Onur Akdeniz 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Merhabalar adım onur arabam ford fiesta 1999 1.25 zetec forumda ilk konum bir hata yapıyorsam affola sorum çağlar bey ve diğer değerli ustalara zetec motorlar hakkında bildikleriniz ışığında bir sorum olacak aracın daha önceki sahbinin hangi viskosite yağ kullandığını bilmiyorum babam direk alınca 10w40 koymuş önerilenin 5w30 olduğunu biliyorum fakat 10w40 ile 8000 i tamamladım hiç yağ yakmadı hiç bir sıkıntı yoktu birdahaki yağ deyişiminde orjinali olsun diye 5w30 koyduk beraberinde direksiyon hidrolik yağını da deyiştirdik ertesi gün sabah çalıştırdığımda motordan çıt çıt çıt çıt ses geldi rolantide duyuluyrdu 1500 devirden sonra ya motor gürültüsü bastırıyor yada kayboluyor emin deyilim motor ısındıktan sonra tamamen kesiliyor sesizleşiyor bu şekilde 3000 km sürdüm her sabah aynı şeyler tekrarladı bende bunun yağı 10w40 heralde uzun süre bu yağ kullanıldı diye yine 10w40 koydum ses devam etti arabanın gidişinde yakışında marşında hiç bir problem yok gazdada denedim aynı benzindede aynı kaputu açıp kaldırdığımda sesin tam nerden geldiğini anlıyamıyorum fakat içine oturup dinlediğimde daha net duyuluyo belki sorumu yanıtlamazda yardımcı olur diye şunlarıda söyleyeyim araba boşta rolantideyken vu vu vu vuu ses geliyor debriaja basınca ses kesiliyor debriajdan ayağımı hızlı çekincede tık diye bir ses geliyor belki alakası olabilir diye yazdım başıma neyin geldiğini tahmin edebileceyinizi umuyorum teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 debriyaja basınca değişen ses prizdirek denilen rulmanda sorun var gibi. araç dizel olsa çıt çıt sesi enjektör pullarından diyecem ama benzinli araçta neden kaynaklanır pek anlayamadım. Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 Çıt çıt sesini geçen hafta kendi aracımda duymuştum. Araçta tekleme ve çekiş düşüklüğü vardı ve birde motor bölümünden gelen çıt çıt sesi. Tekleme ve çekiş düşüklüğünden dolayı ilk aklıma bobin ve bujiler gelmişti. Fakat ertesi gün sanayiye gittim. Usta subap sesi geliyor gibi dedi ve kompresyon ölçelim belli olur dedi. Üst kapak açıldı ve subaplardan bir tanesi erimiş dedi. Diğerlerinin durumu pekte iç açıcı değildi. Pistonların üzeri zift yapışmış gibiydi. Sadece subapları yapıp motoru toplarsak tekrar başka sorunlar yaşarsın dedi ve Şu anda komple motor yapılıyor. Bu sorunların öncesinde sabahları kışın özellikle zor çalışma ve ısınana kadar rölanti düzensizliği ve stop etme gibi durumlar vardı. Subablar sinyal veriyordu ama ertelemeye çalışıyorduk ama sonuç kaçınılmaz oldu. İçinizi karartmak istemem ama bendeki sorun bu şekilde oldu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts