İçeriğe Yönlendir

Başıma Gelen Can Sıkıcı Durum

Murat Sahın

Recommended Posts

Emre Şimşek

Şöyle deseniz sizi çok iyi anlardım: “arkadaş bundan sonra değil din adamı, babamın oğlu olsa yine de güvenip arabamı satmam, önce bir sözleşme yaparım..”

ama din adamıyla iş yapmam demek biraz şey olmuş..

mesela din adamıyla iş yapmazsınız bi dahakine öğretmen mağdur eder sizi o zaman bir sonraki başlıkta da “bundan sonra öğretmenle iş yapmam diye anlatırsınız. Liste uzar gider 😅

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahmet Hasan Şendağ yazdı:

Aynı durumu bir doktorla yaşasan gidip hastanenin önüne dikilip aynı tepkiyi mi vermeyi düşünecektin? Ya da bir pazarcıyla yaşasan adamın tezgahının önüne mi dikilecektin?
Dar açıdan enteresan bir imam nefreti. Ev alma işi de bahanesi olmuş.
Halbuki bize ne ticaret yaptığın kişinin mesleğinden memleketinden ama değil mi?

İmam nefreti değil bu.. 

Bir imama kimse kuşkuyla yaklaşmaz dı. Emin kişilerdi.  

Böyle bir davranışın en son beklenmesi gereken kişi imam olduğu için imama tepki var.. 

İsmi başlı başına güven oluşturduğu için tepki var. 

Benim bacanağımı da konyada imamım kaporu gönder arabayı garaja çekeyim yarın da gel satışı vereyim diye dolandırılmışlardı. 

Pazarcı yaparsa bunu lanet olsun dersin, kapısına falan gitmezsin ama imam yaparsa bu ağır gelir insana. 

Aynı durum, bir çok meslekte tepki çeker. Polis hırsızlık yaparsa, hakim taraf tutarsa, İmam osurursa tepki çeker. 

Ha bu olayda imam da cayabilir demiştim baştan. çünkü bir söz vermemiş. bir pazarlık yapılmamış. Söz verip caysa daha büyük tepki çekerdi.

Ancak bir konuşma yapılmış, mesleğinden dolayı bir güven oluşmuş, bu güven karşılığını bulmamış.. Hayal kırıklığını normal karşılıyorum.  

• Beğen 8
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
Mehmet Ozyurek yazdı:

İmam nefreti değil bu.. 

Bir imama kimse kuşkuyla yaklaşmaz dı. Emin kişilerdi.  

Böyle bir davranışın en son beklenmesi gereken kişi imam olduğu için imama tepki var.. 

İsmi başlı başına güven oluşturduğu için tepki var. 

Benim bacanağımı da konyada imamım kaporu gönder arabayı garaja çekeyim yarın da gel satışı vereyim diye dolandırılmışlardı. 

Pazarcı yaparsa bunu lanet olsun dersin, kapısına falan gitmezsin ama imam yaparsa bu ağır gelir insana. 

Aynı durum, bir çok meslekte tepki çeker. Polis hırsızlık yaparsa, hakim taraf tutarsa, İmam osurursa tepki çeker. 

Ha bu olayda imam da cayabilir demiştim baştan. çünkü bir söz vermemiş. bir pazarlık yapılmamış. Söz verip caysa daha büyük tepki çekerdi.

Ancak bir konuşma yapılmış, mesleğinden dolayı bir güven oluşmuş, bu güven karşılığını bulmamış.. Hayal kırıklığını normal karşılıyorum.  

Bırak Allah aşkına hocam hiç öyle bir şey bilmiyorum ben. İmamlar en güvenilir insanlardır diye kim söylemiş? Meslekler için alışverişlerde güven skalası mı var? Üstelik herkesin de farkında olduğu ve sık sık söylediği “Bu devirde babanın oğluna bile güvenmeyeceksin” lafı varken. 

Ha bir de üstelik ülkemizde yıllardır filmlerde dizilerde imamlar kötülenir. Hep imam karakterleri üçkağıtçı menfaatçi bozguncu tiplerdir. Konuyu açan arkadaş da belli ki bu algıya katkıda bulunmak istemiş. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Aytaç Akyel

