Tansu Kalafatoğlu 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Son beş seneye bakınca istanbul nüfusu azaldı, evden çalışma arttı fakat ne hikmetse her gün medyada haber olacak kadar trafik oluşuyor. Her sabah her akşam doluluk oranı %90. Hiç böyle bir dönem olmamıştı. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 17 saat önce Paylaş 17 saat önce (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Son beş seneye bakınca istanbul nüfusu azaldı, evden çalışma arttı fakat ne hikmetse her gün medyada haber olacak kadar trafik oluşuyor. Her sabah her akşam doluluk oranı %90. Hiç böyle bir dönem olmamıştı. Başta İBB olmak üzere belediyelerin ve düzgün denetim yapmayan Emniyet’in çok payı var. En basit örneği millet caddesi. 1 seneyi geçti kazmaya başladılar. 30 sene öncenin yöntemiyle yaptılar. Halen düzgün bir asfalt atılmış değil. Merter’i çift taraflı kazdılar. Belki 2 sene olacak halen birer şerit kapalı. Yan yollar komple batık. Şerit çizgisi bile yok. Belli kangren noktalar var mesela. Kesinlikle müdahale etmiyorlar. 17 saat önce tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Selim Bilgin yazdı: Başta İBB olmak üzere belediyelerin ve düzgün denetim yapmayan Emniyet’in çok payı var. En basit örneği millet caddesi. 1 seneyi geçti kazmaya başladılar. 30 sene öncenin yöntemiyle yaptılar. Halen düzgün bir asfalt atılmış değil. Merter’i çift taraflı kazdılar. Belki 2 sene olacak halen birer şerit kapalı. Yan yollar komple batık. Şerit çizgisi bile yok. Belli kangren noktalar var mesela. Kesinlikle müdahale etmiyorlar. Bunlara ilave trafiğe çıkan araba sayısının arttığını düşünüyorum. Eskiye oranla akbil/yakıt oranı artmış. Sefer sayısı ve düzensizliği var. Çoğu kişi özelı tercih ediyor gibi geliyor bana. gerçekten çok bunaldım. 5km’lik yolu 0,5-1 saatte gidiyorum. İki çocuk artı ben iş-okul servisi için bir otomobil çıkarıyorum. Bence bu normal. Tek olduğum zaman metro kullanacağım ama arabamın iki katı tutuyor akbil. Artı sıkışık ve ter kokulu Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bunlara ilave trafiğe çıkan araba sayısının arttığını düşünüyorum. Eskiye oranla akbil/yakıt oranı artmış. Sefer sayısı ve düzensizliği var. Çoğu kişi özelı tercih ediyor gibi geliyor bana. gerçekten çok bunaldım. 5km’lik yolu 0,5-1 saatte gidiyorum. İki çocuk artı ben iş-okul servisi için bir otomobil çıkarıyorum. Bence bu normal. Tek olduğum zaman metro kullanacağım ama arabamın iki katı tutuyor akbil. Artı sıkışık ve ter kokulu Rakam *2 oldu son 10 yılda Paylaşmıştım adetleri bakınca şaşarsın Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Toplu taşıma pahalı. Arda toplu taşıma ile 3 aktarmayla 2 saatte gidebilir. Aynı şekilde de gelir. Öğrenci fiyatlarını bilmiyorum ama git gel en az 150 lira yol parası verir. Bugün baktım 5 kw ile okula gidip gelmiş. Git gel 54 km yol yapmış. Diğer okul. Servis parası git gel 420 lira Aynı yolda Opel en fazla 7-8 kW falan yakar. Qashqai 3,5-4 litre benzin yakar. Qashqai bile servisten ucuz. Uzun yolda ise Otobüs ve otomobil kıyaslanırsa 2 kişi benzinli Qashqai ile otobüs maliyeti başabaş. Qashqai de 3 kişi isen 3. Kişi kara geçiyor. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Son beş seneye bakınca istanbul nüfusu azaldı, evden çalışma arttı fakat ne hikmetse her gün medyada haber olacak kadar trafik oluşuyor. Her sabah her akşam doluluk oranı %90. Hiç böyle bir dönem olmamıştı. Bankalarda evden çalışmayı azaltma eğilimi var. Yıllardır 2 ev, 3 ofis yapıyorduk 1+4 e döndük(yaza full ofis olabilir). Selim in dediği gibi yol tamirat-tadilatları da gereksiz uzun sürüyor(Kartal Köprüsü uzun zamandır sıkıntılı) 4 saat önce tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Sebeplerden biride şehir merkezlerindeki konut ve kira fiyatlarinin artışı ile şehrin dış kisimlarina yayilan yoğunluk gelişmekte olan kisimlarda da toplu taşima zayif ve pahali aktarma ile. Vatandaş ev alamiyorum diyip elindekiyle araba aldi en azindan ulaşımım rahat ve ekonomik olsun diyerek. Şirket arabalarınin çoğalmasida etkili. Beş senedir Kadiköy Bakırköy mesafesindeyim, araçla gidip gelmek bazen çok yoruyor 40 dk dişimi sıkıp kalabalikta olsa Marmaray ile gidip geliyorum en azindan kaç dakikada evde olacağımı biliyorum. Eğer Marmaray olmasaydi işime yakın oturmak zorunda kalirdim orasida kesin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Köksal Yılmaz yazdı: Bankalarda evden çalışmayı azaltma eğilimi var. Yıllardır 2 ev, 3 ofis yapıyorduk 1+4 e döndük(yaza full ofis olabilir). Gerekçe var mı? Evden çalışmak daha verimli. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Kendi işinin patronu olursan evet ama patron gözüyle bakarsan öyle olmayabilir işe adapte olmak noktasında bence evde çalışmak verimi düşürür gibi geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Gerekçe var mı? Evden çalışmak daha verimli. Maliyet diyorlar ama benim matematiğimle uyuşmuyor. Her türlü avantajlı ama anlatamadık. Metin Akbal yazdı: Kendi işinin patronu olursan evet ama patron gözüyle bakarsan öyle olmayabilir işe adapte olmak noktasında bence evde çalışmak verimi düşürür gibi geliyor. Bizim işte daha verimli ancak çalışanın kişiliği de büyük rol oynuyor. Kontrolü de mümkün ama bir yerde bilmediğim hesaplar var heralde. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Köksal Yılmaz yazdı: Bizim işte daha verimli ancak çalışanın kişiliği de büyük rol oynuyor. Kontrolü de mümkün ama bir yerde bilmediğim hesaplar var heralde. O yüzden patron gözüyle dedimdi. İnsan faktörü devreye girince herturlu ihtimal olabiliyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Metin Akbal yazdı: Kendi işinin patronu olursan evet ama patron gözüyle bakarsan öyle olmayabilir işe adapte olmak noktasında bence evde çalışmak verimi düşürür gibi geliyor. Ofise gittiğim dönemde çay.kahvaltı,yemek,tuvalet,goygoy derken,10 saatte toplam 5-6 saat çalışırdım.O da iş varsa yoksa o kadar bile çalışmazdım. 3 yıldır evden çalışıyorum.İnanırmısınız daha çok çalışıyorum gece 11'lere kadar bazen.Çünkü bilgisayar elimin altında olduğu için her an her dakika işimi halledebilir mantığıyla hareket ediyorum. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Dagdeviren yazdı: Ofise gittiğim dönemde çay.kahvaltı,yemek,tuvalet,goygoy derken,10 saatte toplam 5-6 saat çalışırdım.O da iş varsa yoksa o kadar bile çalışmazdım. 3 yıldır evden çalışıyorum.İnanırmısınız daha çok çalışıyorum gece 11'lere kadar bazen.Çünkü bilgisayar elimin altında olduğu için her an her dakika işimi halledebilir mantığıyla hareket ediyorum. Alınganlık etmeyin kişilerden bağımsız olarak değerlendirin olayı patron gözüyle bakın Ben demek istediğimi anlatamadım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 19 dakika önce Paylaş 19 dakika önce Metin Akbal yazdı: Alınganlık etmeyin kişilerden bağımsız olarak değerlendirin olayı patron gözüyle bakın Ben demek istediğimi anlatamadım. Neden alınayımki anlamadım. Fikir beyan ettim sadece. Yorum bağlantısı
Recommended Posts