İçeriğe Yönlendir

Mangal Taşı


Arif Aykın

Recommended Posts

Arif Aykın

Merhaba arkadaşlar mangal taşı alacağım,

 

Gümüşhane’de var sanırım sadece başka yerde varsa da bulamadım. Varmı bildiğiniz bir yer veya Gümüşhane’de oluşta yardımcı olacak bir abimiz kardeşimiz varmı acaba ☺️

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Foruma girerken dedim ki kendi kendime "Arif abi bu aralar yemek paylaşmıyor". 5 sn sonra karşıma çıkan konuya bak 😀

Tüplü mangalda kullanılan lav taşından mı arıyorsun yoksa andezit taşı mı abi? 

  • Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Bartın’dan alınıyor diye biliyorum. Sanki bir ara konusu geçmişti.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Volkan taşı nevşehir

şu 3 kelime senden ard arda gelince .... kıyamet alameti

  • Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
şu 3 kelime senden ard arda gelince .... kıyamet alameti

Artık hiç kimse güvende değil
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Bartın’dan alınıyor diye biliyorum. Sanki bir ara konusu geçmişti.

Yaaa  gerçekten mi? Bartın güzelcehisarda kaç sütunları var ama satıldığını bilmiyorum. 
 

İstediğim taş bu. Konu ismini Gümüşhane mangal taşı mermeri olarak değiştirirsek ilgi çeker mi acaba 😂

Ben bu taşı ilk abimin kayınpederinde gördüm Bayburt’tan arkadaş getirdi dedi Bayburt diye arattım falan bulamadım bir türlü.

zvf58t4.jpeg

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bartın taşına baktım onların yaptığı direkt doğadaki kuvartz kumunun sert halinden çivilerle çıkartıyorlar sanki kırılma ihtimali falan çok gibi geldi. Benim istediğim mermer gibi olanlardan delikli oluyor araları.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Sami Demirpaz yazdı:

Ne pişecek abi bunun üzerinde :) 

Wagyu’dan aşağısı kesmez, kesmemeli 😁

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Wagyu’dan aşağısı kesmez, kesmemeli 😁

 

Herşey olabilir valla :) 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Kamp işletmelerinin çoğunda ateşli mangal yasak, bende gazlı vs modellere bakıyorum bir uçtan :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Arif Aykın yazdı:

Yaaa  gerçekten mi? Bartın güzelcehisarda kaç sütunları var ama satıldığını bilmiyorum. 
 

İstediğim taş bu. Konu ismini Gümüşhane mangal taşı mermeri olarak değiştirirsek ilgi çeker mi acaba 😂

Ben bu taşı ilk abimin kayınpederinde gördüm Bayburt’tan arkadaş getirdi dedi Bayburt diye arattım falan bulamadım bir türlü.

zvf58t4.jpeg

Abi andezit diye var bu taş internette. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Arif Aykın yazdı:

Yaaa  gerçekten mi? Bartın güzelcehisarda kaç sütunları var ama satıldığını bilmiyorum. 
 

İstediğim taş bu. Konu ismini Gümüşhane mangal taşı mermeri olarak değiştirirsek ilgi çeker mi acaba 😂

Ben bu taşı ilk abimin kayınpederinde gördüm Bayburt’tan arkadaş getirdi dedi Bayburt diye arattım falan bulamadım bir türlü.

zvf58t4.jpeg

Hocam gözünü seveyim gazetelerde reklam olma. “Gece mangal yapmak için milyon yıllık lav sütunlarını kıran A.A. yakalandı” 😁😁

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Arif Aykın yazdı:

Yaaa  gerçekten mi? Bartın güzelcehisarda kaç sütunları var ama satıldığını bilmiyorum. 
 

İstediğim taş bu. Konu ismini Gümüşhane mangal taşı mermeri olarak değiştirirsek ilgi çeker mi acaba 😂

Ben bu taşı ilk abimin kayınpederinde gördüm Bayburt’tan arkadaş getirdi dedi Bayburt diye arattım falan bulamadım bir türlü.

zvf58t4.jpeg

bende bu taştan var. kullanımı güzel hiç kömür kiri olmuyor pişirilecek ürünler, is kokmuyor ama kötü yanı taşıması zor sabit bir yeri varsa sürekli aynı yerde duracaksa güzel olabilir. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

bende bu taştan var. kullanımı güzel hiç kömür kiri olmuyor pişirilecek ürünler, is kokmuyor ama kötü yanı taşıması zor sabit bir yeri varsa sürekli aynı yerde duracaksa güzel olabilir. 

Zaten mangalın anlamı ateş isinin ete sinmesi değil mi? Hatta bir çok gıdada ve ette tütseleme vardır. Lezzet kadar. Taşda bu olmaz diye düşünüyorum

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Zaten mangalın anlamı ateş isinin ete sinmesi değil mi? Hatta bir çok gıdada ve ette tütseleme vardır. Lezzet kadar. Taşda bu olmaz diye düşünüyorum

Katılıyorum, evde döküm tavada yapınca bir nebze güzel oluyor ama kömür tadı olmayınca olmuyor. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Sami Demirpaz yazdı:

Ne pişecek abi bunun üzerinde :) 

Ne istersen pişir ister patlıcan ister atrikot farketmiyor :D 

 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Wagyu’dan aşağısı kesmez, kesmemeli 😁

Kim kaybetmişte biz bulacaz wagyu :D 

Sami Demirpaz yazdı:

Kamp işletmelerinin çoğunda ateşli mangal yasak, bende gazlı vs modellere bakıyorum bir uçtan :) 

Gazlılar hiç keyif vermiyor öyle yapacağına döküm tava al küçük tüp al birtane küçük tüp başlığını büyük başlıkla değiştir ve mangal tadını orada yakala. Gazlılardan hep korkuyorum ben.

 

Mert Yeldan yazdı:

Bana komürün üstüne konulacak şekilde ateşe ısıya dayanıklı taş lazım .

Bu taşı ben 2 boyutta alacağım birtanesini direkt ateş üzerinde kullanmaya bir tanesini 30x40 ebatlarında ankastre fırın içerisinde kullanmaya, Pide, Pizza, Etli ekmek (Konya usulü değil kastamonu usülü) ve lahmacun yapmak için kullanacağım :) Kömür üstünde de direkt kullanılabilir diye düşünüyorum.

Oğuzkan Erışık yazdı:

Abi andezit diye var bu taş internette. 

Doğrudur kardeşim internetekiler çok güven vermiyor.

 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hocam gözünü seveyim gazetelerde reklam olma. “Gece mangal yapmak için milyon yıllık lav sütunlarını kıran A.A. yakalandı” 😁😁

Bende ondan korkuyorum gece gidiyim diyorum ama sorun olur :D 

 

Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

bende bu taştan var. kullanımı güzel hiç kömür kiri olmuyor pişirilecek ürünler, is kokmuyor ama kötü yanı taşıması zor sabit bir yeri varsa sürekli aynı yerde duracaksa güzel olabilir. 

Sadece yapacağım zamanlarda arabaya alacağım sorun olmaz zaten kendim özel ayaklı mangal için yaptırdım başka bir şey onu kullanıyorum. Ben bunda trabzon da et yedim ömrümde öyle lezzetli et yemedim .

 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Zaten mangalın anlamı ateş isinin ete sinmesi değil mi? Hatta bir çok gıdada ve ette tütseleme vardır. Lezzet kadar. Taşda bu olmaz diye düşünüyorum

Yok ya tadı çok lezzetli et yemedim. Gayet mangal tadı vardı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

@H.Cenk Bayrakçıabi sen söyledikten sonra araştırdım fakat bartındaki kil taşı gibi yani doğal sıkışmış vaziyette mermer gibi olmaz diye düşünüyorum. Eğer güvenipte internetten almazsam bartına 20 sinden sonra gideceğim orada araştıracağım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Arif Aykın yazdı:

@H.Cenk Bayrakçıabi sen söyledikten sonra araştırdım fakat bartındaki kil taşı gibi yani doğal sıkışmış vaziyette mermer gibi olmaz diye düşünüyorum. Eğer güvenipte internetten almazsam bartına 20 sinden sonra gideceğim orada araştıracağım.

Bizim arkadaşlar almış kullanıyor onun için yazdım. Kendiniz görerek alın en iyisi bence. Gidecekseniz daha iyi olur. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

bazalt mangal taşı.

----Ekleme----

 

---Esas Ekleme---

 

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Zaten mangalın anlamı ateş isinin ete sinmesi değil mi? Hatta bir çok gıdada ve ette tütseleme vardır. Lezzet kadar. Taşda bu olmaz diye düşünüyorum

 

aslında öyle ama bir bakıma dediğiniz gibi ayrı bir lezzet veriyor ancak kömür üzerine düşen yağlar bayağı duman çıkarıyor bunda o duman olmuyor. 

 

Arif Aykın yazdı:

 

 

Sadece yapacağım zamanlarda arabaya alacağım sorun olmaz zaten kendim özel ayaklı mangal için yaptırdım başka bir şey onu kullanıyorum. Ben bunda trabzon da et yedim ömrümde öyle lezzetli et yemedim .

 

bence mermerin etkisi kadar oradaki etin tadı da önemli yaylalarda doğal beslenen hayvanların eti bir farklıdır. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Arif Aykın yazdı:

Bu taşı ben 2 boyutta alacağım birtanesini direkt ateş üzerinde kullanmaya bir tanesini 30x40 ebatlarında ankastre fırın içerisinde kullanmaya, Pide, Pizza, Etli ekmek (Konya usulü değil kastamonu usülü) ve lahmacun yapmak için kullanacağım :) Kömür üstünde de direkt kullanılabilir diye düşünüyorum.

 

Bana fırın içi de lazım, nerden alıyoruz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...