İçeriğe Yönlendir

Fiesta - Silecek Kolu Arızası


Emre Çelebi

Recommended Posts

Emre Çelebi
(düzenlendi)

Merhalar Otoclub üyeleri,

 

2013 model ford fiesta aracımda geçen gün karşılaştığım arıza için hala bir çözüm bulamadım. Arıza şu şekilde; ön silecekleri çalıştırıp su sıktığımda herhangi bir sorun yok, ancak arka silecek suyu malesef cama atmıyor silecek camı siliyor ancak arka cama ne yaptıysam su attıramadım. Otopratikere gittiğimde silecek fıskiye motoru bozuk dendi ancak yeni motorda takıldığında hala aynı sorun devam ediyor. Usta tüm elektirik sigortlarına roleye de baktı ama ne yaptıysa sorunu çözemedi ve muhtemelen silecek kolu bozulmuştur dedi. Bahsettiğim hasarla karşılaşan yada bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yapıp yönlendirirse  çok sevinirim. Herkese kazasız günler dilerim

tarihinde Emre Çelebi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

ilk deneyeceğim şey ön ve arka silecek hortumlarını yer değiştirmek olurdu. Borularda tıkanıklık yoksa arkadan gelmesi gerekir. Gelmez ise motorla ve kolla ilgili değil sorun. 

 

 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Motor öne de arkaya da aynı. Çıkışı farklı. Ses duyuyor musunuz bastığınızda?

Emre bey'in dediği gibi, çıkışları bi değiştirip deneyin.

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Bizim arkadaşın aracında aynı sorun geçen haftalarda oldu. Arabayı düz ve kuru bir yere alıp ve arka sileceklere su göndermeyi deneyin. Arkadaşın aracında hortumun patladığı görüldü. Cama su gitmiyordu ancak aracın altından akışını gördük. Uygun bir rakama onardılar. 

Yorum bağlantısı
Ferhat Tiryakioğlu

Benim basimada ayni sorun gelmisti.silecek koluna bastirdigimda onlere su geliyordu arkaya su gelmiyordu.Elektrikciye gittim ve arka fiskiyeye giden hortumun tikanmis olan kismini iki uctan kesip araya baska bir hortum ilave etmisleri ve sorun cozuldu.Sizinkindede buyuk ihtimal tikaniklik olabilir.Bu arada cam suyu surekli depoda durmaktan jel kivamina geliyormus ve bir sure sonra tikaniklik olusuyormus diyede soylemisti usta

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emre Çelebi

Herkese hayırlı bayramlar, açmış olduğum başlıkta ki sorunum çözüldü. Öncelikle ne motordan ne de hortumlarda herhangi birşey çıkmadı. Bütün sorun silecek kolundaymış usta kolu söküp içinde ki kabloyu değiştirdiğinde sorun ortadan kalktı, yoksa ford direk kol değişimine gidecekti ve maddi külfeti oldukça (650₺) yüksekti. Ben sanayide iyi bir elektirikçiye 100₺ gibi bir rakama hallettim. Bilgi vererek yardımcı olan herkese teşekkür ederim, hayırlı bayramlar. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...