İçeriğe Yönlendir

Ateşli'nin Seyir Defteri

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Selçuk Keleş yazdı:

koh koh koh :)  

Başka bir yetkili, 5 yıl dolduğundan bujiler, fren hidrolik, antifiriz, V kayışı gibi bişey de değişecek dedi, 19 lira fiyat verdi. Standart yağ bakım fiyatı 9 lira yaklaşık o aynıymş.
Renault'un bakım tablosu onları doğruluyor: 

2117209236_IMG_20220718_1642462.jpg.6ba78b5c7ab7184f9bef545d14725476.jpg 

Eyvah 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Onur Demir yazdı:

bakım listesinde olabilir ama 46bin için çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. 

Bence de. Yılı baz alıyorlar. Ben kmye bakıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Özel servise bıraktım, ön disk ve ön+arka balatalar da değişecek.
Renault 20 bin diyor ben 16 binde değiştirdim ama yağın hali fena. Geçenkinde PO yağ koymuşlardı bu sefer Total olacak.

IMG-20250618-WA0002.jpg

IMG-20250618-WA0006.jpg

IMG-20250618-WA0003.jpg

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ponun yağını bir kere motosiklette kullandım, normalde 4500 km sorun çıkartmayan şanzıman 500 km de ısınınca vitesler geçmemeye başladı. Hemen değiştirdim. 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Selçuk Keleş yazdı:

disk ve balatda süre olmaz sadece Km ye bakılır, hadi balata sertleşti diyebilirizde daha yaşı ne aracın, diskin kenarındaki çıkıntı 1 mm gibiyse daha onun gideceği uzuuun  yıllar vardı, neden değiştin yahu... fren hidrolik seviyesine baktınmıydı, MİN e gelmediyse zaten gerek yoktur değişmeye...

po yağmı amanın...

yalnız bakımda olması gerkenleri yapmısşın, sıvılar kontrol edilir limit içindeyse değişmez, dokunma kontrol et, isabet olmuş.. gereksiz serviş öpüşünden kaçman iyi olmuş....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
İlkay Başaran yazdı:

Ponun yağını bir kere motosiklette kullandım, normalde 4500 km sorun çıkartmayan şanzıman 500 km de ısınınca vitesler geçmemeye başladı. Hemen değiştirdim. 

Geçen po yağ değişiminden sonra araçta hiç rahatlama hissetmemiştim ve bu tuhaf gelmişti ama şu anda bariz fark var.

.

Ali Cihangiroğlu yazdı:

disk ve balatda süre olmaz sadece Km ye bakılır, hadi balata sertleşti diyebilirizde daha yaşı ne aracın, diskin kenarındaki çıkıntı 1 mm gibiyse daha onun gideceği uzuuun  yıllar vardı, neden değiştin yahu... fren hidrolik seviyesine baktınmıydı, MİN e gelmediyse zaten gerek yoktur değişmeye...

po yağmı amanın...

yalnız bakımda olması gerkenleri yapmısşın, sıvılar kontrol edilir limit içindeyse değişmez, dokunma kontrol et, isabet olmuş.. gereksiz serviş öpüşünden kaçman iyi olmuş....

Ön disk konusunda belki de abarttı bir süre daha gideceği kesin, ama o düzensiz aşınma benim hoşuma gitmedi. Bir de bunu deneyelim belki daha yumuşaktır.

Fren hidroliğini hep kontrol ederim azalma yok, balata ile ilgili olduğuna emin misin? 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Selçuk Keleş yazdı:

Geçen po yağ değişiminden sonra araçta hiç rahatlama hissetmemiştim ve bu tuhaf gelmişti ama şu anda bariz fark var.

.

Ön disk konusunda belki de abarttı bir süre daha gideceği kesin, ama o düzensiz aşınma benim hoşuma gitmedi. Bir de bunu deneyelim belki daha yumuşaktır.

Fren hidroliğini hep kontrol ederim azalma yok, balata ile ilgili olduğuna emin misin? 

azalma yoksa aşınmada yoktur, en kolay gösterge burası, balata aşındıkça pistonlar daha dışarda duruyor, arkadaki boşluğu hidrolik doluyor ve sende bunu kapta azalma olarak görüyorsun,  ama jant yüzeyi bozuksa, dalgalanma falan, zaten titreşim yapar, o zaman değişirsin, birşey demediğine göre bence diskleri boşa değiştirmişsin bence, neyse yeni yenidir, bir sonraki seneleer sonra satmazsan değişirsin artık :)

yağ çok önemlidir, boşuna şu olmalı diye diretmiyorum....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...