İçeriğe Yönlendir

Dünyadan Haberler

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Siyasetçilere siyasi gerekçeyi sormıyacan tabi

Kız kupkuru diyorsun sende de karaciğer yağlanması var

Evlenince oldu.

2019 yılında yemekhane yerine setcard geçildi. Günlük 500 tl yemek limiti verince hominigırtlak yedik. Bu yüzden karaciğer yağlanması başladı

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ali Darbaz yazdı:

abi doktorlarımız olsun teknisyenlerimiz, bizim vergilerle neredeyse bedavaya okuyup sonra ülke dışına kaçıp bakkal kasiyer kurye oluyor. İyi oluyor böyle vize mize vermemeleri boş ver.  Turistik gezi için gidenler saçma sapan şeylerden etkilenip ülkeyi terk edip. Bu neye benziyor biliyormusun . Sunroof olmadığı için  320 dizel almayıp, daha yüksek kmli sunrooflu  316 i almak gibi bişey. 

Ben ufakken kimse bu ülkeden çıkmak da istemiyordu. Ülke değiştirmek kolay bir şey değil. Değiştirenlerin de çok kolayına gelmiyor ancak bir yerden sonra canlarına tak ediyor demek ki. Herşey para da değil kimisi sosyal çevresine karşı çok tahammülsüz olur bu da yorar psikolojiyi. Vize vermemenin bir açıklaması olamaz, bunun savunulacak bir tarafı da yok. Ablam Avustralya vatandaşı, benim vize durumum stabil, bacaktan 3. ameliyatı olacaktım ve riskli bir ameliyattı diye abimi yanımda istedim. 2 kere vize başvurusu yaptık. Finansal olarak gayet varlıklı, yeni doğmuş çocuğu olmasına rağmen 35 yaşındaki mimar adama vize vermediler. Sadece 2 hafta yanımda dursun istemiştim. Avustralya verdi, Türkiye tarafından vize verilmedi.

Her yasak, sistemi daha da bayağılaştırır. Bayağılaşan sistem de kendi ağırlığının içine doğru çöker. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağrı Alaf yazdı:

Ben ufakken kimse bu ülkeden çıkmak da istemiyordu. Ülke değiştirmek kolay bir şey değil. Değiştirenlerin de çok kolayına gelmiyor ancak bir yerden sonra canlarına tak ediyor demek ki. Herşey para da değil kimisi sosyal çevresine karşı çok tahammülsüz olur bu da yorar psikolojiyi. Vize vermemenin bir açıklaması olamaz, bunun savunulacak bir tarafı da yok. Ablam Avustralya vatandaşı, benim vize durumum stabil, bacaktan 3. ameliyatı olacaktım ve riskli bir ameliyattı diye abimi yanımda istedim. 2 kere vize başvurusu yaptık. Finansal olarak gayet varlıklı, yeni doğmuş çocuğu olmasına rağmen 35 yaşındaki mimar adama vize vermediler. Sadece 2 hafta yanımda dursun istemiştim. Avustralya verdi, Türkiye tarafından vize verilmedi.

Her yasak, sistemi daha da bayağılaştırır. Bayağılaşan sistem de kendi ağırlığının içine doğru çöker. 

Almanya işçi almaya başlayınca göç oldu

bu ülkede geçmişe dönük gerçek olmayan masallar anlatılıyor bugün. Yok öyle bir şey

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Sunroof olmadığı için  320 dizel almayıp, daha yüksek kmli sunrooflu  316 i almak gibi bişey. 

pul bibersiz salçasız ezogelin çorbaya ne denir?

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Almanya işçi almaya başlayınca göç oldu

bu ülkede geçmişe dönük gerçek olmayan masallar anlatılıyor bugün. Yok öyle bir şey

Vasıfsız işçi ihtiyacı için Almanya'nın Türkiye'ye başvurması ile, Türkiye'deki gençlerin binbir yol deneyerek yurtdışına çıkmaya çalışması bir mi? 1960'lar ile 2010'ları karşılaştırmak mantıklı mı? Vasıflı (Görece iyi durumda olması beklenen) adamın meslek değiştirmek uğruna ülkeden çıkması ile önceki hadiseleri nasıl birbirine bağladık? 

