İçeriğe Yönlendir

Skoda Fabia II Klima Kompresöründen Gelen Hırıltı


Zafer Baş

Recommended Posts

Zafer Baş

2011 model Fabia aracımın kliması kapalı iken hırıltı şeklinde tekrar eden bir ses geliyor. Klimayı açınca klima motoru çalıştığı için ses kesiliyor, ya da rölantiye girdiği için kesildiğini sanıyor olabilirim ama klima açılınca tekrar eden hırıltı kesiliyor. 

Birkaç ustaya gösterdim ama her kafadan bir ses çıktı. Uğraşmak istemeyenler genelde klima kompresörünü değiştir diyorlar. Bir kısım usta gergi bilyesinden ses geliyor dedi, bir kısım da şarj dinamosu değişmeli dedi. 

En son gösterdiğim usta ise ses kesinlikle kompresördendir, gitti gidiyor kompresörün, değiştirmişken radyatörü değiştirip tüm sistemi temizlet dedi ve yaklaşık 4-5 bin masraf çıkardı.

Şimdi bu ses 1 yıldan fazladır geliyor zaten araçta. Son usta biraz fazla endişelendirdi beni ama abarttı gibime de geliyor. 

Benzer bir sorunu yaşayan kimse var mı? Sizce sesin kaynağı nedir? 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Klima kapalı iken geliyorsa klima kompresörü değildir, gergi olabilir diyeceğim ama klima devreye girdiğinde de devre dışı iken de gergi aynı şekilde devrede olması lazım, şarj dinamosunda sorun olma ihtimali daha mantıklı geliyor, klima yüke bindirince voltaj değişiyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Zafer Baş

Hocam sesin sıklığı da her zaman aynı olmuyor, bazen yüksek tempoda hırıltı geliyor, bazen ise biraz daha temposu düşük şekilde devam ediyor. Klima açılınca "hır-hır-hır" şeklinde kesik ses gelmiyor artık. Son gözlemlerimde sıcak havalarda veya arabayı biraz yorduğumda o sesin daha tempolu geldiği şeklinde oldu.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Klima kapalı iken gelen sese kompresördendir komple değiştirin diyen ustaya uğramayın. Şöyle bir test yapılabilir. V kayışını sökün dönen bütün kısımları elle kontrol edin gergi, dinamo, kompresör kasnağı vs. Boşluk varsa çıkabilir.

Hırıltıyı dinamo yapabilir ona ayrı dikkat edin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...