İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 2004 P0420 Arıza Kodu

VAHİT YALÇINKAYA

Recommended Posts

VAHİT YALÇINKAYA

Arkadaşlar mrb. Focus mk1 2004 aracım

1-2bin km dir sürekli arıza lambası yakıyor söndürüyorum 300-500  km sonra tekrar yanıyor ustaya gösterdim katalitik konvektör değişecek dedi ziraa mantık yürütüyorum arıza kodunda

p0420 dönüştürücü sistem  verimi değerinin altında Bank 1  yazıyor 1ci sensörün okuyup ölçme konusunda kat ile bi bağlantısı yok  2 ay öncede gaz ayarı yaptırmıştım kalibrasyon yapmıştı lpg ci sizin fikriniz nedir tecrübelerinizi yardımlarınızı bekliyorum lpg kiti olarak brc var

Yorum bağlantısı
Yıldırım Mustafa

Ben bu hata için daha önceki focus 1 aracimda katalizörü degistirmiştim fayda etmemişti oksijen sensörünü değiştirmiştim yine sonuç alamamıştım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Aracın ateşleme sistemini ( buji buji kablosu ve bobin ) kontrol ettirin önce. Egzos borusu üzerinde çatlak kırık vs var mı buna baktırın. Başka arıza kodu ya da motorda sıkıntı yoksa en son oksijen sensörü ve katalitik konvertör işine girişin. Arıza ışığını söndğrdükten sonra sadece benzinde kullandınız mı ? LPG ayarı yolda mı yapıldı rölanti de mi? LPG ayarı dediğiniz iş yaptırdım demekle olmuyor çoğu zaman.

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Çağatay Kılınç yazdı:

Aracın ateşleme sistemini ( buji buji kablosu ve bobin ) kontrol ettirin önce. Egzos borusu üzerinde çatlak kırık vs var mı buna baktırın. Başka arıza kodu ya da motorda sıkıntı yoksa en son oksijen sensörü ve katalitik konvertör işine girişin. Arıza ışığını söndğrdükten sonra sadece benzinde kullandınız mı ? LPG ayarı yolda mı yapıldı rölanti de mi? LPG ayarı dediğiniz iş yaptırdım demekle olmuyor çoğu zaman.

Lpg ayarı sabit dururken yapıldı brc otomatik kendi ayarlıyor zaten gaz falan vermiyorsun bobin buji kablo bu sorunu çıkarmadan önce değişti valeo marka takıldı hepsi  egzoz sistemi sağlam patlak çatlak yok çekişte çalışmada sıkıntı yok sanırım ayarla alakalı gibi 

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Yıldırım Mustafa yazdı:

Ben bu hata için daha önceki focus 1 aracimda katalizörü degistirmiştim fayda etmemişti oksijen sensörünü değiştirmiştim yine sonuç alamamıştım. 

Egzozcuya gösterdim katalik konvektör ü deldi açtı içini baktı tertemiz abi hiçbir şey yok dedi geri kapattı arızayı çözdünüzmü peki

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kat sonrası sensore aparat takip kandırdın. kat sağlam ise bakalım yanacak mi yine.  kat sonrası sensör arızası da olabilir

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Mustafa Tüfekçi yazdı:

kat sonrası sensore aparat takip kandırdın. kat sağlam ise bakalım yanacak mi yine.  kat sonrası sensör arızası da olabilir

Benimde aklıma gelmedi değil ama ariza kodunda bank 1 yazıyor öyle birşey olsa bank 2 yazmazmi sizce?

Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Egzos manifoldunda herhangi bir çatlak varsa kaçak sebebiyle sensör veriyi düzgün okuyamıyor ve arıza lambası yakıyor. Mutlaka işinin ehli bir egzoscu görsün derim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
VAHİT YALÇINKAYA yazdı:

Benimde aklıma gelmedi değil ama ariza kodunda bank 1 yazıyor öyle birşey olsa bank 2 yazmazmi sizce?

bank 1 dediği birinci egsoz hattı. v motorda bank 1 bank2 şekline sıralı motor sadece bank1 .

bank1 sensör 1 , bank1 sensör 2 şeklinde olacak sizde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

Egzos manifoldunda herhangi bir çatlak varsa kaçak sebebiyle sensör veriyi düzgün okuyamıyor ve arıza lambası yakıyor. Mutlaka işinin ehli bir egzoscu görsün derim. 

Egzoz sistemini komple kontrol ettirdim çatlak yok kaçak yok sesi soluğu gayet düzgün sanırım yakıt sistemi ile ilgili bir sıkıntı var

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

Egzoz sistemini komple kontrol ettirdim çatlak yok kaçak yok sesi soluğu gayet düzgün sanırım yakıt sistemi ile ilgili bir sıkıntı var

Arkadaşlar elimde Bosch sıfır  bobin vardı onu taktım kutup başını söktüm lamba söndü 10km sonra tekrar yandı uzun yoldaydim 250 km  sonra  arıza lambası Kendi kendine söndü 2 gündür de yanmıyor ama rölantide ince bir titreme var gibi çözemedim önceden yoktu anlam veremedim olanlara:)

Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)

Lpg kalibrasyon ayarlarınız doğruysa ilkin oksijen sensörlerine yönelin. Daha sonra ise;
Yağlı ve yağsız kompresyon kaçak testi yaptırın supapların durumu ortaya çıksın.

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erdem Gun
VAHİT YALÇINKAYA yazdı:

Arkadaşlar elimde Bosch sıfır  bobin vardı onu taktım kutup başını söktüm lamba söndü 10km sonra tekrar yandı uzun yoldaydim 250 km  sonra  arıza lambası Kendi kendine söndü 2 gündür de yanmıyor ama rölantide ince bir titreme var gibi çözemedim önceden yoktu anlam veremedim olanlara:)

Bir ilerleme katedebildiniz mi acaba bende fiestada aynı dertten muzdaribim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...