İçeriğe Yönlendir

Beygir Ve Tork Yükseltme

Ufuk Memiş

Recommended Posts

Erhan Doruk

Konuyu okudum , yıllardır şirket aracı kullanıyorum. Hep fabrikanın önerdiği aralıkta yağ değiştirdim. Ara sıra çıkan yağa baktım, bazen servisler çıkan parçaları da verdiler, inceledim, hava ve polen tıkalı oluyordu ancak yağ filtresindeki yağda gözle görülür bir bozulma, çamurlaşma yada kurum görmedim. 

Octavia ilk geldiğinde yol bilgisayarında 30bin km sonra servis zamanı gösteriyordu. Servisi aradım 15binde getireceksiniz dedi. İlk bakımdan sonra yazılımı 15k km olarak düzeltmişler.

Ben bakımın 10-15bin km de olmasının markaların güvenli tarafta kalmak ve para kazanmak istediklerinden yapıldığını düşünüyorum. Belki 100 araçtan 10 araç 15 binde bakım yapılması gerekiyor ancak yine de hepsini 15 binde çağırıyorlar . 

Aynı ülke şartlarında fluence 20bin , vw grup 15 binde çağırması bence tamamen ticari düşünceden kaynaklı. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Aynı ülke şartlarında fluence 20bin , vw grup 15 binde çağırması bence tamamen ticari düşünceden kaynaklı. 

Daha güzeli Nissan aynı motora 10 binde bakım önerirken Renault 20 bin öneriyordu diye hatırlıyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Erhan Doruk yazdı:

Konuyu okudum , yıllardır şirket aracı kullanıyorum. Hep fabrikanın önerdiği aralıkta yağ değiştirdim. Ara sıra çıkan yağa baktım, bazen servisler çıkan parçaları da verdiler, inceledim, hava ve polen tıkalı oluyordu ancak yağ filtresindeki yağda gözle görülür bir bozulma, çamurlaşma yada kurum görmedim. 

Octavia ilk geldiğinde yol bilgisayarında 30bin km sonra servis zamanı gösteriyordu. Servisi aradım 15binde getireceksiniz dedi. İlk bakımdan sonra yazılımı 15k km olarak düzeltmişler.

Ben bakımın 10-15bin km de olmasının markaların güvenli tarafta kalmak ve para kazanmak istediklerinden yapıldığını düşünüyorum. Belki 100 araçtan 10 araç 15 binde bakım yapılması gerekiyor ancak yine de hepsini 15 binde çağırıyorlar . 

Hocam yağın durumunu etkileyen çok fazla faktör var. Yakıt, hava, sıcaklık, nem, yağın kalitesi vb. Mesela honda aslında yıllardır dizel araç üretiyor ama uzun müddet bizim ülkemize sokmadılar yakıt kalitesinden ötürü. 15 bin km makul olabilir araca göre, ama en fazla 15 bin km olmalı. O da elde bir bilgi (1.5 dci nissanlar gibi) varsa. Yoksa, ben yağ değişiminde çıkan yağa bakıyorum, resmen zift. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Taşcı yazdı:

Yerli üretim mahle marka kesinikle kalitesiz değildir ancak 7-10bin km yapınca filtre büzüşüyor ve filtre kısmı birbirine giriyor.

Bir dip not geçeyim müsaadenizle. Yerli üretim dediğimiz Mahle değildir. Mahle’nin ürettikleri Made in England yani İngiliz malı ve oem filtre tedarikçisidir.

https://i.hizliresim.com/uxrRi8.jpg

Gerekli onayı sağlayan Otosan etiketli olan yerli üretimleri ise Ford Otosan adına Fil Filter Aş üretiyor. Otosan olanlarda takviye amaçlı silikon olduğunu görmüştüm piyasada sahtesi çoktur dikkatli olmalı.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Taşcı yazdı:

otosan hava filtresinde mahle yazıyor diye hatırlıyorum yada fiesta için olanı mahle üretiyor olabilir mi çünkü aklımda mahle diye yer edinmiş. 

Tofaş ve Renault Oyak zamanında yerli Mann Filtreleri görüyorduk. Mahle’nin Kocaeli Gebze’de filtre fabrikası bulunuyordu. Ülkelere özgü uygulama var demekki.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Son yağ değişimimde yağı 15 binde değiştirdim.. Ustam yağ bozulmuş, 15 bini beklemeyelim bundan sonra dedi. 

Değiştiğin yağın markası ve viskozitesi neydi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Uzunoğlu yazdı:

Değiştiğin yağın markası ve viskozitesi neydi?

Mobil Esp 5W30 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mobil Esp 5W30 

Geçen bakımda ısrarımla mobil 0w30 koydurdum bakımda durumuna bakacağım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Uzunoğlu yazdı:

Geçen bakımda ısrarımla mobil 0w30 koydurdum bakımda durumuna bakacağım.

Her zaman kullandığım yağ.. 

Bu dönemdeki belirgin fark yoğun uzun yol olması idi. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

@Servet Aydın abi kangoo araçlarında 25 binde değişim yaptı diye hatırlıyorum.  Durumu kendi anlatır. 

Benzinli araçlara bile 10 binde bakım yapan firmalar vardı. Bence firmaların kitapçığa yazdığı km'ler bile ticari kaygı ile yazılıyor. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Fiat 1.6 mjet km değişim aralığı 20k, yıl dolmasa ben 20k'yı beklerim.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Selçuk Bakış yazdı:

Fiat 1.6 mjet km değişim aralığı 20k, yıl dolmasa ben 20k'yı beklerim.

Kitapçık ne diyor bu aralık için hocam? 20 bin diyorsa çok güzel. Gerçi orjinal kitapçıklarını yabancı forumlardan edinip incelemek gerek oralarda ne denmiş diye. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

yabancı forumlardan edinip incelemek gerek oralarda ne denmiş diye. 

Motor üretimleri farklı değil mi? 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Murat Sahın yazdı:

Kitapçık ne diyor bu aralık için hocam? 20 bin diyorsa çok güzel. Gerçi orjinal kitapçıklarını yabancı forumlardan edinip incelemek gerek oralarda ne denmiş diye. 

Kitapçık 20k diyor, serviste 20 diyor, yurt dışında bakmadım ama orada daha fazladır herhalde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ümit Türk yazdı:

Motor üretimleri farklı değil mi? 

Motor üretimleri farklı derken? 

Selçuk Bakış yazdı:

Kitapçık 20k diyor, serviste 20 diyor, yurt dışında bakmadım ama orada daha fazladır herhalde.

Kitapçık ve servis 20 diyorsa zaten öyledir :) İyiymiş 1.6 mtjnin bakım aralıkları. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mahmut Yıldız yazdı:

@Servet Aydın abi kangoo araçlarında 25 binde değişim yaptı diye hatırlıyorum.  Durumu kendi anlatır. 

Benzinli araçlara bile 10 binde bakım yapan firmalar vardı. Bence firmaların kitapçığa yazdığı km'ler bile ticari kaygı ile yazılıyor. 

Eski olanlar25.k 2012 sonrası olanlar 30.k bakım periyodu. Passatın servis menüsünde 35.k bakım aralığı. Ama 15.k ülkede. Sadece ticari kazanç için hile yapıyor tüm firmalar. Netmiş yollar avrupa gibi değilmiş yakıt kaka imiş. Hastir diyorum bende yüzlerine

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sonuç, toz toprak çamur içinde bir ülkeyiz. Almanya gibi bir ülkede değiliz. Almanya kurallarını bizde uygulamayı doğru bulmuyorum ben.
Üretici ne önerdiyse uyulmalı.

Yanlışsın bu konuda. Toz kalkan kaç tane yol kaldı ülkede ? Neredeyse 0. Hanover Hamburg arası yol ver iklim Gebze Adapazarı arasından daha kötü. 15.k değişimi olan periyod sadece israftır. 350.k'yı geçen araçlarım hala 30.k ile yağ değişimi yapıyor. Renoya göre 20.k. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Murat Sahın yazdı:

Kitapçıkta ne denmişse o.

O kitabı yazan,15.k yerine 30.k bakım periyodu yazdığı anda kitabı kıvırır eline verir patronu. 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Servet Aydın yazdı:

Eski olanlar25.k 2012 sonrası olanlar 30.k bakım periyodu. Passatın servis menüsünde 35.k bakım aralığı. Ama 15.k ülkede. Sadece ticari kazanç için hile yapıyor tüm firmalar. Netmiş yollar avrupa gibi değilmiş yakıt kaka imiş. Hastir diyorum bende yüzlerine

Ben passatı ilk aldığımda menüde 30 idi servis aralığı ilk servise gittikten sonra 15 göstermeye başladı. Güncellemişler keratalar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ben passatı ilk aldığımda menüde 30 idi servis aralığı ilk servise gittikten sonra 15 göstermeye başladı. Güncellemişler keratalar.
Bende de 35k yapmış. Telefon ile bağlanınca acayip menüler çıktı arka planda
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bakım periyodu sürücüye bağlı daha çok. Ben gibi son deviri görüp vites değişen ile max torku aşmadan kullanan arasında çok fark var.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Servet Aydın yazdı:

Bakım periyodu sürücüye bağlı daha çok. Ben gibi son deviri görüp vites değişen ile max torku aşmadan kullanan arasında çok fark var.

En atmosferiğinden manuel bir 911 GT3 lazım sana.. Arabaya çığlık attırarak gezersin :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
O zaman belki de son atmosferik denecek bir porsche gt3 gelsin taze taze. Daha da üretmezler

Drone kamerası daha hızlı diye korktum.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...