İçeriğe Yönlendir

Enjektör Temizleyici Nasıl Kullanılır ?

Onur Cem

Recommended Posts

Focus 2 aracım(200.000 km de TDCI) icin ilk defa würth marka enjektör temizleyici kullanmayı düşünüyorum bugün uzun yola çıkacağım ama nasıl kullanmam gerektiği hakkında çok bilgi sahibi değilim . Tecrübe ve bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Tam dolu depoya ekliyorsunuz, sonra uzun yola çıkın. Çok dikkat edeceğiniz bir noktası yok zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

200000 kmdeki araca geçmişte hiç kullanılmadıysa riskli. Enjektörlerde tıkanmaya neden olabilir. Ben olsam riske girmem. 

Devirli kullanın, imkan varsa zaten yavaştan zamanı da gelmiş, enjektörlere bakım yaptırın. Oringleri değişir ayarları kontrol edilir vs. 

Yorum bağlantısı
200000 kmdeki araca geçmişte hiç kullanılmadıysa riskli. Enjektörlerde tıkanmaya neden olabilir. Ben olsam riske girmem. 

Devirli kullanın, imkan varsa zaten yavaştan zamanı da gelmiş, enjektörlere bakım yaptırın. Oringleri değişir ayarları kontrol edilir vs. 

150 binde aldım arabayı daha önce kullanıldı mi bilmiyorum lakin ben sistem temizlensin diye kullanmayı düşünüyorum şimdi siz oyle söyleyince kafam karıştı .

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Ben aracımı 175.000’de aldım ve düzenli olarak uzun yolda kullanırım. (Şu an 265.000km’de 1.9 TDI)
Temizleyici kullandığınızda aracı biraz devirli kullanın. Başka dikkat edecek bir şey yok.

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ben aracımı 175.000’de aldım ve düzenli olarak uzun yolda kullanırım. (Şu an 265.000km’de 1.9 TDI)
Temizleyici kullandığınızda aracı biraz devirli kullanın. Başka dikkat edecek bir şey yok.

Teşekkür ederim yararını gördünüz mü ?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Ben 1 kere kullandım (150 bin falandı sanırım) yıllar sonra da enjektörleri söktürüp temizlik ve ayar yaptırdım (190 bin lerde) ikisinde de bir fark görmedim :)

Yorum bağlantısı
Ben 1 kere kullandım (150 bin falandı sanırım) yıllar sonra da enjektörleri söktürüp temizlik ve ayar yaptırdım (190 bin lerde) ikisinde de bir fark görmedim [emoji4]

Biraz psikolojik yanıda var o zaman bu durumun :) Aman daha kötü olmasın da
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Katkı da " aman daha kötü olur mu ki" endişesi oluşuyor psikolojik olarak. Sökülüp temizleyince " işeme falan varmı ki, pistonları yemeyelim" korkusu gidiyor, durumu görüyorsunuz kafanız rahat ediyor. 7 senedir kullanıyorum 400 lira verdim kafam rahat, iyileşme varmı tüketim, ses ve performansda, yok ama olsun kafam rahat ?

Yorum bağlantısı
Piston eritmeye kadar götürür, enjektörlerde bi sıkıntı var ise söküp yaptırmak cok daha iyi olur

Bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum tabi ölçtürmedim hiç lakin korkuttunuz bayağı şuan
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Onur Cem yazdı:

Teşekkür ederim yararını gördünüz mü ?

Kısa vadede bir sonuç almanız mümkün değil. Uzun vadede enjektör ömrünü uzatacağını düşünerek kullanıyorum. Şu an aracımda enjektörlerle ilgili bir problem yok. Yakıt tüketimi gayet ideal değerlerde. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. uzun yola, seyahate  çıkarken veya yolda deneyeyim diye extra birşey yapılmaz riskli

2. depoya katılan lardan fazla birşey beklemeyin

3. o depo süresince gidişi iyileşir zira içeriği %90 gazyağı

4. kullanma kılavuzunu iyice okuyun azıcık yekıta fazla katkı katmayın

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Alpay Sumer yazdı:

Peki bos depoya atma ile dolu depoya ekleme farki olur mu?

1 km çalkalanınca aynı karışım olur

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Metin Taşcı yazdı:

Piston eritmeye kadar götürür, enjektörlerde bi sıkıntı var ise söküp yaptırmak cok daha iyi olur

Sedan Clio ya 10 bin harcadı bacanak, enjektör işemiş iki piston yemiş. 

Yorum bağlantısı

Yazılan yorumlardan sonra açıkçası koymaktan vazgeçtim .

1. uzun yola, seyahate  çıkarken veya yolda deneyeyim diye extra birşey yapılmaz riskli
2. depoya katılan lardan fazla birşey beklemeyin
3. o depo süresince gidişi iyileşir zira içeriği %90 gazyağı
4. kullanma kılavuzunu iyice okuyun azıcık yekıta fazla katkı katmayın

Uzun suredir aklımdaydı uzun yola giderken de genelde full depoyla kullanın 1 kutuyu(150 veya 300 ml depoya göre ) dendiği için şuan kullanmak istedim .
Bir nevi temizlensin istedim ama daha kötü olacaksa ki garantisi yok bunun hiç gerek yok öyleyse .
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Metin Taşcı yazdı:

Katkıdan dolayı mı?

Yok bakımsızlıktan :) 10 senedir onda, yağ bakımı harici birşey yaptığını sanmıyorum, onu da 10-40 yağ ile yapıyordur muhtemelen...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Onur Cem yazdı:

Uzun suredir aklımdaydı uzun yola giderken de genelde full depoyla kullanın 1 kutuyu(150 veya 300 ml depoya göre ) dendiği için şuan kullanmak istedim .
Bir nevi temizlensin istedim ama daha kötü olacaksa ki garantisi yok bunun hiç gerek yok öyleyse .

1 depoya 1 kutu gibi ayarlanır kutu içerikleri 50-60 lt civarında var sayılır 1 depo. depoya katılınca o gün içinde tüketmek gerekmiyor, 1 hafta içinde bitse de olur o depo yakıt.

Yorum bağlantısı
Ozan Cengiz

Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ne yakıt nede motor katkısı gereksiz hatta zararlı.Kaliteli yakıt ve yağ zamanında bakım yeterlidir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...