İçeriğe Yönlendir

Beygir Ve Tork Yükseltme

Ufuk Memiş

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Servet abi forumda çok değişik kişiler mevcut, uzun yolda yağ daha çabuk bozulur diyene mi ararsın, kitapçık fetişlerini mi ararsın, adama diyorum ki kitapcıkta önerilen yağdan 2-3 kat kaliteli yağ kullanıyorum 5bin km fazla yapmaktan bişey olmaz, kitapcıkta 15bin yazıyor diye başlıyor.  Ne kitapçıkmış arkadaş. kitapçıkta kitapçık olsa zahmet edip 2012 1.4tdci euro5 motor için revizyon bile edilmemiş 2009 yılında çıkan fiesta 1.4tdci euro4  için istediği motor yağını istiyor. Zahmet edip 2013 yılında değiştirdiler.

ek: salı günü ankarada sabah trafigine yakalandım 20km yolu 1.5saatte gittim, evet evet uzun yolda yağ daha çabuk bozuluyor sanayi ustası eliyle yağı analiz etmiş.

Sensin değişik. Sensin fetiş
Bu uslupla bir daha yazma.
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Burada hiç kimse, kimseye bir şey kabul ettirmek zorunda değil.
Herkes doğru bildiğini yazar geçer.
Benim doğrum kitapta yazandır. Yıllarca uydum yine uyarım.
Sen de git 30 binde değiş.
Senin değil, 30 binde yağı değişen arabayı almayacağım da benim fikrimdir.
Bu fikrimi de söyledim.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:
Tansu Kalafatoğlu yazdı:
O zaman belki de son atmosferik denecek bir porsche gt3 gelsin taze taze. Daha da üretmezler

Drone kamerası daha hızlı diye korktum.

Drone da iyi ama. İlk hızlanmadan sonra drone görüntüsünü kesiyorlar tabi. Ancak orayı yakalayabiliyor :) 

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Burada bir çoğumuz arabasına titiz davranan insanlarız. Arabada en titiz davranılacak konu da bence yağ bakımıdır. Erken değiştirmek tamamen psikolojik bir rahatlama sağlıyor dahi olsa ben de erken değiştirmekten yanayım. 15 bin de yağı değiştirilmiş araçlar varken 30 bin de yağı değişmiş arabayı ben de tercih etmem. Benim tercihim de doğru veya yanlış da olsa beni bağlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş

Ben mesela yılda ortalama 8 bin km yol yapıyorum ama her yıl yağını değiştiriyorum ve bakımınıda yaptırıyorum. Belki çok erken olabilir ama küçük rakamlar yüzünden başıma arıza gibi durumlar meydana gelmemesi için kendi çapımda bir önlem alıyorum.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Metin Taşcı yazdı:

zaten castrol, alkol gibi ucucu bi yağ olduğu için 15bin kmde yağ kalmaz

Bunun bir araştırması var mı linki falan. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Taşcı yazdı:

Castrol magnatec a5 datasheet yazıp flash point derecesine bakabilirsiniz ümit bey, araçta yağ eksiltme var ise castrol yerine shell tavsiye ederim, flash point dereceleri oldukça yüksek.

ek olarak castrolde ülkeler arasında üretim kaliteli farkı oldukça yüksek yani o datasheet bile ülkemizde üretilen magnatec için gerçeli bile değil. yabancı yağ analizi yapan birisi ülkemizde üretilen bi yağı analiz yaparken bu yağ sahte olabilir mi acaba demişti. bu yağ ile aracımda meşhur kitapçıkta önerdiği gibi 15bin km yaptığımı düşünmek bile istemiyorum ?

Var mı yağ analiizi yapanın videosu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

bu başlık içinde yazılan bazı ifadelerden rahatsız oldum. herkes düşüncesini ifade etme özgürlüğüne sahip olmalı elbette.ama nasıl ifade edecek o da önemli, kırmadan, dökmeden ,medeni ölçülerde ve kelimeleri özenle seçerek ve insani hassasiyetleri gözeterek .fikirlerin çatışmasından doğrular çıkar ama kavga eşiğine gelinmesi de gereksiz olur. Kaldı ki ekran karşısında değil de bir masa etrafında konuşuyormuş hissi sağlıklı iletişimi sağlayacaktır. Bu forum ülkenin en saygın paylaşım alanlarından biri(bence) lütfen bu konularda daha hassas davranalım. kişi ya da kişileri hedef alarak söylemiyorum, kalite hep yukarılarda kalsın istiyorum. teşekkürler.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bu arada  30 bin kmyi servet abi yapıyor, sanırım ona laf atıyorsunuz.

Emmi laf atmaz direk yazar yetmezse arar sayar saydırır. Beni de 12 yıldır bilir arabalarımı da sürüşümü de.

Ha ilaveten araçlarımızın çok yüzbin km yaptığını da bilir. Anahtar vurmadan. Benim içinde kitapçık içinde yazan km doğrusu değildir. Nedeni ise 300-550.k tekil araç kullanım ve bakım deneyimimdir.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
Ufuk Memiş yazdı:

herkese merhaba, 2011 focus 2.5 kasa 1.6 dizel 90 beygir aracım var. Aracı biraz daha hızlandırmak için yazılım ile bunu yapan firmalar var. Yaklaşık yüzde 30 artış sağlanır diyorlar. Sizlerin bu konuda önerisini dinlemek isterim. Özellikle aracına bunu yaptıran var ise eksileri artıları nelerdir.

Her açıdan gereksiz bir iştir. 

Güçlü olsun istiyorsan satıp daha güçlüsünü alacaksın. 

Biri yaptırır bir şey olmaz sen yaptırırsın motora bir şey olur bir bakmışsın 10binlik olmuşsun. 

Bu iş risktir. 20-30 hp için değmez o riski aldığına.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...