz hava girişi yoktur ve yaz günü çatının aşırı ısınacağını düşünürsek o iş biraz mantıksız kalır perfomans açısından. Dış unite gerçekten dış ortamda olması sağlıklıdır. Uğraşıya değmez. 2- 25-28cm arası yüksekliği olacağı için kirişe montaj olsa bile kartonpiyerin kesilme olasılığı yüksek. 3- Projeye göre Buat elektrik almak için en kısa mesafe + şartel her zaman tavsiye ederim, ve dış unite bakır borusu en kısa mesafe ile perfomans dolayısıyla krokide kırmızı alanlara iç uniteyi dediğiniz gibi balkona da mavi olarak dış üniteyi montajlarım. Klima sezonunda cam balkonu açarım. Pvc kapı dış uniteye doğru açılır belki dokunabilir askı ayakları yüzünden kısa ayak kullanılır. Diğer mesajımda belirttiğim gibi dış cepheye takılmayla alakalı bir karar yok şu anda ama daha sonra alınırsa kaldırtmakta problem. Balkon da buzdolabıda var tam işaretlediğiniz mavi yerin karşısında onun yanında kombi var. Kafam karışık😊 16 Mayıs 2020 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Arif Aykın yazdı: Diğer mesajımda belirttiğim gibi dış cepheye takılmayla alakalı bir karar yok şu anda ama daha sonra alınırsa kaldırtmakta problem. Balkon da buzdolabıda var tam işaretlediğiniz mavi yerin karşısında onun yanında kombi var. Kafam karışık😊 Kombi zaten projede de belirtildiği yerde. Onu gördüm ona yapacak birşey yok projede en mantıklı yer ya ön cephede salon camının sol tarafına montaj olur yada balkona. Kablo kolonu vs sol tarafını hiç uğraşmayın derim. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Sinan Akgöl yazdı: Kombi zaten projede de belirtildiği yerde. Onu gördüm ona yapacak birşey yok projede en mantıklı yer ya ön cephede salon camının sol tarafına montaj olur yada balkona. Kablo kolonu vs sol tarafını hiç uğraşmayın derim. Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Arif Aykın yazdı: Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. Rica ederim ne demek her zaman. Yorum bağlantısı
Recommended Posts