Hiç karakterimiz bu bizim meselesine getirme bu işi abi, masal değil. Kimse durduk yere ülkesini bırakıp gitmez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Yunanistan ispanya italya polonya bulgaristan vb bunların 1960 da durumlarını bizle karşılaştır.

Benim babam 60-62 arası italya natoda assubay teknik adam. Türklerin ve Türkiyenin adı çok olumlu anılırdı derler.

Fırsat eşitliği var bakın ben diyen mehmet şimşek ilte o senelerde okumuş. Anadil hikayesine girilseydi acaba bakan olur muydu..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağrı Alaf yazdı:

Vasıfsız işçi ihtiyacı için Almanya'nın Türkiye'ye başvurması ile, Türkiye'deki gençlerin binbir yol deneyerek yurtdışına çıkmaya çalışması bir mi? 1960'lar ile 2010'ları karşılaştırmak mantıklı mı? Vasıflı (Görece iyi durumda olması beklenen) adamın meslek değiştirmek uğruna ülkeden çıkması ile önceki hadiseleri nasıl birbirine bağladık? 

Hiç karakterimiz bu bizim meselesine getirme bu işi abi, masal değil. Kimse durduk yere ülkesini bırakıp gitmez. 

Geçmiş türkiye bir zümreye aitti. Yönetim de öyle. Zümre sistemindeki genç neden gitsin?

Demekki iş yoktu ki vasıfsızlar gitmek istedi. Ya da zümrede kendine yer bulamayanlar. 

geçmiş türkiye’yi iyi gösterme hikayeleri çoktur. Ama yalandır. Geçmiş türkiye belli kesimlere güzeldi. Eskiden kahvehanelerde satranç oynanırdı mesela. Nasılsa sosyal medya yok 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Geçmiş türkiye bir zümreye aitti.

arabesk kasetleri kim alırdı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

O zümre düşman hukuku yapmadı zümre dediğin okumuş insanlar

Zümreciler,,, 🥸

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Geçmiş türkiye bir zümreye aitti. Yönetim de öyle. Zümre sistemindeki genç neden gitsin?

Demekki iş yoktu ki vasıfsızlar gitmek istedi. Ya da zümrede kendine yer bulamayanlar. 

geçmiş türkiye’yi iyi gösterme hikayeleri çoktur. Ama yalandır. Geçmiş türkiye belli kesimlere güzeldi. Eskiden kahvehanelerde satranç oynanırdı mesela. Nasılsa sosyal medya yok 

Yalan tam da senin söylediğini söyleyenler bence.. neyse..

O zümre kıbrısa asker çıkardı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Geçmiş dediğim 10-15 sene öncesiydi benim, ben ufakken demiştim. Beni ben doğduktan öncesi ile öldükten sonrası ilgilendirmez. Ben ufakken böyle bir şey yoktu gençlerin gitmek için birbirleri ile yarışması vesaire. Bir şeyler kötüye gitti. Başkası ufakken vardır yine bir şey değiştirmez. Demek ki standartları koruyamamışız ya da hiç arttıramamışız. Gidecek gençleri içeride tutmak için prosedürleri durdurarak ya da yavaşlatarak sonuçları daha vahim hale getiririz kanısındayım. Giden adamı getirirsin, zamanında çıkamamış adamı getiremezsin. 

Geçmiş Türkiye bir zümreye ait konusu da ironik geldi. Sanki şu an belli bir zümreye ait değilmiş gibi. Bence esas kuvvetler ayrılığı geçmişte vardı ama konu bu değil.

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

O zümre düşman hukuku yapmadı zümre dediğin okumuş insanlar

evet. Yüksek mahkemelerden emekli olanlar hep aynı siyasi partiye katılıyordu. Ne tesadüf. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

evet. Yüksek mahkemelerden emekli olanlar hep aynı siyasi partiye katılıyordu. Ne tesadüf. 

nedense gericiler de diğer partilerde toplanıyordu bu da enteresandır..okumuş emekli insanlar nedense bi partiye gidiyorsa bunda ne olumsuzluk olabilir ki? Amerikada üniversite hocalarının %92 si demokrattır. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mehmet Yeter
  • Yeni Oluştur...