Şimdi ben anladığımı yazayım siz imama kapora vermrmişsiniz fiyat dahi konuşmamışsınız sadece konuşmak için sözleşmişsiniz zaten adam daha öncede satmaya karar vermiş sonra vazgeçmiş yani satmaya bile tam karar verememiş bence siz bütün bu olumsuzluklara rağmen anlaşmış gibi hazırlığınızı yapmışsınız
Bence ortada çok sizin kızacağınız bir durum yok adamla en az 15 gün önce konuşmuşsunuz ki siz arada arabanızı satmışsınız adam sadece buluşmaya gelmemiş 15 gün önce verdiği kararı değiştirmiş size verilmiş bir söz yok ortada
Bizim meslekte bir laf vardır çok severim
"SÖZ Uçar Yazı Kalır" bence sözleşmenizi yapıp öyle hareket etmeniz gerekirdi siz şimdi daha iyi bir ev bulup onu alsaydınız imamda sizi arayıp ayıp değilmi sizinli buluşacaktık deseydi siz mi etik dışı davranmış olacaktınız bu durumda

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Bu arada hocam ek olarak ben bulunduğum bölgede 2+1 ev alacaktım karşı taraf yamuk yaptı falan olmadı. 1 sene sonra yine aynı yerden 3+1 aldım ki iyi ki 3+1 almışım çok dedim. 2+1 alsaydım sorun yaşayacaktım. Her işte bir hayır vardır sıkmayın canınızı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Bazen insanlar iş ciddiye binince korkup vaz geçebiliyor. Burada da böyle olmuş veya adam kaç paraya satılabileceğini test etmek istemiş olabilir. Bu parayı gördü artık şu kadar isteyebilirim diye.

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Nasip biraz da üzülmeyin. Bir eve baktık adam darlanmış belli biraz ucuza veriyor evde birkaç tadilat var ama olsundu. Evi gördük alsak mı derken satıcı dedi ki benim acelem var az sonra eve bakacaklar beğenirseler alırlarsa bilemem dedi. Blöf sandık ... değilmiş adamlar geldi biz daha otoparktayken evi aldı gittiler 😄 Biz sonra daha çok istediğimiz bir muhitten ev aldık ama o satış, evin gözümüzün önünden gidişi hala aklımda kaldı 🤦‍♀️

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Şöyle diyor. Sizin şer bildiğinizde hayır vardır ama siz bilemessiniz. Hemen hemen toplumun çoğunluğu böyle nahoş olaylarla karşılaşıyor. En azından malında mülkünde avucunda. Ben zaten şundan satılık, gibi ibare gördüğümde akabinde ve detayında mümkün mertebe o sayfayı kapatırım. Yerinde ben olsaydım alamak istediğim ford ka yı takadana alırdım :D Para varya hazırda hanımda ses çıkaramazdı :) Senin durumlar farklı. Salla bilader yahu. ALLAH daha iyilerini nasip etsin. Belkide sana daha iyisini verecek ama sen bunu bilemiyorsun. İmamıda boşver gitsin. Kul hakkına girdi haberi yok zatın. O imamım diye dolana dursun. Benim pederbeyde imam. İğneyi önce kendime batırdım. Bol keseden sallamıyorum :D Yalnız benim pederbey sözünün eri ağzından çıktımı o iş bitmiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İmamlar en güvenilir insanlardır diye kim söylemiş?

Bize öyle öğrettikleri için şok yaşıyoruz zaten.. Değilse, savunulacak bir yanı da yok demek ki. 

Bir daha öğretmenden alışveriş yapmam demek kadar bir daha imamdan alış veriş yapmam demek de doğal olmalı..

O zaman neden tepki gösteriyorsunuz. 

Bir daha anahtarcılardan ve kilitçilerden alış veriş yapmayacağım dese bu tepkiyi göstermezdiniz. 

En güvenilir olmayacaklarsa bu tepkiniz de yersiz. 

Özetle ve tekrar.. Güvenilir olması gerektiği için şaşırılıyor. 

• Beğen 6
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bırak Allah aşkına hocam hiç öyle bir şey bilmiyorum ben. İmamlar en güvenilir insanlardır diye kim söylemiş? Meslekler için alışverişlerde güven skalası mı var? Üstelik herkesin de farkında olduğu ve sık sık söylediği “Bu devirde babanın oğluna bile güvenmeyeceksin” lafı varken. 

Ha bir de üstelik ülkemizde yıllardır filmlerde dizilerde imamlar kötülenir. Hep imam karakterleri üçkağıtçı menfaatçi bozguncu tiplerdir. Konuyu açan arkadaş da belli ki bu algıya katkıda bulunmak istemiş. 

akşamüstü tam güneş batımı, arkadaki şahin geldi çarptı.

1. seçenek: aynada sallanan cd, içerden dümtek müzik sesi gelmekte, siyah gömlek dar paça pantalon bir genç çıktı(mesleğini bilmiyoruz), sigortamda sıkınt var yarın getir hallederiz ağğbi dedi

2. seçenek: nur yüzlü ak pak bir dede çıktı(mesleğini bilmiyoruz) evladım sigrotamda sıkıntı var yarın gel hallederiz dedi?

hangi seçenekte polis veya tutanak ısrarı  olur , gerçek hayatta? sadece görünüm farkı ile bile karşıdakinin davranışı değişir. insan doğası bu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Konu gereksiz ilerliyor. 

Alışverişin seyri belli. verilmiş bir söz yok. kim olsa cayabilirdi.. 

Pazarlık edilmemiş, hayrını gör denmemiş. kapora alınmamış. konuşalım diye sözleşilmiş. konuşulmuş ve olmayacağı söylenmiş. 

Tepkiyi yersiz buluyorum. 

Din ve siyaset konularından uzak tutun bu forumu arkadaşlar. 

Kapatıyorum burayı.  

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bize öyle öğrettikleri için şok yaşıyoruz zaten.. Değilse, savunulacak bir yanı da yok demek ki. 

bu konuda araştırma yapıldı, 30 sene önceki soruların aynısı sorularak, geçen hafta. sonuç 30 sene öncesine göre bambaşka çıktı.

tek soru şu: aniden bir işiniz çıktı. anne ve baba evden ayrılacak bir yere gitmesi lazım ufak çocuğunuz kime emanet edersiniz....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sefa Çelik yazdı:

satılana kadar fiyat yükseltti. 

galericilere denk gelmişsin ucuz yırtmışsın. hayırlısı olmuş bence.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sefa Çelik yazdı:

Eşimin eczanesine minik bir çocuk girdi. Kaybolmuş. Annesi eğer kaybolursan ilk gördüğün eczaneye gir demiş. Telefonunu ezberletmiş.

afferim çok iyi akıl etmiş. eczacının tc nosundan ayakkabı nosu na kadar herşeyi takipte :mamba:

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Konuda imamlara karşı galeyana getirme / karalama gibi bir amacım olmadığını belirteyim.Geçenlerde can dündarın bir röportajını dinledim, bundan 10-15 sene evvel yapılan bir araştırmada insanlara şu soru sorulmuş : çocuğunuzu birine emanet etmeniz gerekse hangi meslek grubuna güvenirsiniz? Öğretmen - hoca(imam) - doktor ilk 3 idi. Bu araştırma günümüzde tekrar yapılmış ve değil ilk 3, ilk 10 içinde bile imam (hoca) yok. 

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile artık anket sonuçlarını da tam yazmak yasak bir sürü veri yi dipnot olarak yazman gerekiyor. o yzden tam sıralama yazamıoz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Çocukluğumuzda mahalledeki amcalar abilerimiz vs bizim başımızı okşar , yaramazlık yaptığımızda vs kızarlar, ailemiz de onları desteklerdi. Şimdi çocuğun başını okşamak bile yanlış anlaşılabilir diye çekiniyoruz. Mesleğe özgü bir durum değil bu tabiki. Sosyal medya ile o kadar çok can sıkıcı şey duyuyoruz ki, evden çıkmaya korkan çocuklar yetiştiriyoruz artık maalesef.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Komşudan dayak yediğimde dedeme şikayet etmiştim. Dayak dediğim de enseye şaplak. Birde dedemden yemiştim durduk yere. Haketmek için kimbilir ne yaptın diye. Şimdi öğretmen çocuğa sesini yükseltse okulu basıyorlar. 

• Beğen 5
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Geçen haftalarda arabayla uğraşıyorum, çömelmiş bişey yapıyordum, alt komşu da oğlunu gezdiriyor, çocuk geldi dizime oturdu. Amca napıyorsun ben de yapabilir miyim vs dedi. Dedim cila sürdüm onu siliyorum. Babası geldi, ben çocuğu uzaklaştırayım arıza çıkacak diyorum, çocuk yanaşıyor bana. Dedim eskiden böyle yapardık artık çekiniyoruz vs babaya. Abi sen yabancı mısın yahu aşkolsun falan dedi de arıza çıkmadı:) 

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Satılık ev var dublex klimalı su depolu 750bin

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

Sosyal medya ile o kadar çok can sıkıcı şey duyuyoruz ki,

neden ki kuzum? desek kaç yıl yeriz?

Servet Aydın yazdı:

Satılık ev var dublex klimalı su depolu 750bin

su deposu hariç alsak?

İlkay BAŞARAN yazdı:

Şimdi öğretmen çocuğa sesini yükseltse okulu basıyorlar. 

ben sınıf öğretmenine diyorum: eti senin kemiği de promosyon, acıma hocam :rofl: şımarmasınlar yahu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

740bin her iki tarafa da hayırlı olsun

mutlu yıllar .. yok bu hangi konudaydı o

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
mutlu yıllar .. yok bu hangi konudaydı o

Kapattık o konuyu
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Kapattık o konuyu

iban banlanabilir mi? al sana soru

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...