Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Siyasetçilere siyasi gerekçeyi sormıyacan tabi Kız kupkuru diyorsun sende de karaciğer yağlanması var Evlenince oldu. 2019 yılında yemekhane yerine setcard geçildi. Günlük 500 tl yemek limiti verince hominigırtlak yedik. Bu yüzden karaciğer yağlanması başladı 1 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: abi doktorlarımız olsun teknisyenlerimiz, bizim vergilerle neredeyse bedavaya okuyup sonra ülke dışına kaçıp bakkal kasiyer kurye oluyor. İyi oluyor böyle vize mize vermemeleri boş ver. Turistik gezi için gidenler saçma sapan şeylerden etkilenip ülkeyi terk edip. Bu neye benziyor biliyormusun . Sunroof olmadığı için 320 dizel almayıp, daha yüksek kmli sunrooflu 316 i almak gibi bişey. Ben ufakken kimse bu ülkeden çıkmak da istemiyordu. Ülke değiştirmek kolay bir şey değil. Değiştirenlerin de çok kolayına gelmiyor ancak bir yerden sonra canlarına tak ediyor demek ki. Herşey para da değil kimisi sosyal çevresine karşı çok tahammülsüz olur bu da yorar psikolojiyi. Vize vermemenin bir açıklaması olamaz, bunun savunulacak bir tarafı da yok. Ablam Avustralya vatandaşı, benim vize durumum stabil, bacaktan 3. ameliyatı olacaktım ve riskli bir ameliyattı diye abimi yanımda istedim. 2 kere vize başvurusu yaptık. Finansal olarak gayet varlıklı, yeni doğmuş çocuğu olmasına rağmen 35 yaşındaki mimar adama vize vermediler. Sadece 2 hafta yanımda dursun istemiştim. Avustralya verdi, Türkiye tarafından vize verilmedi. Her yasak, sistemi daha da bayağılaştırır. Bayağılaşan sistem de kendi ağırlığının içine doğru çöker. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Ben ufakken kimse bu ülkeden çıkmak da istemiyordu. Ülke değiştirmek kolay bir şey değil. Değiştirenlerin de çok kolayına gelmiyor ancak bir yerden sonra canlarına tak ediyor demek ki. Herşey para da değil kimisi sosyal çevresine karşı çok tahammülsüz olur bu da yorar psikolojiyi. Vize vermemenin bir açıklaması olamaz, bunun savunulacak bir tarafı da yok. Ablam Avustralya vatandaşı, benim vize durumum stabil, bacaktan 3. ameliyatı olacaktım ve riskli bir ameliyattı diye abimi yanımda istedim. 2 kere vize başvurusu yaptık. Finansal olarak gayet varlıklı, yeni doğmuş çocuğu olmasına rağmen 35 yaşındaki mimar adama vize vermediler. Sadece 2 hafta yanımda dursun istemiştim. Avustralya verdi, Türkiye tarafından vize verilmedi. Her yasak, sistemi daha da bayağılaştırır. Bayağılaşan sistem de kendi ağırlığının içine doğru çöker. Almanya işçi almaya başlayınca göç oldu bu ülkede geçmişe dönük gerçek olmayan masallar anlatılıyor bugün. Yok öyle bir şey Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Sunroof olmadığı için 320 dizel almayıp, daha yüksek kmli sunrooflu 316 i almak gibi bişey. pul bibersiz salçasız ezogelin çorbaya ne denir? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Almanya işçi almaya başlayınca göç oldu bu ülkede geçmişe dönük gerçek olmayan masallar anlatılıyor bugün. Yok öyle bir şey Vasıfsız işçi ihtiyacı için Almanya'nın Türkiye'ye başvurması ile, Türkiye'deki gençlerin binbir yol deneyerek yurtdışına çıkmaya çalışması bir mi? 1960'lar ile 2010'ları karşılaştırmak mantıklı mı? Vasıflı (Görece iyi durumda olması beklenen) adamın meslek değiştirmek uğruna ülkeden çıkması ile önceki hadiseleri nasıl birbirine bağladık? Hiç karakterimiz bu bizim meselesine getirme bu işi abi, masal değil. Kimse durduk yere ülkesini bırakıp gitmez. