İçeriğe Yönlendir

Oksijen Sensöru

Gökhan DOĞAN

Recommended Posts

Gökhan DOĞAN

Merhabalar herkese iyi akşamlar,

Aracım bugün lpg ye geçmiyordu bundan dolayı sanayiye lpg ustasına gittim. Lpg nin map sensörü arizaliydi map sensor değişti fakat değiştikten sonra benzin enjektörünün değerinin yüksek olduğunu bundan dolayı lpg ayarı da yapilamayacagini söyledi usta. 5.80 degerlerindeydi benzin enjektörü degerleri. Oksijen sensorude sorun olduğunu biliyordum bundan dolayı arıza lambası yanıyordu. Oksijen sensor degismesi lazım dediler. 1. Oksijen sensörünü değiştik değerler 3.70 e kadar düştü. Fakat açısal lambası yandı yine car scanner programı ile sindirdim yine yandı aynı hataları veriyordu. Sorum su sensor arizaliysa değerler nasıl düştü lpg programında arızalı değilse benim mobilden kullandigim programda niye yine aynı hatayı verdi. Hata kodu p0031 p0037

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Gökhan DOĞAN yazdı:

p0031 p0037

ikisi de hego sensör ısıtıcı devre arzıası olarak geçmekte, enjektörde okunan 3,70 neye karşılık gelir bilmiyorum. ancak sensör değişimi sonrası 100 km kadar sadece benzinde kullanıp sonra arıza kodu silip deneyin derim. şu aşmada

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN
Çağlar Bayur yazdı:

ikisi de hego sensör ısıtıcı devre arzıası olarak geçmekte, enjektörde okunan 3,70 neye karşılık gelir bilmiyorum. ancak sensör değişimi sonrası 100 km kadar sadece benzinde kullanıp sonra arıza kodu silip deneyin derim. şu aşmada

Evet abi lpg ustasıda aynı şekilde söyledi 100 km benzinde uzun yol yapmam gerektiğini. Teşekkürler abim..

Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN
Çağlar Bayur yazdı:

Evet abi lpg ustasıda aynı şekilde söyledi 100 km benzinde uzun yol yapmam gerektiğini. Teşekkürler abim..

Oksijen sensörü arızası nasıl oluyor çok merak ediyorum. Obd  den baktığımda voltaj var sürekli hareket halinde inip çıkıyor. 0.4-0.7 aralığında.. arıza lambası yanıyor   bu parçanın arızalı olduğunu nereden nasıl anlabiliriz

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Voltaj okuma hattı başka içindeki dahili ısıtıcı başka. Okunan voltaj normal görülüyor ancak rezistans bozuk vaziyete göre. Söküp ölçümü yapılıyor. İki uçta düşük omaj olacak. Veri çıkışı ise tüpte ısıtıp deneme yapılıyor. Lpg ateşi voltaj ürettiriyor sensörde sağlam ise

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Gökhan DOĞAN yazdı:

bu parçanın arızalı olduğunu nereden nasıl anlabiliriz

çalışma grağine bakarak

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...