İçeriğe Yönlendir

Kuş Yuvası Tatlısı (Kadayıflı)


Arif Aykın

Recommended Posts

Arif Aykın

Dün akşam denedim hanımda bende hayran kaldık. Çok fazla vakit almayan ve aman aman da masrafı olmayan tatlı. Hem çok hafif hem çok güzel :) Herhalde dün akşam 15-20 adet tükettim :) 

 

Malzemeler

  • 400 gr taze kadayıf
  • 250 gr tereyağ
  • Fındık (isteğe bağlı alacağı adete göre değişebilir ben 1 adet kullandım 2-3 adet koyulabilir) Zenginliğinize bağlı :D 
  • 200 gr Fındık ezmesi (Bizim evde krema olarak vardı Ül... marka, Parça fındıklı istediğimden dolayı fındıkları robotta çektim ince halde krema ile karıştırıp öyle kullandım)

Şerbeti İçin

  • 3 Su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker

Yapılışı

 

  • Tereyağını ocağa alarak yakmayacak şekilde eritelim,
  • Kare veya yuvarlak tepsi altını eritilmemiş tereyağı ile yağlayalım hafif,
  • Kadayıfları bir kaba alalım ve üzerine erittiğimiz tereyağını dökerek karıştıralım. Kadayıfların hepsini yağlandığını görelim fakat parçalamayalım.
  • Kadayıfları 2 veya 3 parmağa dolayıp ortası boş şekilde tepsiye dizelim. Bu işlemi bütün kadayıf bitene kadar yapalım. 
  • İçi boş olan kuş yuvalarının içine (ben çay kaşığı kullandım sizler sıkma torbası kullanabilirsiniz hangisi kolaya gelirse) yarım çay kaşığı kadar fındık ezmesi koyuyoruz.
  • Üstlerine 1 adet fındık yerleştiriyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırına kadayıflarımızı koyuyoruz. Yaklaşık 30 dk fırında kalıyor. Fırından fırına değişiklik gösterdiği için kadayıflarımız kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Kadayıflar fırında olurken sütümüzü ve şekerimizi ocağa alıp kaynatıyoruz. Kaynama sonrası 5 dk daha orta ateşte kaynatarak altını kapatıyoruz.
  • Fırından aldığımız kadayıfları 5 dk dinlendirdikten sonra üstüne şerbeti döküyor ve tepsiyi streç film veya başka bir tepsiyle üstünü kapatıyoruz. 

 

Afiyet olsun :)

 

Fotoğraflar temsilidir. Bu şekilde olacaktır. İnternetten alınmıştır.

s01lly.jpeg

 

css2hg.jpeg

  • Beğen 9
  • Üzgün 1
Mesajın linki
Çağrı Alaf

Yufka ile olan Bülbül yuvası onu biliyorum da bu da kadayıfla kuş yuvası oluyormuş yeni öğrendim. Dün 2 kilo kadayıf almıştım yasak başlayacak diye tatlı rezervim bitince deneyeyim ama ben ceviz atarım herhalde.

Mesajın linki
Arif Aykın
Çağrı Alaf yazdı:

Yufka ile olan Bülbül yuvası onu biliyorum da bu da kadayıfla kuş yuvası oluyormuş yeni öğrendim. Dün 2 kilo kadayıf almıştım yasak başlayacak diye tatlı rezervim bitince deneyeyim ama ben ceviz atarım herhalde.

Cevizi de çekip çeviz kreması yapabilirsiniz yada içerisine sadece ceviz koyabilirsiniz. Ben fındıklıdan pişman olmadım eminim sizde cevizlide pişman olmayacaksınız. Fakat önce isterseniz bunu yapın taze olması daha sağlıklı kırılabilir diğer türlü. Benim buzlukta 1.5 kilograma yakın varken (künefe yapmak için :) ) yine de aldım. 

  • Beğen 1
Mesajın linki
Furkan Sumer

öyle ölmem pompalıyla vur.. 😒

  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Mesajın linki
Eyüp Çetin

Bana diyene bak. Ağzım sulandı. 😊 @Arif Aykın

  • Mutlu 1
Mesajın linki
Ayhan Asil
Furkan Sumer yazdı:

öyle ölmem pompalıyla vur.. 😒

+1

Arif bey, seni bir tenhada yakalamim. 😄

Tarifler harika yaaaa. hepsini not ediyorum. Yapınca burada fotoğraf paylaşmazsam neyim. 

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Mesajın linki
Ayhan Asil

İnsana yapılır mı bu ya; bu saatte. 

  • Beğen 1
Mesajın linki
Arif Aykın
Furkan Sumer yazdı:

öyle ölmem pompalıyla vur.. 😒

Ölmezsin ya evde kendin de yapabilirsin :) 

Eyüp Çetin yazdı:

Bana diyene bak. Ağzım sulandı. 😊 @Arif Aykın

Senin dediğini yapmak için dışarı çıkmanın serbest olması lazım benim ki için imkanlar açık :) 

Ayhan Asil yazdı:

+1

Arif bey, seni bir tenhada yakalamim. 😄

Tarifler harika yaaaa. hepsini not ediyorum. Yapınca burada fotoğraf paylaşmazsam neyim. 

