Arda Bülent Güzel 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Bundan 2 sene önce Türkiye’de ev fiyatlarının ve ev kiralarının artacağını ön görerek herkese ev fiyatları düşükken bütçesine uyacak şekilde ev alması tavsiyesinde bulunmuştum. Mersin için söylüyorum şu anda kiralık ev yok denecek kadar az vede kiralar yüzde yüze yakın arttı. İki sene önce 1250 TL kiraya verdiğim ev 2200 TL olmuş durumda ancak ben kiracıma o kadar zam yapmadım şu anda 1375 TL oturuyor. Çıkartsam 2200 Kiracısı hazır. Allah kiracıların yardımcısı olsun. Tüm Türkiye’de durum böylemi onu bilmiyorum tabiki. Seneye fiyatların yüzde 30 artacağını öngörüyoruz yine. Burdan bilgi vererek son treni kaçırmanızı istemedim arkadaşlar. 11 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Bizim buralarda da bos ev yok ankara dogantepe Abimgilin binanin iskani yok elektrik su ortak ödeniyor karsisina yeni bi kiraci geldi abim diyor ki -çokmu aradiniz kardeşim bu binayi oda -abi kiralik ev yok mecbur kaldik. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Bu konuda kimse Gaziantep'in eline su dökemez. 2+0 stüdyo daire 1500 lira kirası var. Yan komşuma ev sahibi istersen 800bine evi al istersen kirayı 2500 yap demiş. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Ben düşük faiz fırsatını kaçırdım. Hayatımda birkaç konuda belirsizlik vardı. 2 ay kadar önce ev aldım. Ben aldıktan sonra eşdeğer fiyatlar en az 40 bin en fazla 70 bin arttı. Eğer ev alınacaksa geç kalmamalı. Evet düzenli para biriktiriyordum ancak ben biriktirirken evlerde artıyordu. Kiralara gelirsek 25 bin nüfuslu ilçedeyim. Son yapılanlarla beraber 1500 daire toki dairesi var. Her yer inşaat. Kiralar 700-1000 arasında. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Burda nezih semtlerin rezidans kiraları dolar üzerinden. 1500-2000’e orta halli bir yer bulunabiliyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 saman fiyatına göre az bile artmış, saman ucuzlamayacağına göre, kira daha da artacaktır. düz mantık. balyası 500-550 den 1000-1200 e çıkmış bu yıl 3 2 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 2 hafta kadar önce Bodrum Kızılağaç, Yalıçiftlik dolaylarında esnafla, yerleşik insanlarla konuşup sohbet ediyoruz. Kiralık ev vs sordum, pandemi yüzünden oralara çok gelen olmuş. Millet 1500-2000 TL'ye köyde ev tutup home ofis çalışıyor dediler. Köylerde fiyatlar artmışsa, diğer yerleri varın siz tahmin edin. Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 İstanbuldaki dairemi satıcaktım , 2 seneye yakın boş duruyordu, emlakçıyı aradım cuma sabah ilana koydu, akşamına kontrat yaptık , sırf aradığım evi hemen alamayacağımdan dolayı satmadım. Öyle bir düzene geldik ki elindekini satıp treni kaçırdın mı geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Faizler düşünce anormal fiyatlara krediyle ev aldı insanlar. Burada 600 bin olan evler birden 850 bin 1 milyon aralığına çıktı. Satış fiyatlarındaki artış kiralarada yansıdı dolayısıyla. 1500 lira kirası olan yerler 2500 lere çıktı. Krediyi kira ile karşılamaya çalışan kesim kiraları yukarı taşıyor sürekli bence 1 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Bir ay önce komşumuz daha geniş bir eve çıktı ve kendi evini kiraya verdi. Verdiği fiyat uzun süredir kalan kiracılara göre neredeyse %50 daha fazla. Sonra şöyle ilanlara baktım malum siteden. Fiyatlara inanamadım. Allah yardımcımız olsun… Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Benim basit hesabım yıllık kira bedeli gayrimenkul değerinin % 5 i civarında olması. Geçen sene 12.000 TL ye oturan arkadaşımdan mülk sahibi 17.500 TL kira istemiş. 240.000 olan ev 350.000 olmuş yaklaşık hesap ile. Satılık fiyatını sordurdum 400.000 TL demişler. Temel gıda enflasyonunun % 100 ü geçtiğini varsayarsak, az bile artmış. Yorum bağlantısı
Ali Gök 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 geçen sene şeker gübresinin çuvalı 50 TL idi bu yıl 130 TL enflasyonun %17 olduğu idda ediliyor Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Yüzde 5 epey yüksek geldi bana. Balıkesir'de 600 binlik evlerin kirası 1500,2000 TL. O hesaba göre 3000 TL olmalı. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Evren Erakçora yazdı: Yüzde 5 epey yüksek geldi bana. Balıkesir'de 600 binlik evlerin kirası 1500,2000 TL. O hesaba göre 3000 TL olmalı. 600.000 TL lik evin kirası % 5 ten 30.000 TL yapar, aylığa vurunca 2.500 TL yapar. Yeni dönem zamlarını düşününce normal gibi. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Bu yıl ülkedeki çimento üreticileri krom 6 limitine uygunluk için üretim proseslerinde yeni kimyasallar kullanmaya başlamak zorunda. Bu nedenle çimento fiyatları %25-30 arası artacak. Bu direk ev fiyatlarına yansıyacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Benim ev sahibim yıl içinde ikinci kez zam yapmamı istedi..Yapmadım..