Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Sani Gerşon yazdı: Eee, tüm enerji boşa gitti? Ooo, siz nerede görevlisiniz? Anadolu yakasıysa zaten, hiç yaklaşmayın :P Regen süzülmeye göre %20 daha verimsiz. Bunun resesrhgate sayfası da tezi var. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Regen süzülmeye göre %20 daha verimsiz. Bunun resesrhgate sayfası da tezi var. Tez, kanıtlanmamış demek. Kanıtı var mı? Rejen süzülmeye göre O AN enerji kaybı yaratıyor gibi gözükse de, batarya doldurduğu için uzun vadede faydası tartışılamaz. 1 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Sani Gerşon yazdı: Anadolu yakası Olduğum yer kağıt üzerinde zengin muhiti ama tüm Anadolu renkleri mevcut. akşam plazanın önünden keçi sürüleri geçiyor. Yanda tarafta daire 20 milyon.. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Sani Gerşon yazdı: Tez, kanıtlanmamış demek. Kanıtı var mı? Rejen süzülmeye göre O AN enerji kaybı yaratıyor gibi gözükse de, batarya doldurduğu için uzun vadede faydası tartışılamaz. Hyundailerde kulakcıklı regeneni gördünmü. 3 kademeli. Rampa inerken ayağını gazdan çektiğinde 3 kademeye kadar regen direncini ayarlıyorsun Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Hyundailerde kulakcıklı regeneni gördünmü. 3 kademeli. Rampa inerken ayağını gazdan çektiğinde 3 kademeye kadar regen direncini ayarlıyorsun Elbette. Elektriklilerde var. Hibritlerde daha kademeli regen görmedim. Ayrıca rejen yaparken fren kullanımı da minimumda. Bu da bir diğer faydası. Ben mesela 1. köprü anadolu yakası yönüne doğru şükrü saraçoğlu'na gelirken ki uzun rampa aşağı yoldan sıfır frenle iniyorum. Batarya da doluyor, sonra bayağı bir mesafe elektrikle gidebiliyorum. 2 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Hyundailerde kulakcıklı regeneni gördünmü. 3 kademeli. Rampa inerken ayağını gazdan çektiğinde 3 kademeye kadar regen direncini ayarlıyorsun Retarder gibi tepki veriyordur. sıkıcı olur her seferinde ayar yapmak. finalde dümdüz kullanmak ister müşteri. Hybrid için ayrı bir şey yapacaksam almam diyen müşteriler var. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Sani Gerşon yazdı: Elbette. Elektriklilerde var. Hibritlerde daha kademeli regen görmedim. Ayrıca rejen yaparken fren kullanımı da minimumda. Bu da bir diğer faydası. Ben mesela 1. köprü anadolu yakası yönüne doğru şükrü saraçoğlu'na gelirken ki uzun rampa aşağı yoldan sıfır frenle iniyorum. Batarya da doluyor, sonra bayağı bir mesafe elektrikle gidebiliyorum. Ne kadar güçlü fren yapıyor ve klima kompresöründen fazla mı değil mi bunu tarif edebilir misin bir klima kompresörü kadar filan uyguluyorsa ben okeyim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 57 dakika önce Paylaş 57 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Ne kadar güçlü fren yapıyor ve klima kompresöründen fazla mı değil mi bunu tarif edebilir misin bir klima kompresörü kadar filan uyguluyorsa ben okeyim Klima açık köprüyü frensiz inebiliyorsanız ne ala Rejen kuvvetli. Ama gaz vermeye ihtiyaç duyacak kadar da değil. Batarya dolduruyor sonuçta. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 49 dakika önce Paylaş 49 dakika önce Sani Gerşon yazdı: Klima açık köprüyü frensiz inebiliyorsanız ne ala Rejen kuvvetli. Ama gaz vermeye ihtiyaç duyacak kadar da değil. Batarya dolduruyor sonuçta. hybrid ioniq ile hyundai tüketim yarışmasına girdim. Ne zaman süzülsem batarya şarj oluyordu. Yarışmayı kaybettim, araba showrooma %100 batarya ile geldi. 5 litre benzin yakmışım, başkaları 4 litre ile dürmüş batarya boşalmış. Ben 2 diş ile aldım 4 diş ile verdim. İçime dert olduydu. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 34 dakika önce Paylaş 34 dakika önce Ali Darbaz yazdı: hybrid ioniq ile hyundai tüketim yarışmasına girdim. Ne zaman süzülsem batarya şarj oluyordu. Yarışmayı kaybettim, araba showrooma %100 batarya ile geldi. 5 litre benzin yakmışım, başkaları 4 litre ile dürmüş batarya boşalmış. Ben 2 diş ile aldım 4 diş ile verdim. İçime dert olduydu. Olur çünkü siz konvansiyonel kullanıyorsunuz. Hibrit için tüm düzen değişmeli. Ben bile aslında çok yakıyorum. Son yakıt ortalamam şehir içi 4.8 idi mesela. Daha uzun mesafeler yapsam belki 4.5 görürdüm. 1 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 27 dakika önce Paylaş 27 dakika önce Uzun yokuşlarda batarya dolunca , benzinli motor ile kompresyona başlıyor. batarya dolar iken yaptığı kadar kompresör yapmasa da yine salınımı azaltıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 dakika önce Paylaş 16 dakika önce Sani Gerşon yazdı: Olur çünkü siz konvansiyonel kullanıyorsunuz. Hibrit için tüm düzen değişmeli. Ben bile aslında çok yakıyorum. Son yakıt ortalamam şehir içi 4.8 idi mesela. Daha uzun mesafeler yapsam belki 4.5 görürdüm. Murat Azalma yazdı: Uzun yokuşlarda batarya dolunca , benzinli motor ile kompresyona başlıyor. batarya dolar iken yaptığı kadar kompresör yapmasa da yine salınımı azaltıyor. İşte bu yüzden Volkswagen grubunun çalışma terminolojisine bayılıyorum. Araba 48 volt hibrit bile olsa, otobanda Çat diye motor kapatıyor motorla şanzımanı ayırıyor. 110 kilometre hızla giderken süzülüyor. O araba da 4.5 litre yakıyor. Yorum bağlantısı
Murat Azalma 11 dakika önce Paylaş 11 dakika önce Ali Darbaz yazdı: İşte bu yüzden Volkswagen grubunun çalışma terminolojisine bayılıyorum. Araba 48 volt hibrit bile olsa, otobanda Çat diye motor kapatıyor motorla şanzımanı ayırıyor. 110 kilometre hızla giderken süzülüyor. O araba da 4.5 litre yakıyor. Batarya dolumu yapacak kadar uzun yokuş var ise de yılda kaç gez geçiyoruz diye sormak lazım. Yıllık yaptığımız toplam km tarafında ise %80 kısım şehir içi. Dolayısı ile vw çalışma terminolojisi , emisyona uyup araba satmaktan başka bir şeye çok faydası yok gibi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 dakika önce Paylaş 1 dakika önce Murat Azalma yazdı: Batarya dolumu yapacak kadar uzun yokuş var ise de yılda kaç gez geçiyoruz diye sormak lazım. Yıllık yaptığımız toplam km tarafında ise %80 kısım şehir içi. Dolayısı ile vw çalışma terminolojisi , emisyona uyup araba satmaktan başka bir şeye çok faydası yok gibi. Hybrid corolla deneyimi yaşamak lazım, şu sadece ioniq ile yaşadığım kötü tecrubeyi bilşyorum. Ama o araba bataryası full olduktan sonraki süreçte nasıl bir tepki vereceğini tercüme etmedim belki rezervasyonu kapatıp o da yolda akmaya başlayacaktı belki. Ama bu da sürücüyü yanıltıcı bir şey, çünkü fren tepkisinin iki farklı profili olacak. Acemi bir insan ayağını gazdan çektiğinde arabasının yavaşlayacağını düşünecek. Belki ona göre mesafe bırakacak, ama bataryası full olduğu için rejenerasyon yapmayacağından belki de paniğe kapılacak frenler tutmuyor diyor. Bu konu riskli bir faktör. Fren profilinin değişmesi insanı rahatsız edici olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts