Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Metin Akbal yazdı: Ha ha ha şakacı seni Mertol Kip yazdı: Sendeki disleksi değil DEHB Abi işte servisten mevzu açılınca dün de yeni nesil katı hal bataryaları seri üretime çıktı haberini görünce, eski arabaya katı hal batarya yükseltmesi yapılırsa menzili ne kadar artar diye hesap yaptım son on yılda batarya teknolojisi ne kadar gelişmiş onu paylaştım En önemli şeyi söylemeyi unuttum seni ritim yeni katı hal bataryalar Yanmıyormuş Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bugün gene sordum elektrikli araca geçelim mi diye direktörüme, elektrikli araçların filo kiralaması 70.000 TL’ye ulaşmış iş bu sebeple verecekleri arabada C3 hatta C4 E Bu arabalara aylık 70.000 TL kira verilmez. Benim aylık yakıt maliyetim 9000 TL fakat arabamın kirası 30.000 TL aylık 9000 TL yakıt masrafından kaçıp, aylık 50.000 kira bedeli vermek hiç ama hiç mantıklı olmadığını siz de görüyorsunuz Kaç defa bu şekilde bir şey okuduğumu hatırlayamıyorum ama ilk cümleyi okuyunca paragraf gözümde canlanıyor artık. O skil açıldı yani. Araçların arasında sınıf/amaç farkı var, kiralama sözleşmelerinin arasında zaman farkı var. Var oğlu var yani... 2025 te 3 sene kiralama sözleşmesi yapıp 30k dan anlaşıp 2026 da yeni sözleşme yapılacak aracın 70k olduğunu söyleyince eşit oluyor mu Aynı aracı bugün kiralasanız belki 45k fiyat çıkacak. Ayrıca az önce meraktan baktım kısa dönemde aylık kiralama için 2000 lira/gün. Hibritlerde aylık 55k civarı. 3 yıllık falan kiralansa bu fiyatlar sizin güncel kiralama bedelleriyle rekabet eder. Kaldı ki sizin kiralama maliyeti yüksek diye bir şey mantıklı/mantıksız olmuyor. O sizin özelinizde bir şey. Yukarıda verdiğim rakamlar pazarlıklı, malum yerlerde yazan rakamlar. Ona rağmen dediğiniz gibi değil. 41000+kdv gibi rakamlar da dönüyor başka yerlerde. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 50 dakika önce Yazar Paylaş 50 dakika önce (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Kaç defa bu şekilde bir şey okuduğumu hatırlayamıyorum ama ilk cümleyi okuyunca paragraf gözümde canlanıyor artık. O skil açıldı yani. Araçların arasında sınıf/amaç farkı var, kiralama sözleşmelerinin arasında zaman farkı var. Var oğlu var yani... 2025 te 3 sene kiralama sözleşmesi yapıp 30k dan anlaşıp 2026 da yeni sözleşme yapılacak aracın 70k olduğunu söyleyince eşit oluyor mu Aynı aracı bugün kiralasanız belki 45k fiyat çıkacak. Ayrıca az önce meraktan baktım kısa dönemde aylık kiralama için 2000 lira/gün. Hibritlerde aylık 55k civarı. 3 yıllık falan kiralansa bu fiyatlar sizin güncel kiralama bedelleriyle rekabet eder. Kaldı ki sizin kiralama maliyeti yüksek diye bir şey mantıklı/mantıksız olmuyor. O sizin özelinizde bir şey. Yukarıda verdiğim rakamlar pazarlıklı, malum yerlerde yazan rakamlar. Ona rağmen dediğiniz gibi değil. 41000+kdv gibi rakamlar da dönüyor başka yerlerde. Biz senede 45.000 km olarak anlaşma yapıyoruz belki o yüzden farklı çıkabilir ama Avis‘in web sayfasında şu an girseniz Flo kiralama sayfasında i20 ve türevleri için 30.000 TL şu an bile görebilirsiniz. Ben elektrikli arabaya karşı değilim tam bizim şirkete özel üstelik bir IT firması olduğumuz için dışarıdaki prestijimiz de güzel bir örnek olur. 70 araçlık havuz için araç başı kilometre maliyeti ortalamamız şu an 6.4 TL. Elektrikli araba olsaydı kaça düşer siz hesaplayın her gün kullanıyorsunuz. Üç tane şarj için uygun yerimiz var artı gittiğim her yerde aracı şarj edeceğim portlar var. Bu konuda sıkıntı çekmeyeceğimize inanıyorum. Sadece doğuş grubunun 15 tane şarj portu var. Her çalışma için gittiğimde arabayı orada şarj edebilirim. Ford grubunun var şarj edebilirim. Şarj kesinlikle bizim şirket için sorun olmayacaktır. Ama bağlı olduğumuz kurum bile kendi ithalatımız olan aracı 70.000 TL’den kiralıyor farklı firmalara geçemiyoruz. 49 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 47 dakika önce Paylaş 47 dakika önce (düzenlendi) Tamamda biz sirket butcesini yonetmiyoruz ki? Hane butcesiyle sirket butcesi nasi esit olabilir ki. Yaptigin hesap yanlis sirket araban yok heryere c3le gidiyormus gibi hesapla o zaman esit seviyede oluruz. Şirket aracı o şirket bünyesinde olduğun sürece sana verilen hak. Şirket soruna çabuk ulaşip cozum uret diye verdigi ulaşım araci kendi şahsi aracin gibi dusunup sirket butcesine olan katkiyi hesaplamak manasiz. İs bitti emekli oldun veya x durum gelisti o hak gittimi neye kaliyoruz? Zwei. Herkesin sirketi aracida yok. Sirket araci ogrenciyken okulun verdigi ogrenci pasosuyla eşdeğer okul biter paso gider tam abonman basarsin. Şirket arabasi gider c3e benzin alirsin. 20 dakika önce tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 dakika önce Yazar Paylaş 10 dakika önce Sinan Akgöl yazdı: Tamamda biz sirket butcesini yonetmiyoruz ki? Hane butcesiyle sirket butcesi nasi esit olabilir ki. Yaptigin hesap yanlis sirket araban yok heryere c3le gidiyormus gibi hesapla o zaman esit seviyede oluruz. Şirket aracı o şirket bünyesinde olduğun sürece sana verilen hak. Şirket soruna çabuk ulaşip cozum uret diye verdigi ulaşım araci kendi şahsi aracin gibi dusunup sirket butcesine olan katkiyi hesaplamak manasiz. İs bitti emekli oldun veya x durum gelisti o hak gittimi neye kaliyoruz? Zwei. Herkesin sirketi aracida yok. Sirket araci ogrenciyken okulun verdigi ogrenci pasosuyla eşdeğer okul biter paso gider tam abonman basarsin. Şirket arabasi gider c3e benzin alirsin. Konuyla alakası olmayabilir ama aslında konuyla alakası var sana şöyle izah edeyim. Ülkemizde paradan para kazanan insanlar var. Çok fazla insanla görüşüp çok fazla insanla konuşuyorum ve bu insanların bir kısmı evlerinde sadece ekranlara bakarak Bloomberg izleyerek para kazanıyor. Bu insanlar araçları kiralıyorlar satın almıyorlar. Bunları da düşünerek söylüyorum. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 3 dakika önce Paylaş 3 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Konuyla alakası olmayabilir ama aslında konuyla alakası var sana şöyle izah edeyim. Ülkemizde paradan para kazanan insanlar var. Çok fazla insanla görüşüp çok fazla insanla konuşuyorum ve bu insanların bir kısmı evlerinde sadece ekranlara bakarak Bloomberg izleyerek para kazanıyor. Bu insanlar araçları kiralıyorlar satın almıyorlar. Bunları da düşünerek söylüyorum. O dedigin kisilerde bizimle veya seninle esit degil. Onlar sermaye uzerinden para kazaniyorlar cunku 10m arabaya gommektense yatirim yapiyor. Milyon dolarlari olan ama mulku olmayanlarda var kiradalar ama nasil biliyormusun? 1 2 senelik dolar bazinda pesin odeyerek 1 sene veya 2 sene cengelkoyde yalida oturup 2 sene sonra x rezidansta rooftopta oturup 1 sene sonra birazda orman havasi alayim diyip mustakil villaya geciyorlar. Bu insanlarda mesela bizle esit degil. Money talks. Bloomberg ekranina bakan kisinin arac kiralamasi sana mantikli gelmesin cunku portfoyler esit degil. Istedigi an istedigini alabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts