İçeriğe Yönlendir

2008 Ford Mondeo Klima Fanı Neden Açmaz

ercan aksu

Recommended Posts

ercan aksu

öncelikle herkese selam 2008 mondeo klima fanı açmıyor klima çalışıyor.. yanlız içeriye sıcak hava veriyor çünkü fan görevini yapıp gazı soğutmuyor....bu araçlarda fan ortak motor fanı ve klima fanı aynı.ama motor fanı nedense çalışıyor.. soketleri söküp baktık oksit ..kırık çıkık yok..fan açsa sorun düzelecek..başına daha önce gelmiş olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..tşk..

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

S max konusunda paylaştım. Aynısı başıma geldi. Fan beyninden dediler. Yeni beyin aldım yine çalışmadı. Konuda fotoğraflar var. Basit bir kablo sorunu, elinizden geliyorsa kendiniz de yaparsınız. Konu bu kafanıza takılan varsa sorabilirsiniz. 

Ama öncesinde röle ve sigortaları kontrol edin. Elinizde multimetre varsa o ince topraklama kablosuna klimayı açınca akım gelmesi lazım. Ölçüm yapın sökmeden. Garanti olsun. 

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
ercan aksu

tşk...Mustafa Yanar benim arızada büyük bir ihtimalle tesisat kablosundan çıkacak sanırım senin arıza notlarını inceledim..hemen hemen aynı arıza.fan soketine 3 kablo gidiyor ikisi motor fanı biri ince olan klima için..klimanınki çok ince bir kablo..kırık olabilir zaten bir kaç defa garajda fare girmişti. elektrik tesisatını geniş bir zamanda sargılarını açıp kontrol etmem lazım .zaten tek sorun klima fanının devreye girmemesi...gelişmeleri buraya resimli olarak yükleyeceğim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ercan aksu

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.. sorunu çözdük sonunda...elektrikçi arkadaşlar hafta sonu bayağı uğraştık sikortalar röleler normal.sadece fan motorunun üzerindeki beyine gelen .klimanın ince beyaz kablosu ezilmşti onu lehimledik .ama malesef fan yine devreye girmedi.n11 den fan beyni sipariş verdim sorıun %100 ondan gözüküyordu...bu gün geldi (300tl) taktım fan klima ile beraber devreye girdi çok şükür..zaten hafta sonu motor fanıda açmamıştı ,kabloyla direk yapmıştım arızanın beyinde olduğuda kesinleşmişti..arkadaşlar ölçmek için ohm metreye ,ölçü aletine gerek yok..bi tane kontrol kalemi alın sanayide hırdavatcılarda 15 20 tl ..maşalı ucunu + akünün kutup başına takın fanın ince kablosuna şase gelmesi lazım. geliyorsa kesin beyin bozuktur gelmiyorsa sigorta ve rölelere bakabirsiniz..emeği geçen herkese tşk..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Geçmiş olsun, fanın bozuk olması kötü olmuş, üzerinden çıkan orjinal mi, iki arızayı da tespit etmen daha da güzel olmuş. Fan beynini kaça aldın. 

Yorum bağlantısı
ercan aksu

n11 de buldum  en uygun 290 tl burada ford servisine gittim komple  fan ile değişiyormuş 1500 tl dediler elektrikci arkadaşı tanıyordum bana beyni lazım varmı dedim  inan biz hurdaya atıyoruz dedi komple fan ile geliyor yenisini takıyoruz dedi..birde ilk kez sen sordun fan beynini demezmi?  bundan sonra atma sök ayır ben alırım dedim.. buradan lazım olan olursa  sersiste ayırmışlarsa alır yardımcı oluruz hertürlü..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Teşekkürler, iyi niyetiniz için. 

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...