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Yunanistan ispanya italya polonya bulgaristan vb bunların 1960 da durumlarını bizle karşılaştır. Benim babam 60-62 arası italya natoda assubay teknik adam. Türklerin ve Türkiyenin adı çok olumlu anılırdı derler. Fırsat eşitliği var bakın ben diyen mehmet şimşek ilte o senelerde okumuş. Anadil hikayesine girilseydi acaba bakan olur muydu.. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 49 dakika önce Paylaş 49 dakika önce Çağrı Alaf yazdı: Vasıfsız işçi ihtiyacı için Almanya'nın Türkiye'ye başvurması ile, Türkiye'deki gençlerin binbir yol deneyerek yurtdışına çıkmaya çalışması bir mi? 1960'lar ile 2010'ları karşılaştırmak mantıklı mı? Vasıflı (Görece iyi durumda olması beklenen) adamın meslek değiştirmek uğruna ülkeden çıkması ile önceki hadiseleri nasıl birbirine bağladık? Hiç karakterimiz bu bizim meselesine getirme bu işi abi, masal değil. Kimse durduk yere ülkesini bırakıp gitmez. Geçmiş türkiye bir zümreye aitti. Yönetim de öyle. Zümre sistemindeki genç neden gitsin? Demekki iş yoktu ki vasıfsızlar gitmek istedi. Ya da zümrede kendine yer bulamayanlar. geçmiş türkiye’yi iyi gösterme hikayeleri çoktur. Ama yalandır. Geçmiş türkiye belli kesimlere güzeldi. Eskiden kahvehanelerde satranç oynanırdı mesela. Nasılsa sosyal medya yok Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 42 dakika önce Yazar Paylaş 42 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Geçmiş türkiye bir zümreye aitti. arabesk kasetleri kim alırdı? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 36 dakika önce Paylaş 36 dakika önce O zümre düşman hukuku yapmadı zümre dediğin okumuş insanlar Zümreciler,,, 🥸 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Geçmiş türkiye bir zümreye aitti. Yönetim de öyle. Zümre sistemindeki genç neden gitsin? Demekki iş yoktu ki vasıfsızlar gitmek istedi. Ya da zümrede kendine yer bulamayanlar. geçmiş türkiye’yi iyi gösterme hikayeleri çoktur. Ama yalandır. Geçmiş türkiye belli kesimlere güzeldi. Eskiden kahvehanelerde satranç oynanırdı mesela. Nasılsa sosyal medya yok Yalan tam da senin söylediğini söyleyenler bence.. neyse.. O zümre kıbrısa asker çıkardı 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 dakika önce Paylaş 23 dakika önce (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Geçmiş türkiye bir zümreye aitti. Yönetim de öyle. Zümre sistemindeki genç neden gitsin? Demekki iş yoktu ki vasıfsızlar gitmek istedi. Ya da zümrede kendine yer bulamayanlar. geçmiş türkiye’yi iyi gösterme hikayeleri çoktur. Ama yalandır. Geçmiş türkiye belli kesimlere güzeldi. Eskiden kahvehanelerde satranç oynanırdı mesela. Nasılsa sosyal medya yok Geçmiş dediğim 10-15 sene öncesiydi benim, ben ufakken demiştim. Beni ben doğduktan öncesi ile öldükten sonrası ilgilendirmez. Ben ufakken böyle bir şey yoktu gençlerin gitmek için birbirleri ile yarışması vesaire. Bir şeyler kötüye gitti. Başkası ufakken vardır yine bir şey değiştirmez. Demek ki standartları koruyamamışız ya da hiç arttıramamışız. Gidecek gençleri içeride tutmak için prosedürleri durdurarak ya da yavaşlatarak sonuçları daha vahim hale getiririz kanısındayım. Giden adamı getirirsin, zamanında çıkamamış adamı getiremezsin. Geçmiş Türkiye bir zümreye ait konusu da ironik geldi. Sanki şu an belli bir zümreye ait değilmiş gibi. Bence esas kuvvetler ayrılığı geçmişte vardı ama konu bu değil. 21 dakika önce tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts