İçeriğe Yönlendir

Yolda Çavuş Onbaşı İşaretleri

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Muhammet Ali Deli yazdı:

Emir komuta yok. Darbe filan da olmadı. Girişim de yok. 

Google a yazınca çıkıyor. 

"Yollardaki V çizgileri sisli veya sis oluşma olasılığı olan dağ yollarında sürücülerin yolun yönünü ve şeklini tahmin etmesine yardımcı olmak için çizilir. Yollardaki V işareti bulunduğunuz şeride göre gidişte iseniz ters V olarak görmeniz gerekir.19 Ekim 2019"

İyi akşamlar .

yanlış. ilerde düzeltirler. kazalar oldukça 

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

yanlış. ilerde düzeltirler. kazalar oldukça 

Doğru yanlış bilemiyorum zaman gösterir. Ben hiç karşılaşmadım karşılaştıysam da dikkat etmedim. Ekşide de 2019 da konusu açılmış. Fikrimce mantıklı. Kurallara uyulduğu müddetçe sorun yaşanmaz. Onlarca uzmanın değerlendirmesi ile alınıyor bu kararlar ve uygulanıyor.

https://eksisozluk.com/otoyollarda-yere-cizilmis-sari-renkli-v-isareti--6149751

tarihinde Muhammet Ali Deli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

KGM bu konuda çok yetkin dokümanlara sahip. Bu kurumu da yozlaştırıp boksörlerle donatmadılar ise çok iyi çalışır herşeyin bir açıklaması nedeni vardır. Sahada formenlerin ustaların hataları olur bu kontrol pek olamıyor ama ana kurallar aslında uygulanırsa çok iyi düşünülmüş. 

https://www.yeniakit.com.tr/haber/abdulkadir-uraloglu-kimdir-karayollari-genel-muduru-abdulkadir-uraloglu-nereli-495942.html

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emir komuta yok. Darbe filan da olmadı. Girişim de yok. 

Google a yazınca çıkıyor. 

"Yollardaki V çizgileri sisli veya sis oluşma olasılığı olan dağ yollarında sürücülerin yolun yönünü ve şeklini tahmin etmesine yardımcı olmak için çizilir. Yollardaki V işareti bulunduğunuz şeride göre gidişte iseniz ters V olarak görmeniz gerekir.19 Ekim 2019"

İyi akşamlar .

Gittiğim şeritte yerde bir V harfi görüyorsun.
Hadi yorumla bakalım Muhammet
Ne anlatıyor bu bize
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Görseller ile ifade arasında çelişki var. Görsellerde doğru şeritte ilerlerken V işareti görüyoruz oysa ifadeye göre doğru şeritte görmemiz geren /\ işareti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Alpay Sumer yazdı:

Ben bildigimi söyledim. Ama ispat edemem ? Yanlıs biliyorsam da düzeltsin bilen biri..

V harfinin acık yönü yol devam anlaminda kullanılıyor sanırım.. Ters olsa belki yol  birlesiyor anlamı cıkabilir diye yapılmamıs olabilir..

Durum bu ? 

Ben çözdüm.

< (küçüktür), > (büyüktür) işareti bunlar. ? Sivri tarafı sana bakıyor küçüksün dikkatli ol diyor. ?

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Mehmet Ozyurek yazdı:

Gittiğim şeritte yerde bir V harfi görüyorsun.
Hadi yorumla bakalım Muhammet
Ne anlatıyor bu bize

Aklıma tek gelen traktörün arka tekerleğinin yolda bıraktığı iz V şeklinde. Yani tekerlek ters takılmadıysa tabi :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Alpay Sumer yazdı:

Cok yogun sis olan yollarda tabela okunamayacagindan zemine basılan yön cizgisidir.

Benim bildiğim kadarıyla ok yönüne göre karsıdan gidis gelis  anlamindadır.

Evet aynen öyle @Alpay Sumerbolu dağı, düzce akçakoca arası gibi yoğun sis olan yerlerde sarı boya ile yapılıyor. Siz ilk önce okun ucunu görüp şeridi ona göre ortalıyorsunuz. Sisli havalarda çok faydalı .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İngiltere’de bu işaret takip mesafesi olarak da kullanılıyormuş. Bizde yokuş inişlerde sisli havada aynı anda iki v’yi göremiyor isek hızımızı azaltmamız gerektiği belirtilmiş. Çünkü iki v arası maksimum hız sınırında durma mesafesi imiş. 

çift v sanırım ağır vasıtalar için. 

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Mehmet Ozyurek yazdı:

İlk defa bolu dağında gördüğümde bu da neymiş demiş ve bir anlam çıkaramamıştım.
Evet bölünmüş yolda ve bildiğimiz V harfi.
İlerde çatal falan da yok.

İlk bu konuda gördüm. Gece çekilmiş resimden birşey anlamadım. Gündüz çekilmiş olandan ise bölünmüş yolun diğer tarafında çalışma olursa, trafiği bu tarafa yönlendirip V nin olduğu şerit kullanılacak gibi düşündüm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

İngiltere'dekine baktım da onun yönü bizimkine ters gibi.

Ben ters yönde gitmiş olabilir miyim acaba :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ben ters yönde gitmiş olabilir miyim acaba [emoji4] 

Bayaa sis varmış demekki [emoji28]
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bayaa sis varmış demekki emoji28.png

Bunu ocakbaşında şişleri çevirirken konuşabiliriz. Gerçi siz tandır takılıyorsunuz :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Gidiş yönüne V şeklinde olunca daha görünür oluyor galiba, ileriye doğru iki ucu var. Ters V olsa tek ucu var.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

mesleğim "arayüz". Bu konuları okuruz okuturuz yıllardır. yerdeki böyle işaretler ok işareti olarak algılanır. ok yönü trafik yönüdür. ters yaptılarsa hatalı yapmışlar. Ayrıca böyle karambol işaretler değil OK kullanmak gerekir. 

OK kullanmak derken, yanlış algı olabilir, Ok ucu de Mızrak ucu de mesela :D

Muhittin Kaplan yazdı:

Bence dış güçlerin oyunu.

hımm daire içinde V=  "Dikkat V yönünde derin çukur"  çember V den büyük bu durumda çukur arabayı yutacak boyutta anlamı çıkıyor sanırım :D

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Selim Bilgin yazdı:

Önce ben de herhalde burası eskiden gidiş gelişmiş filan diye düşündüm.

Ben de bunu hep böyle yorumlardım.

Bölünmüş yol yapılırken trafik tek şeritten ilerliyor, uzun süre bu yolda ilerleyince sürücüler tereddüt yaşamasın diye çizilir sanardım. Yol bitince de silmemişler diye düşünürdüm hep.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...