Gökhan DOĞAN 5 Haziran 2021 Paylaş 5 Haziran 2021 Merhabalar herkese iyi akşamlar, Aracım bugün lpg ye geçmiyordu bundan dolayı sanayiye lpg ustasına gittim. Lpg nin map sensörü arizaliydi map sensor değişti fakat değiştikten sonra benzin enjektörünün değerinin yüksek olduğunu bundan dolayı lpg ayarı da yapilamayacagini söyledi usta. 5.80 degerlerindeydi benzin enjektörü degerleri. Oksijen sensorude sorun olduğunu biliyordum bundan dolayı arıza lambası yanıyordu. Oksijen sensor degismesi lazım dediler. 1. Oksijen sensörünü değiştik değerler 3.70 e kadar düştü. Fakat açısal lambası yandı yine car scanner programı ile sindirdim yine yandı aynı hataları veriyordu. Sorum su sensor arizaliysa değerler nasıl düştü lpg programında arızalı değilse benim mobilden kullandigim programda niye yine aynı hatayı verdi. Hata kodu p0031 p0037 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Haziran 2021 Paylaş 5 Haziran 2021 Gökhan DOĞAN yazdı: p0031 p0037 ikisi de hego sensör ısıtıcı devre arzıası olarak geçmekte, enjektörde okunan 3,70 neye karşılık gelir bilmiyorum. ancak sensör değişimi sonrası 100 km kadar sadece benzinde kullanıp sonra arıza kodu silip deneyin derim. şu aşmada 1 Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN 5 Haziran 2021 Yazar Paylaş 5 Haziran 2021 Çağlar Bayur yazdı: ikisi de hego sensör ısıtıcı devre arzıası olarak geçmekte, enjektörde okunan 3,70 neye karşılık gelir bilmiyorum. ancak sensör değişimi sonrası 100 km kadar sadece benzinde kullanıp sonra arıza kodu silip deneyin derim. şu aşmada Evet abi lpg ustasıda aynı şekilde söyledi 100 km benzinde uzun yol yapmam gerektiğini. Teşekkürler abim.. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Haziran 2021 Paylaş 5 Haziran 2021 O2 sensorü değişik bir parça. Memnun etmek ciddi zor.. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN 7 Haziran 2021 Yazar Paylaş 7 Haziran 2021 Çağlar Bayur yazdı: ikisi de hego sensör ısıtıcı devre arzıası olarak geçmekte, enjektörde okunan 3,70 neye karşılık gelir bilmiyorum. ancak sensör değişimi sonrası 100 km kadar sadece benzinde kullanıp sonra arıza kodu silip deneyin derim. şu aşmada Evet abi lpg ustasıda aynı şekilde söyledi 100 km benzinde uzun yol yapmam gerektiğini. Teşekkürler abim.. Oksijen sensörü arızası nasıl oluyor çok merak ediyorum. Obd den baktığımda voltaj var sürekli hareket halinde inip çıkıyor. 0.4-0.7 aralığında.. arıza lambası yanıyor bu parçanın arızalı olduğunu nereden nasıl anlabiliriz Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Voltaj okuma hattı başka içindeki dahili ısıtıcı başka. Okunan voltaj normal görülüyor ancak rezistans bozuk vaziyete göre. Söküp ölçümü yapılıyor. İki uçta düşük omaj olacak. Veri çıkışı ise tüpte ısıtıp deneme yapılıyor. Lpg ateşi voltaj ürettiriyor sensörde sağlam ise 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Gökhan DOĞAN yazdı: bu parçanın arızalı olduğunu nereden nasıl anlabiliriz çalışma grağine bakarak Yorum bağlantısı
Recommended Posts