İçeriğe Yönlendir

Sigorta Şirketleri Numaralarımızı Nereden Buluyor?


Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Merhaba,

 

Bildiğiniz gibi kazayı yapalı 2 haftayı geçti. O gün bu gündür her gün en az 3 kez farklı sigorta acenteleri tarafından "tazminat hakkınız olabilir" denilerek aranıyorum. Artık kayıtlı olmayan numarayı açmamaya başladım. Hatta bir tanesi adliyeye geldi geçmiş olsun dileklerini iletmeye 😃 numaraların nereden bulunduğunu ona da sordum ama cevaplamadı. Arıyorlar, kazanın tek taraflı ve yaralanmasız olduğunu öğrenince de hiçbir şey demeden çat diye kapatıyorlar.

 

Emniyetin/jandarmanın ya da hastanenin telefon numaralarımızı paylaştığı ihtimalini düşünmek istemiyorum ama aklıma başka bir ihtimal de gelmiyor.

 

Sizce telefon numaralarımıza nasıl ulaşıyor olabilirler?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Başımdan geçti, bir ford bayisi, sahip olduğu diğer sigorta acenta şirketine iletişim bilgilerini veriyordu. Otosan a şikayeti yapmıştım, o yüzden kamuya açık alanda yazdım. Herkes herşeyi satıyor/paylaşıyor

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Fluence varken arka tampona bi adam çarptı, etraftan bir kaç kişiyi fotoğraf çekerken görmüştüm, 1 ay sonra "beni" değil annemi aradılar, oğlunuz şu tarihte kaza yapmış, çarpan kişiden aracın değer kaybını alabiliriz diye arıyorlar, annem de dalgın bi anına denk geliyor ve geçen ay dediğini anlayamıyor, kazayı o an yaptım zannedip ufak çaplı bi korku yaşıyor. :D

Çağlar Bayur yazdı:

Başımdan geçti, bir ford bayisi, sahip olduğu diğer sigorta acenta şirketine iletişim bilgilerini veriyordu. Otosan a şikayeti yapmıştım, o yüzden kamuya açık alanda yazdım. Herkes herşeyi satıyor/paylaşıyor

 

Üniversite sınavına hazırlık için gittiğim dershaneye sonradan gelen rehberlik hocası, kimsenin haberi olmadan velilerin telefon numaralarını firmalara para ile satmış, herkesin ailesine bi anda garip garip internet tv paketi reklam smsleri gelmeye başlayınca mevzuyu anladık.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sigorta şirketi değil onlar.. 

Vekaleti alıp tazminatı alıp ortadan kaybolan yada 20 alıp 3 aldım diyen birileri.. 

 

En az her ay bir iki kişi 4 yıl önce vekalet vermiştim. 5 yıl önce vekalet vermiştim diye birileri arıyor.. Sorunca dava devam ediyor diyorlar.. 

Ben araştırınca bakıyorum ki.. Almışlar zamanında. 

Onlar maddi tazminat peşinde değiller. Özellikle bedeni tazminatların peşindeler. 

Sadece sen değil Ahmet..

Kimseye vekalet vermeyin. Kendi işinizi kendiniz görün.. 

 

En son baktığım dosyadan yıllar önce 24 bin lira almışlar.. Ben para alınmış diyince 10 bin lira alabildik diyip göndermişler. Geri kalanı masraf demişler.. 

 

Kaza yaptığını emniyet biliyordur. 

Aradıysan sigortacın biliyordur.. 

Yada çekici biliyordur.. 

 

Bu tür ihbarlarda komisyon veriyorlar.. Acentelere % 20 teklif ediyorlar.. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Geçen hafta evin diğer aracı pejo 208 e bi araç sürtmüş ve telefon bırakmıştı. Rapor tuttuk, ben tamirci arkadaşa aracı götürdüm , dosyayı açtı tamponu söktü, iki gün sonra tamponu halletmiş, gittim taktı. Sonraki gün sizin gibi arandım. Diyor ki değer düşüm davası açalım. Hasar küçük gerek yok deyip kapattım. Benim arkadaşa sordum, tramer kayıtlarından takip edip arıyorlar dedi. 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

2016 da yaşadığım yaralanmalı kazada beni hukuk bürosundan araşmışlardı. Değer kaybı için. Dedim  araç 1997 model ne değeri. Hadi onu geç araba pert oldu.  Tutturabildiğine. 

 

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu
(düzenlendi)

Park halinde bana çarpmışlardı. Kendim başvurdum karşı sigortaya. Yolladım evrakları, aldım paramı. Ne avukat parası ne komisyon. Forumda bir arkadaşın dediği aralıkta bir ücret almıştım hatta. 

Bu tarz aracılar ise 2 sene sonra aramaya başladılar. 

tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Emmi söylemiş, sigorta şirketi değil arayanlar. Aracı firma gibi bir şeyler. Kendileri para peşindeler.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Benide aradilar zamaninda... 

Telefondaki adam kazada deger dusuklugunu alabiliriz falan filan dedi... Dedim kazada sadece arka tamponum ve stop lambam degisti dedim

O zaman bi şey alamayiz dedi

Albilsem bunu size bırakırmıyım zaten dedim...

Adam tesekkur edip kapattı... 🤣

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

İtibar edilmemesi gereken bir durum. KVVK falan hak getire, sistemden birileri sigortalının bütün bilgilerini bunlara satıyor kesinlikle. Adamın arabası servisten çıkmadan rakam belirtip şu kadar değer kaybı alabilirsiniz 2 saat içinde notere geçin hemen bize vekalet verin diye herkesi aramaya başladılar. Nitelikli dolandırıcılığın kanuni hali, elinizi kaptırırsanız kolunuz gider hiçbir hakta iddia edemezsiniz. Değer kaybının nasıl alınacağı ile ilgili yöntem belli zaten.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...