Çık diyor çıkmıyorum..Bir gün bile kiramı geçiktirmedim..Her yıl artışımı yaptım..Ama yetmiyor..Karşı komşum 1200 liraya oturuyor..Ev sahibi 2200 istiyormuş şimdi..Ne diyelim bilmiyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Herşeyin artması pandemi ile ilgili. Dünyada ev fiyatları olsun diğer şeyler olsun çok aşırı artmadı. Bizde böyle patladı ve döviz bazında patladı. Bunun önemli bir kısmı siyasal belirsizlik nedeniyle. Ev fiyatları artıyor iyi güzel de alacak kişilerde para olmayınca ne olacak? Devletimiz malesef yabancılara konut satışını bir madah sanıyor. Oysa bu ciddi miktarda iç pazarı yukarı çekiyor özellikle algıda. Benim beklentim bir duraksama dönemine (dolar bazında) girileceği yolunda. Belki biraz geri de gelebilir. Çünkü küresel tedarik zinciri meselesi yeniden düzelecektir. Bu süreçte ülkenin gelişmesi de yeniden düşünülecek ele alınacak gelirimiz inşallah maşallah 2023 te hedeflenen 25bin dolara ulaşacak. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 (düzenlendi) Vergileri sarı sitedeki fiyatları takip ederek alsalar bunları yaşamayız.. 29 Temmuz 2021 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Serkan Toker yazdı: Vergileri sarı sitedeki fiyatları takip ederek alsalar bunları yaşamayız.. bizim sitede fiyatlar iki katına çıktı. zaten yüksekti. ama malikler vergiler arttı diye belediyeye dava açma peşindeler 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Serkan Toker yazdı: Vergileri sarı sitedeki fiyatları takip ederek alsalar bunları yaşamayız.. kredi miktarının altında tapu değeri gösterme sakın. ????? 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Haziran 2018 de %0,99 faiz varken ev almaya karar vermiş ama 1,25 e çıkınca hevesimiz kaçmıştı. Yine de yapacak birşey yok diyip (8 senedir evliyiz birikim yapamadık) aldık 240 bin TL'ye 180 bini kredi olarak. Kredi sonradan yapılandırma falan geldi 180 bin 240 bin olarak ödemiş olacağız, 300 bine gelmiş olacak ev. Birikim yapıp alsaydik 6 sene kira ödesem o parayı verecektim zaten ama ev fiyatı uçmuş olacaktı... Şuan 500 bin TL desem evden çıkmamı beklenmeden eve yerleşecekler var ? işin şakası tabi ama maalesef piyasa çok kötü... Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 @Arda Bülent Güzelhocam şimdi mersinden geldik eşimle, 3 gündür satılık ev bakıyoruz. herkesin söylediği fiyatlar arttı, artmaya devam edecek. beğendiğimiz iki evde de emlakçı daire sahibini aradığında direk üstüne 30 bin koydular. ilan fiyatının üstünü söylemek nedir anlamadık biz. kiralık ev zaten yok, nasıl bir piyasa anlayamadan üç günün sonunda elimiz boş döndük. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 Mehmet Göktürk yazdı: bizim sitede fiyatlar iki katına çıktı. zaten yüksekti. ama malikler vergiler arttı diye belediyeye dava açma peşindeler Burası vergi cenneti dediğimde bana gülüyorlar.. ? Ahmet Kiriş yazdı: kredi miktarının altında tapu değeri gösterme sakın. ????? 2007 de ev aldığımda tapu memurundan fırça yemiştim, beni mi yakacaksın dedi adam. Komşuların çoğu yandı ben kurtardım.. ?? Yorum bağlantısı
Efe Özer 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Amerika da son aylarda açıklanan enflasyon rakamları fedin tahminlerinin üstünde. Üstelik ekonomik durgunluk devam ettiği için varlık alımları hala devam ediyor. Hatta stagflasyonu konuşanlar var.4 büyük merkez bankası piyasaya çatır çatır para bastı. Piyasada trilyonlarca dolar fazla para var. Yüksek faiz veren sayılı ülkelerden biriyiz ve bu para bolluğuna rağmen TL değer kaybetmeye devam ediyor. Piyasadaki fazlalık para eninde sonunda evine geri dönecek. Fed 2023 den önce şahin bir politika öngörmüyor ama zamanı geldiğinde ne olacak? Hemen söyleyeyim bütün dünya bizi kıskanacak hedef 2023 durmak yok yola devam... Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 30 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2021 [mention=1221]Arda Bülent Güzel[/mention]hocam şimdi mersinden geldik eşimle, 3 gündür satılık ev bakıyoruz. herkesin söylediği fiyatlar arttı, artmaya devam edecek. beğendiğimiz iki evde de emlakçı daire sahibini aradığında direk üstüne 30 bin koydular. ilan fiyatının üstünü söylemek nedir anlamadık biz. kiralık ev zaten yok, nasıl bir piyasa anlayamadan üç günün sonunda elimiz boş döndük. Mehmet bey maalesef Mersin’de şu anda ev yok hele kiralık hiç yok. Seneye Mersin için daha kötü. Belediyelerin yeni imar vermemesi nedeni ile inşaat yapacak arsa yok. Arsa olsa maliyetler nedeni inşaat yapacak müteahhit yok. İnanılmaz şekilde kısır döngüye girdi şu anda piyasa. Biz yeni bir yer yapacağız 6 aydır ruhsat alamadık belediye sıkıntı üzerine sıkıntı yaratıyor. Bir tabela astık arsaya yakında buradayız diye günde 2-3 kişi arıyor. Kapora alsam inşaata başlamadan daire satışı bitmişti. Kısaca talep çok arz yok denecek kadar az. Türkiye’de bu sene yapalacak nikah sayısı 750.000. Bu demek ki 750 bin ev demek. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts