İçeriğe Yönlendir

Vectra C Far Ayarım bozuk


Çağrı Alaf

Recommended Posts

Çağrı Alaf

Selam Arkadaşlar,

 

Araba da yeniyim. Motorculuktan araba geçtim o yüzden başıma yeni gelen şeyleri bilmiyorum. 1.5 ay kadar önce 2004 Vectra C aldım ağır güzel araba diye. Geçenlerde bir arkadaşımla konvoy halinde bir yere giderken önümde gitmenin çok zor olduğunu farların birinin çok yukarı birinin çok aşağı baktığını söyledi kısaca birisi uzun birisi kısa gibi görünüyor göz alıyor diye şikayette bulundu. Far ayarı diye bir şey varmış bozuluyormuş sanırım nasıl bir yol izlemeliyim kendim yapabilir miyim tekrar? Sanayi şart ise neresi yapar elektrikçiye mi götüreceğim? 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Çağrı selamlar. Farın üstünde ikişer tane ayar yeri var.. Birisi yukarı aşağı diğeri sağ ve sol. Ve farın üstünde % ve yanında rakam olan ibare.

Far ayarı en yukarı seviyeye alınacak ve işlem aşağıdaki şekilde başlayacak.

1. Araç düz bir zeminde olacak. Otopark gibi. Ve düz bir duvar gerekiyor ölçüm için.
2. Kısa far yakılacak ve duvara olabildiği kadar yanaşılacak. Kısa far çizgisinin düz yeri bitip sağa yukarı doğru çıktığı nokta duvarda bant türevi veya kalem ile işaretlenecek.
3. Araç 10 metre dümdüz geriye alınacak.
4. Farın üzerinde yazan %1 ise misal duvarda işaretli olan yerin 1cm altına gelecek şekilde yukarı aşağı veya sağ sol ayarı yapılacak.

Bitti :)

6145be700d0ed2de2db463153e801069.jpg

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...