Ersel Yıldız 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Hepinize iyi forumlar. Forumu uzun yillardir takip etmeme rağmen epeydir konu açmıyordum. Konu acma durumu hasil oldu. Yardim ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Mevcut aracimi satmisken yeni arac arayislarina baslamis bulundum. İlgilendigim bir focus3 var. Sahibi doktor. Bakimlarini vs yetkili serviste yaptiriyormus. Şu var ki Aracin start stop ve hiz sabitleyicisi calismiyormus. Sebebini sordum. Yetkili servis kendisine akunun zayif oldugunu ve debriyajin ust merkezinden kaynaklandigini, 2500tl bir ücreti oldugunu belirtmis. Bu aklımda bir soru işareti olarak kaldi. Eger dedikleri gibiyse servisin cikaracagi fiyat zannimca 2500tl den cok daha fazla olmasi gerektigini dusunuyorum. En kötü senaryoyu nasil cizebiliriz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Ersel Yıldız yazdı: Yetkili servis kendisine akunun zayif oldugunu ve debriyajin ust merkezinden kaynaklandigini, imkasnıza yakın bir tahmin yapılmış, tahmin gerçek ise servis kapatsın, satıcı doğruyu söylemiyor ise durum daha vahim o araba alınmaz. ikisinin de ortak çalışmayacağı tek bir parça arızası aklıma gelmiyor. , basit bir pedal sensör arızası da olabilir ancak o zaman abs de çalışmamalı idi, esp lambası direkt yanıyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Serviste gerekenler yapılsın arıza kesin olarak giderilirse araçla öyle ilgilenmeye devam edin. 1 Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 20 Eylül 2021 Yazar Paylaş 20 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: imkasnıza yakın bir tahmin yapılmış, tahmin gerçek ise servis kapatsın, satıcı doğruyu söylemiyor ise durum daha vahim o araba alınmaz. ikisinin de ortak çalışmayacağı tek bir parça arızası aklıma gelmiyor. , basit bir pedal sensör arızası da olabilir ancak o zaman abs de çalışmamalı idi, esp lambası direkt yanıyor mu? Cok ozur dileyerek konuda duzeltme yaptim. Start stop ve hiz sabitleyicisi calismiyor olacakti.. bu iki arizada tek soruna mi odaklanmali? Acaba ayri ayri problemler de olabilir mi? Moderatorden mumkunse konunun basligini degistirmesini rica ediyorum 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Ersel Yıldız yazdı: Start stop ve hiz sabitleyicisi calismiyor olacakti.. SS akü kaynaklı olabilir, hız sabitleyici olaamz, yine 2 ayrı arıza, yine üst merkez bunu yapmaz, debriyaj sensörü arızası olabilir cihaza bağlanmalı 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Benim start stop akü zayıfladığı için çalışmıyor, uzun yol yapınca çalışıyor. Akü esp ve diğerleri bağlantılı değil. Çağlar Bayur yazdı: SS akü kaynaklı olabilir, hız sabitleyici olaamz, yine 2 ayrı arıza, yine üst merkez bunu yapmaz, debriyaj sensörü arızası olabilir cihaza bağlanmalı 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Ersel bey bu gibi durumlarda en güzeli satıcıdan arızanın giderilmesini isteyip, arıza giderildiğinde aracı almaktır. Eğer gerçekten 2500 lira ile çözülürse ve bu 2500 liralık arıza pazarlık ile alıcıya kalmışsa satıcı arızayı giderir, araç satışında 2500'ünü alır. Tabi o 5 bine mi giderir, 15 bine mi giderir arızayı, o onun problemi. Vesile ile, aracının herhangi bir arızası olup o arızayı yaptırmayıp aracına arızalı binen adamın aracına gerekli bakımları yaptırıp yaptırmadığı da şahsen benim için şüphelidir. Öyle araçlardan hep uzak durmuşumdur. Mevcut arızayı gidermeyen kullanıcı belki daha kritik olan bazı arızaları için de geçici onarım ya da gizleme yolunu tercih etmiş olabilir. Şu an bindiğim aracı alacakken bir başka linea denk gelmişti. Aracın ekspertizi daha iyiydi. Tek kusur dikkatimi çekmişti ve aracı almamak için bence yeterli sebepti. Aracın rot ayarı bozuktu ve lastiklerde çok bariz düzensiz aşınma vardı. Bir insan onu görüp, rahatsız olup gidip arabasına rot ayarı yaptırmıyorsa ben o şahıstan araç almam. Daha temizdi ve daha ucuzdu, almadım. Kim bilir değişensiz, tek parça boyalı o kaportanın altında neler saklıyordu 4 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 21 Eylül 2021 Paylaş 21 Eylül 2021 Araçta bir arıza kodu varsa (motor arızası, sensör arızası vs) ikiside çalışmaz. Hatta yokuş kalkışta çalışmayabilir. Kodun ne olduğu önemli, üst merkez değişmeli ise (2500 demelerinin sebebi Fordda merkez ayrı gelmiyor pedalla beraber, parçacılarda 1000 civarı idi 1.5 sene önce. Ben fiestamda merkezin Luk marka olduğunu tespit edip öyle 100 liraya almıştım, aynısı çıkmıştı) Fakat merkez arızası koda sebep olmaz, sensör arızasıdır o zamanda araçta ciddi silkeleme olur, vites zor geçer vs vs. Bence aracı bir şekilde bilgisayara bağlatıp(ford için olması şart) öyle konuşmak lazım Ayrıca 2500 liralık arızayı bile bile yaptırmayan biri yetkilide nasıl bakım yaptırır anlamış değilim. Garantisi yok aracın muhtemelen ve basit yağ bakımı zaten 1500 lira üzeri(yağ filtre değil rutin bakım km işçiliği vs ile) Servis bakım geçmişi ve arızanın yetkilide yaptırılıp 2500 ün fiyattan düşülmesi ya da yetkilide 2500 e yapılacağının tespiti onayı ile alınabilir belki. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Eylül 2021 Paylaş 21 Eylül 2021 Eski arabamda hız sabitleyici durduk yere çalışmamaya başladı. Arıza kaydı vermiyordu bilgisayarda da çıkmıyordu. VW de blok ölçümü oluyor orada frene veya debriyaja bastığımda debriyaja basınca sayısal değerlerde değişme olmuyordu ama frende oluyordu. Debriyaj müşiri arızalanmıştı. Değişince düzeldi. Fren veya debriyaj müşirleri sorunlu olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Aracı yaptırıp öyle alın bana sorarsanız. 2500 3000 rakama düzelir derler alırsınız 5000lik olursunuz Allah korusun. Satıcıyla da buna göre anlaşın derim ben. Tabi yine de siz bilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 7 Ekim 2021 Paylaş 7 Ekim 2021 (düzenlendi) 2012 c4 kullanicisiyim. Analizlerim sonucu 2017 yılında takılmış varta akü mevcut. Son dönemde gözlemlediğim bazı olaylar var. Hız sabitleyici devreye girmiyor. Bazen giriyor ama bir süre sonra devre dışı kalıyor. Eskiden arabaya biner binmez start stop düğmesine basar kapatırken, şimdi basmama gerek kalmadan kendi kendine yanıyor. Çakmaktan çalışan kaliteli bir voltaj ölçer var. Yarım kontak: 12.2v Marş anı: 11.6v Çalışır vaziyet: 14.4/5 v 40/45 dk kullanımdan sonra araç yükte: 12.8v Gazdan ayağımı çektiğimde: 14.4v Yaklaşık 6 aydır bu şekilde gözlemliyorum. Bir ilave daha yapayım. Start stop aktifken araç stop ediyor ama start etmiyor. Bu da bir ek bilgi olsun. 7 Ekim 2021 tarihinde Gencay Bengli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim 2021 Paylaş 7 Ekim 2021 Gencay Bengli yazdı: Yarım kontak: 12.2v Marş anı: 11.6v kışın çok soğukta 11.6 değeri 11.2 ye 10.8 lere inerse yolda bırakabilir sniyalini vermiş olur. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts