Çiğdem Bilen 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Evin yeri çok önemli bursada aynı değerde aynı m2de 25 yıllık evin kirası 1800 lira kocaelideki 5 yıllık evin kirası 700 lira 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Evin yeri çok önemli bursada aynı değerde aynı m2de 25 yıllık evin kirası 1800 lira kocaelideki 5 yıllık evin kirası 700 lira Darıca'da 3+1 110m² 2000 civarı. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Bizim metro açılsın, fiyatlar uçar burda. Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Mert Yeldan yazdı: Darıca'da 3+1 110m² 2000 civarı. Bursadaki ev yüksek ihtisas hastanesinin yanında kocaelideki ev başiskelede. Evleri satsam aynı paraya satılıyor ama kiraları arasında uçurum var. Darıcada da fiyatlar yüksekmiş. Arda Bülent Güzel yazdı: Bundan 2 sene önce Türkiye’de ev fiyatlarının ve ev kiralarının artacağını ön görerek herkese ev fiyatları düşükken bütçesine uyacak şekilde ev alması tavsiyesinde bulunmuştum. Mersin için söylüyorum şu anda kiralık ev yok denecek kadar az vede kiralar yüzde yüze yakın arttı. İki sene önce 1250 TL kiraya verdiğim ev 2200 TL olmuş durumda ancak ben kiracıma o kadar zam yapmadım şu anda 1375 TL oturuyor. Çıkartsam 2200 Kiracısı hazır. Allah kiracıların yardımcısı olsun. Tüm Türkiye’de durum böylemi onu bilmiyorum tabiki. Seneye fiyatların yüzde 30 artacağını öngörüyoruz yine. Burdan bilgi vererek son treni kaçırmanızı istemedim arkadaşlar. Bursadan Mersine nükleer santralde çalışmak için taşındı arkadaşımız kiralar silifke tarafında 3000-5000 lira olmuş ona da şaşırdım Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Bursadaki ev yüksek ihtisas hastanesinin yanında kocaelideki ev başiskelede. Evleri satsam aynı paraya satılıyor ama kiraları arasında uçurum var. Darıcada da fiyatlar yüksekmiş. İş olanağı ile ilgilidir muhtemelen. OSB'lerin etkisi ile Darıca Gebze Çayırova inanılmaz yükseliş gösterdi. Son 2-3 senedir de İstanbul Kartal, Tuzla gibi ilçelerde otururken orada ki evi satıp ücreti ile burada 2 daire alıp birine oturup diğerini kiraya verenler olmaya başladı. İşe araçla Marmaray ile gidiyorlar. Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Mert Yeldan yazdı: İş olanağı ile ilgilidir muhtemelen. OSB'lerin etkisi ile Darıca Gebze Çayırova inanılmaz yükseliş gösterdi. Aynı mahallede 3 tane hastane 1 tane diş hastanesi, 1 üniversite, polisokulu ve sanayi sitesi var öyle bir yerde kiracı çıkınca ilan vermeden birçok kişi arıyor ev boş mu diye. Evi satsan ancak 350 - 400bin eder ama orada kiralar uçmuş durumda Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Aynı mahallede 3 tane hastane 1 tane diş hastanesi, 1 üniversite, polisokulu ve sanayi sitesi var öyle bir yerde kiracı çıkınca ilan vermeden birçok kişi arıyor ev boş mu diye. Evi satsan ancak 350 - 400bin eder ama orada kiralar uçmuş durumda Talep fazla işte. Bizim buraya da Metro yapılıyor. Metro durağı ile ev 100 metre yok. Etrafımızda 5 tane okul var. Sağlık ocağı var, millet bahçesi yapıldı haftanın 7 günü muazzam kalabalık. Bizim buranın da kira pahalı ev fiyatı ucuz. 600 Bine evi satamayız ama 2000 liraya kiraya versek havada gider. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 3 sene önce 2500 TL kira verilen eve 4500 ödeniyor şu an. Eski kiracı olduğumuz için bu da. Aynı ev bir üst kat 6000e gitmiş. Fahiş artış değil bunlar açık ve net vahşilik. Ev fiyatları için de aynı şey geçerli araç fiyatları için de. Özellikle şu son 3 yılda neredeeeeğn nereye geldik. Daha iyiye inşallah.. Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 3 sene önce 2500 TL kira verilen eve 4500 ödeniyor şu an. Eski kiracı olduğumuz için bu da. Aynı ev bir üst kat 6000e gitmiş. Fahiş artış değil bunlar açık ve net vahşilik. Ev fiyatları için de aynı şey geçerli araç fiyatları için de. Özellikle şu son 3 yılda neredeeeeğn nereye geldik. Daha iyiye inşallah.. Sabit maasli insanlar olarak 3 yilda en az %50 fakirlestik 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Dünyanın başka yerlerinde böyle olmadı. Bir gariplik var. Dövizle de ilgili değil 500 bin dolara geçen sene satılamayan ev şimdi 800 bin dolar istiyor. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Ne kadar da başka dünyaların insanları.. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Bu kadar suriyeli, afganlı, afrikalı geldi, illa bir yerlerde barınacaklar... Talep-Arz dengesi bozuldu... Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 30 Temmuz 2021 Paylaş 30 Temmuz 2021 Temmuz başında piyasa rayicinin %5 altına evimi kiraya verdim. Temmuz ayı içinde ne olduysa rayiç %25 yükseldi. 1-2 ay kiraya vermeyip beklesem çok farklı olurmuş. İnanılmaz bir durum bu, bir ailede 2 kişi çalışmadan bu kiralar ödenemez. Bu kiraları öderken de kimse ev sahibi olamaz. Zengin daha zengin, fakir daha fakir olacak. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Ağustos 2021 Paylaş 1 Ağustos 2021 Merhaba Maalesef size anlattığım aile daha fazla tutunamadı ve bugün eşyalarını toplayıp Çorlu'ya göç etdiler. Üstüne birde bu gün nakliyeci ile tartıştılar. 8 kira ödeyemediği içinde ev sahibi ile davalık. Ev boşalır boşalmaz, karşı apartmanda oturan kiracı , satılık ise eve talip oldu. hemen anında 30 dakika geçmeden birde kiracı olmak isteyen çıktı. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 Ağustos 2021 Paylaş 2 Ağustos 2021 saman fiyatına göre az bile artmış, saman ucuzlamayacağına göre, kira daha da artacaktır. düz mantık. balyası 500-550 den 1000-1200 e çıkmış bu yılAbi sende karar ver. Peynir Osmancık pirinci saman paramsı. Biz TL yi neyle kıyaslayalım [emoji16] Yorum bağlantısı
Sedat Demircan 3 Ağustos 2021 Paylaş 3 Ağustos 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Bundan 2 sene önce Türkiye’de ev fiyatlarının ve ev kiralarının artacağını ön görerek herkese ev fiyatları düşükken bütçesine uyacak şekilde ev alması tavsiyesinde bulunmuştum. Mersin için söylüyorum şu anda kiralık ev yok denecek kadar az vede kiralar yüzde yüze yakın arttı. İki sene önce 1250 TL kiraya verdiğim ev 2200 TL olmuş durumda ancak ben kiracıma o kadar zam yapmadım şu anda 1375 TL oturuyor. Çıkartsam 2200 Kiracısı hazır. Allah kiracıların yardımcısı olsun. Tüm Türkiye’de durum böylemi onu bilmiyorum tabiki. Seneye fiyatların yüzde 30 artacağını öngörüyoruz yine. Burdan bilgi vererek son treni kaçırmanızı istemedim arkadaşlar. .abi öncelikle tşkkr ederm insanları düşünmen sevindirici.Bende bir memur maaşımla 4-5 yıl önce müteahhitten aldığım evin kirası 600 lerde iken şuan 1500 tl civarında.Sanırım enflasyon aşırı olduğu için bu eve ve kiraya yansıdı.demir küresel piyasada bile % 80 artmış fiyat olarak.Geçen sene 360 bine ilanda DURUP satılmayan bi daire vardı bu sene aynı sitede 600 bin tlye 15 günde satıldı.Yer:Ordu/ÜNYE! büyükşehir falan değil ama elit bir mahalle işte fiyatları böyle görünce bende 1 ay önce eski aldığım evi satma kararı alıp aynen sizin gibi düşünüp seneye evlerin %25 civarı zam yiyeceğini planlayarak bahsettiğim 600 bine giden sitenin civarından başka bir müteahhitle 625 bin tl ye peşinat vererek sözleşme imzaladım(Bu arada müteahhitler için de zorlu bi süreç olduğunu ve risk olduğunu bilmenizi isterim yani herkese tanımadığı rastgele birinden almasını kesinlikle bu enflasyonun olduğu tarihlerde ev almasını tavsiye etmem!).Çoğusu bana hayretb etti bu ev zaten çıkmış fiyattan aldın dedi.Daha çıkacağı yok!diyorlar amma ben bu enflasyon ülkemizde oldukça ki olacağa benziyor ne yazıkki..Allah yardımcımız olsun ama insanlar bu piyasada ne yazıkki kumara bitcoine yöneliyo bana göre sanal para resmen kumar ama insanlarada kızamıyorum çünki başka türlü hayallerini gerçekleştiremeyeceğini düşünüyorlar.Çok yazık... Arda Bülent Güzel yazdı: Bundan 2 sene önce Türkiye’de ev fiyatlarının ve ev kiralarının artacağını ön görerek herkese ev fiyatları düşükken bütçesine uyacak şekilde ev alması tavsiyesinde bulunmuştum. Mersin için söylüyorum şu anda kiralık ev yok denecek kadar az vede kiralar yüzde yüze yakın arttı. İki sene önce 1250 TL kiraya verdiğim ev 2200 TL olmuş durumda ancak ben kiracıma o kadar zam yapmadım şu anda 1375 TL oturuyor. Çıkartsam 2200 Kiracısı hazır. Allah kiracıların yardımcısı olsun. Tüm Türkiye’de durum böylemi onu bilmiyorum tabiki. Seneye fiyatların yüzde 30 artacağını öngörüyoruz yine. Burdan bilgi vererek son treni kaçırmanızı istemedim arkadaşlar. .abi öncelikle tşkkr ederm insanları düşünmen sevindirici.Bende bir memur maaşımla 4-5 yıl önce müteahhitten aldığım evin kirası 600 lerde iken şuan 1500 tl civarında.Sanırım enflasyon aşırı olduğu için bu eve ve kiraya yansıdı.demir küresel piyasada bile % 80 artmış fiyat olarak.Geçen sene 360 bine ilanda DURUP satılmayan bi daire vardı bu sene aynı sitede 600 bin tlye 15 günde satıldı.Yer:Ordu/ÜNYE! büyükşehir falan değil ama elit bir mahalle işte fiyatları böyle görünce bende 1 ay önce eski aldığım evi satma kararı alıp aynen sizin gibi düşünüp seneye evlerin %25 civarı zam yiyeceğini planlayarak bahsettiğim 600 bine giden sitenin civarından başka bir müteahhitle 625 bin tl ye peşinat vererek sözleşme imzaladım(Bu arada müteahhitler için de zorlu bi süreç olduğunu ve risk olduğunu bilmenizi isterim yani herkese tanımadığı rastgele birinden almasını kesinlikle bu enflasyonun olduğu tarihlerde ev almasını tavsiye etmem!).Çoğusu bana hayretb etti bu ev zaten çıkmış fiyattan aldın dedi.Daha çıkacağı yok!diyorlar amma ben bu enflasyon ülkemizde oldukça ki olacağa benziyor ne yazıkki..Allah yardımcımız olsun ama insanlar bu piyasada ne yazıkki kumara bitcoine yöneliyo bana göre sanal para resmen kumar ama insanlarada kızamıyorum çünki başka türlü hayallerini gerçekleştiremeyeceğini düşünüyorlar.Çok yazık... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ağustos 2021 Paylaş 3 Ağustos 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Dünyanın başka yerlerinde böyle olmadı. Bir gariplik var. Dövizle de ilgili değil 500 bin dolara geçen sene satılamayan ev şimdi 800 bin dolar istiyor. belirsizliğin fiyata yansıması http://resatsinanoglu.com/168/ekonomide-belirsizlik.html biz enflayona karşı aşılıyız, resesyonu bilmedğimiz için boğuluruz Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 4 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2021 .abi öncelikle tşkkr ederm insanları düşünmen sevindirici.Bende bir memur maaşımla 4-5 yıl önce müteahhitten aldığım evin kirası 600 lerde iken şuan 1500 tl civarında.Sanırım enflasyon aşırı olduğu için bu eve ve kiraya yansıdı.demir küresel piyasada bile % 80 artmış fiyat olarak.Geçen sene 360 bine ilanda DURUP satılmayan bi daire vardı bu sene aynı sitede 600 bin tlye 15 günde satıldı.Yer:Ordu/ÜNYE! büyükşehir falan değil ama elit bir mahalle işte fiyatları böyle görünce bende 1 ay önce eski aldığım evi satma kararı alıp aynen sizin gibi düşünüp seneye evlerin %25 civarı zam yiyeceğini planlayarak bahsettiğim 600 bine giden sitenin civarından başka bir müteahhitle 625 bin tl ye peşinat vererek sözleşme imzaladım(Bu arada müteahhitler için de zorlu bi süreç olduğunu ve risk olduğunu bilmenizi isterim yani herkese tanımadığı rastgele birinden almasını kesinlikle bu enflasyonun olduğu tarihlerde ev almasını tavsiye etmem!).Çoğusu bana hayretb etti bu ev zaten çıkmış fiyattan aldın dedi.Daha çıkacağı yok!diyorlar amma ben bu enflasyon ülkemizde oldukça ki olacağa benziyor ne yazıkki..Allah yardımcımız olsun ama insanlar bu piyasada ne yazıkki kumara bitcoine yöneliyo bana göre sanal para resmen kumar ama insanlarada kızamıyorum çünki başka türlü hayallerini gerçekleştiremeyeceğini düşünüyorlar.Çok yazık...Sedat bey ben teşekkür ederim. Yardımcı olabilirsem forumdaki arkadaşlara ne mutlu. Aynen bilmedikleri müteahhit ten kimse ev almasın. Şu anda alan hep şanslı. Satan zararda. Nedeni ben şu anda örnek olarak 5 e mal edip 6 ya sattığımı seneye 6 ya mal edemeyeceğim. Birde daire üretiminde aşırı derecede azalma var. Ma talep inanılmaz derecede arttı. İnsanlar TL de kalmak istemiyor mutlaka ama mutlaka paralarını en güvenilir liman olan gayrimenkulde değerlendirmek istiyorlar. Buda fiyatların bir nebze artmasına neden oluyor. 3 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 4 Ağustos 2021 Paylaş 4 Ağustos 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: İnsanlar TL de kalmak istemiyor mutlaka ama mutlaka paralarını en güvenilir liman olan gayrimenkulde değerlendirmek istiyorlar. Buda fiyatların bir nebze artmasına neden oluyor. Esas mevzu bu işte. 90 lara geri döndük, mal alan zarar etmez. 1 Yorum bağlantısı
Sedat Demircan 4 Ağustos 2021 Paylaş 4 Ağustos 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Sedat bey ben teşekkür ederim. Yardımcı olabilirsem forumdaki arkadaşlara ne mutlu. Aynen bilmedikleri müteahhit ten kimse ev almasın. Şu anda alan hep şanslı. Satan zararda. Nedeni ben şu anda örnek olarak 5 e mal edip 6 ya sattığımı seneye 6 ya mal edemeyeceğim. Birde daire üretiminde aşırı derecede azalma var. Ma talep inanılmaz derecede arttı. İnsanlar TL de kalmak istemiyor mutlaka ama mutlaka paralarını en güvenilir liman olan gayrimenkulde değerlendirmek istiyorlar. Buda fiyatların bir nebze artmasına neden oluyor. valla tek maaşımla 625 bin tlye eve girme cesaretimin altında yatan tek neden,seneye bu evi 700 e alamayacağımı hatta bi sonraki sene artık istesem bile alamayacağımı düşünmemdi.Sağolsunlar bu duruma getirdiler 2 Yorum bağlantısı
Osman Karasu 4 Ağustos 2021 Paylaş 4 Ağustos 2021 Farklı sebeplerden dolayı sürekli artan nüfusa orantısız yapılaşmadan dolayı sıkıntı kaçınılmaz oluyor ve bir kısım insanlar bunu fırsata dönüştürmeye çalışıyor, yeni yerleşim alanları şart oldu. Yorum bağlantısı
Sedat Demircan 5 Ağustos 2021 Paylaş 5 Ağustos 2021 Osman Karasu yazdı: Farklı sebeplerden dolayı sürekli artan nüfusa orantısız yapılaşmadan dolayı sıkıntı kaçınılmaz oluyor ve bir kısım insanlar bunu fırsata dönüştürmeye çalışıyor, yeni yerleşim alanları şart oldu. abi yepyeni yerleşim alanları var çevremde ama onlar baştan imara açıldığı için planlaması daha modern ve zenginlere hitap edeceği belli olduğu için oralar çook daha pahalı verildi-veriliyor...Çözüm enflasyonu önlemek bana göre 1 Yorum bağlantısı
Sedat Demircan 7 Ağustos 2021 Paylaş 7 Ağustos 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Sedat bey ben teşekkür ederim. Yardımcı olabilirsem forumdaki arkadaşlara ne mutlu. Aynen bilmedikleri müteahhit ten kimse ev almasın. Şu anda alan hep şanslı. Satan zararda. Nedeni ben şu anda örnek olarak 5 e mal edip 6 ya sattığımı seneye 6 ya mal edemeyeceğim. Birde daire üretiminde aşırı derecede azalma var. Ma talep inanılmaz derecede arttı. İnsanlar TL de kalmak istemiyor mutlaka ama mutlaka paralarını en güvenilir liman olan gayrimenkulde değerlendirmek istiyorlar. Buda fiyatların bir nebze artmasına neden oluyor. abi özelden size bişey danışmak istedim müsait olunca bakabilir misiniz özelinize Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 8 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2021 abi özelden size bişey danışmak istedim müsait olunca bakabilir misiniz özelinizeSedat bey özelden gelen bir mesaj yok. Tekrar mesaj atabilirmisiniz Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Ağustos 2021 Paylaş 8 Ağustos 2021 İstanbul’da son 2-3 ayda evler %25 zamlandı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts