İçeriğe Yönlendir

Spor Yay

Ozkan çoban

Recommended Posts

Ozkan çoban

Değerli büyüklerim spor yayın avantajları ve dezavantajları nelerdir ?Muayeneden geçer midir ? Kullanan,kullanmış veya bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

+ Görünüş, güvenlik ve yol tutuş.

- engebeli zeminlerde konfor kaybı ve kullanım zorluğu.

2 kere muayeneden geçtim aynı yaylar ile. TUV onaylı voghlant 35mm bendekiler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

+ Görünüş, güvenlik ve yol tutuş.

- engebeli zeminlerde konfor kaybı ve kullanım zorluğu.

2 kere muayeneden geçtim aynı yaylar ile. TUV onaylı voghlant 35mm bendekiler.

Vogtland da konfor kaybina % kaç verirsiniz. Bir de simdi olsa yine taktirir misiniz?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Benim amortisör de değişti, birşey söylemek güç ama asfaltta kayıp yok denebilir. Parke taşı olan yerler de hissediliyor sertlik. 

Benim amortisörler de gittiği için özellikle rüzgarlı havalarda yüksek hızlarda güven vermiyordu araç, değişince dünya varmış dedim. Orjinaller duruyor ama takmayı hiç düşünmedim bile :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozkan çoban
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Benim amortisör de değişti, birşey söylemek güç ama asfaltta kayıp yok denebilir. Parke taşı olan yerler de hissediliyor sertlik. 

Benim amortisörler de gittiği için özellikle rüzgarlı havalarda yüksek hızlarda güven vermiyordu araç, değişince dünya varmış dedim. Orjinaller duruyor ama takmayı hiç düşünmedim bile :)

Amortisörlerin gidik olduğu nasıl anlaşılıyor acaba ?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Sağ ön yağ kaçırıyordu. Arkalarda elle bastırıp sallayınca salınımı devam ediyordu. 

Ekleme: sağlam olan hemen durur, bu şekilde sallanmalı. Benimki bu kadar değildi tâbi.

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Benim ön amartisörler bitikti bu yüzden rahatlıkla söylebilirim ki araç kasisten geçerken ön taraf iyice gömülüyordu. Değiştirdikten sonra çıkanlara baktım amartisöre hiçbir kuvvet uygulamadan hareket ediyordu yeni amortisörde bunu yapmanız epey zor bir iş. Yay işi de aracı yol  hissiyatı açısından sert hale getiriyor anladığım kadarıyla. Zaten fiestaların amortisörleri sert bir de yay takılırsa iyice sertleşir diye tahmin ediyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Eibach prokit kullanıyorum. Avantajları yol tutuşu artıyor virajlarda hissedebiliyorsunuz.  Araç daha alçak olduğu için göze hoş geliyor. Dezavantaj olarak amortisörler tam olarak darbeyi sönümleyemiyor. Birde 195 45 16 lastik varsa odun parçasına dönüyor araç. Tüv onaylı zaten muayneden sorunsuz geçiyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Ben 2016 1.2 tsi jettamda eibach prokit 30mm kullanıyorum. Ben hiç konfor kaybı yaşamadım. Hatta konforum arttı bile. Kaliteli ve doğru kodlu ürünler gerçekten fark yaratıyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Tevfik Işık yazdı:

Ben 2016 1.2 tsi jettamda eibach prokit 30mm kullanıyorum. Ben hiç konfor kaybı yaşamadım. Hatta konforum arttı bile. Kaliteli ve doğru kodlu ürünler gerçekten fark yaratıyor?

Ancak burada süspansiyon sertliği de çok önemli. 6 yıl fiesta kullandım süspansiyonlar sertti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut
Mehmet Yeter yazdı:

Ancak burada süspansiyon sertliği de çok önemli. 6 yıl fiesta kullandım süspansiyonlar sertti. 

Aynen Hocam dediğiniz gibi karakteri sert zaten aracın orijinal yaylarla bile esneme olmuyordu. Konfor namına hiç bir şey yok. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Onur Bulut yazdı:

Aynen Hocam dediğiniz gibi karakteri sert zaten aracın orijinal yaylarla bile esneme olmuyordu. Konfor namına hiç bir şey yok. 

Go karta hiç binmedim ama kesin benziyordu. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Monroe 29 binde bir kontrol ve 100 binde değişim diyor zaten, hadi erken diyelim 150 binlerde değişmek gerek en geç bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...