Ali Darbaz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben miyim yani tatlı olan https://x.com/aykiri/status/2094333817603477938?s=20 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 36 dakika önce Paylaş 36 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Şimdi Doğuş Otomotiv'den çıktım ve konunun detaylarını öğrendim. Bu motorlarda alternatör için yeni bir yazılım güncellemesi yaparak sorunu tamamen ortadan kaldırmışlar. Şu an bu arıza sadece servise gidip yazılım yüklemesi yaptırmamış kişilerde ortaya çıkıyormuş. Güncelleme yapılan araçlardan artık hiçbir şekilde şikayet kaydı gelmiyormuş. İşlem detaylarını pek vermediler ama az çok tahmin edebiliyorum. Bu araçlarda su soğutmalı, elektrikli devridaime sahip alternatör var. Anladığım kadarıyla bu durumun serbest süzülme moduyla (coasting) bir bağı var. Güncelleme gören araçlar artık zırt pırt serbest süzülme moduna girmiyor, yazılımla bunun önüne geçmişler. Her ne kadar elektrikli devridaim olsa da anlaşılan o ki motor stop ettiğinde alternatör üzerindeki ısıyı atamıyor olabilirler. Ya da sistem "motor durdu, artık ısı üretmeyecek" diyerek elektrik pompasını da durduruyor olabilir; burası tamamen benim tahminim. Ancak artık alternatörün anlık ısı ve sıcaklık durumuna göre sistemin serbest süzülme moduna daha kontrollü bir şekilde girdiği anlaşılıyor. Netice itibarıyla bu şikayet tamamen ortadan kalkmış durumda. Yalnızca yetkili serviste gerekli güncellemeyi yaptırmayan müşteriler sorun yaşamaya devam ediyormuş. Herkese iyi forumlar ve iyi çalışmalar dilerim. Bu söylem çok sıkıntılı ve kötü niyete işaret eder. Madem ki böyle bir fabrikasyon sorun var, geri çapırma yapıp tüm araçlarda o güncellemeyi yapmalıydılar. Bunu yapmadılarsa insanların masrafını tazmin etmek zorundalar. *çağırma Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 1 dakika önce Paylaş 1 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben miyim yani tatlı olan Yok sen genç olan tarafdasın,Mertol kendine tatlı dedirtmek istemiyor(değilmiş zaten) Yorum bağlantısı
Recommended Posts