İçeriğe Yönlendir

Fiesta Stop Etme - Rölanti Düşmesi

Bahri Yalçın

Recommended Posts

Bahri Yalçın

Herkese merhabalar. 2009 model 1.4 benzin lpg li yeni kasa fiestam var. Şuan 157000 km de. 68 bin deyken lpg taktırdım. 

Benim sorunum aracin ışıklarda yavaşlamaya başlarken kendi kendine gaz verip rolantiyi ayarlamaya çalışmasıyla ilgili. Klima açık olduğu zamanlarda ve araba klima için çok fazla çalıştığında bir süre sonra lpg de ışıkta durmaya başladığımda rölantide dengesizlik olduğunu fark ettim( vites küçültürken araba durmaya yakın bi ara gaz veriyor sonra duruyor rölantiye geciyor). Önce lpg ustasina gittim . Direkt gaz kelebeği denildi. Motor ustama gidio önce temizlettim. Ancak sorunum hala devam ediyordu. Ustam benzinde bir kullan dedi. 1 depo benzinde kullandım. Bu süreçte aracı klimada fazla çalıştırdığımda benxinde de yaptigini fark ettim ama sönecek boyutlarda değil. Lpg de araç sönüyor. En son gaz kelebgini orjinali ile değiştirttim.  Sorunum hallolmuş gibi görünüyordu. Bir iki gun rahat kullandim. Ama sonra yine aynı sorunla karşılaştım. Araç durmaya yakın vites kuculturken debriyaja bastığımda rölanti sanki kendi kendi e gaz veriyor araç bi nefes alıyor .  Benzinde 1 yapıyorsa gazda 10 yapıyor. Motor ustam en son subaplar dedi. Maf sensoru rolanti motoru filan dedim ben. Bunun hepsini gaz kelebegi ayarliyor rölanti motoru yok bunlarda dedi. Ancak aracımda ne yığılma var ne yavaşlama var ne de araç boştayken rölantide dalgalanma var. Klimayı açmayınca sorunum yok denecek kadar az. Subaplari olcturdum. 12 , 11, 10,5 9,5 geldi. Sizce problem nedir ? Adanada oturuyorum. Bunu n için tavsiye edeceğiniz bir usta var mi? ( arıza tespiti için gizerler e gittim. Usta benzinde sıkıntı yok deyip yolladı. ) 

Yorum bağlantısı
Bahri Yalçın

klimayı açtığımda bariz belli oluyor ancak klima çalışmadığında çok hafif de olsa arada dediğim ara gaz verme durumu oluyor.

Yorum bağlantısı
Bahri Yalçın

Yok mu fikri olan? Gaz kelebeği dışında gaz kelebeği ile alakalı parcalar nedir bilen var mi?

Yorum bağlantısı
Bahri Yalçın

Bugün lpg enjektörlerini değiştirttim. Değişen bir sey yok. Durmaya yakın ara gaz vermeye devam ediyor. 

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...