Sabırsızlıkla bekliyorum :) 

Ayhan Asil yazdı:

İnsana yapılır mı bu ya; bu saatte. 

Erken saatte paylaşım yaptım ki gün içerisinde yapılıp iftara yenilebilir. Bu arada ben dün akşam 18:30 da yapmaya başladım 19:00 gibi fırındaydı. 19:51 iftar vakti 20:30 da midedeydi :) Yani yapımı yaklaşık 30 dk sürüyor. 

  • Beğen 1
Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
Ayhan Asil yazdı:

+1

Arif bey, seni bir tenhada yakalamim. 😄

Tarifler harika yaaaa. hepsini not ediyorum. Yapınca burada fotoğraf paylaşmazsam neyim. 

Ayhan abi bu hafta kebap bekliyoruz senden :) 

  • Beğen 2
Mesajın linki
Ayhan Asil
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ayhan abi bu hafta kebap bekliyoruz senden :) 

Seni mahçup edermiyim hiç, güzel insan, o iş bende 😉

  • Beğen 1
Mesajın linki
Eyüp Çetin
Arif Aykın yazdı:

Senin dediğini yapmak için dışarı çıkmanın serbest olması lazım benim ki için imkanlar açık :) 

 

 

Kim demiş. 😊

 

https://youtu.be/Jfl-JgxM82U

 

  • Mutlu 2
Mesajın linki
Arif Aykın
Eyüp Çetin yazdı:

 

 

Kim demiş. 😊

 

https://youtu.be/Jfl-JgxM82U

 

Çok iyiymiş 😂😂😂

Mesajın linki
Alpay Sumer

Yani illa ortalıgı birbirine mi katalım? 😂

Biri bülbül yuvası yapar biri ceviz koyar, digeri sanki fındıklı daha iyi gibi der... 

Biri dömiglas soslu portakallı ordek yapar..

Aha bizde anca dondurulmuş küneyfe 😒

 

IMG_20210430_194453.jpg

  • Beğen 1
Mesajın linki
Arif Aykın
(düzenlendi)
Alpay Sumer yazdı:

Yani illa ortalıgı birbirine mi katalım? 😂

Biri bülbül yuvası yapar biri ceviz koyar, digeri sanki fındıklı daha iyi gibi der... 

Biri dömiglas soslu portakallı ordek yapar..

Aha bizde anca dondurulmuş küneyfe 😒

 

Yarın akşam gerçeğini yapıp koyarım el emeklerimle yapar yerim 😂😂😂 mozerrella peyniriyle yapıyorum. 4 kişilik  künefe tepsisine 2 kişi yiyoruz 😂😂😂

Dondurulmuş falan uğraşma tarifini vereyim kendin yap 😂

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Mesajın linki
Osman Nuri Köknar

Erzurumlu olarak kadayıfı ramazanda su gibi tüketiyoruz genelde dolmasını yapıyoruz ama bu tatlıyı da Ömür Şefin paylaşımlarında  görmüştüm. En yakın zamanda bi deneyelim. 

Mesajın linki
Arif Aykın
Osman Nuri Köknar yazdı:

Erzurumlu olarak kadayıfı ramazanda su gibi tüketiyoruz genelde dolmasını yapıyoruz ama bu tatlıyı da Ömür Şefin paylaşımlarında  görmüştüm. En yakın zamanda bi deneyelim. 

Bende Ömür şefin tarifiyle yaptım zaten ilk kez denedim ve efsane oldu :D  Fakat ben gramajları falan değiştirerek yaptım. Bu arada zevktir tabi ama erzurum dolma kadayıfı sevemedim. En ünlü yerinden de yedim erzurumda bi çekiciliği gelmedi.

  • Beğen 1
Mesajın linki
Osman Nuri Köknar
Arif Aykın yazdı:

Bende Ömür şefin tarifiyle yaptım zaten ilk kez denedim ve efsane oldu :D  Fakat ben gramajları falan değiştirerek yaptım. Bu arada zevktir tabi ama erzurum dolma kadayıfı sevemedim. En ünlü yerinden de yedim erzurumda bi çekiciliği gelmedi.

Kızartma bir tatlı olduğu için öyle aman aman bi çekiciliği yok haklısınız. Biz de daha çok gelenek gibi olmuş. Ramazan’da kadayıf tatlıları tüketiliyor 

  • Beğen 1
Mesajın linki
Arif Aykın

Kuş yuvaları girdi fırına iftara hazır inşallah 😂 Karabük’te olan varsa gelsin vereyim☺️
 

2gu4hr.jpeg

  • Beğen 2
Mesajın linki
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...