Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Bizim buralar çok bozuldu. F35 hbaeri beklerken sancaktepe hiç şaşırtmadı. https://x.com/bosunatiklama/status/2074374948039147852 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bizim buralar çok bozuldu. F35 hbaeri beklerken sancaktepe hiç şaşırtmadı. https://x.com/bosunatiklama/status/2074374948039147852 F35 haberi beklerken Tiguan havalanmis ucuyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Bu adamlar son zamanlarda çok fazla gaz veriyor bize sadece ABD değil Avrupa da. Zengin zengin diye maldan, yiğit yiğit diye candan ederler. Gündemde birçok spekülasyon var. Bunlardan birisi de milli gururumuz Aselsan'ın satılması. Pek mantıklı gelmiyor ama yine de burası Türkiye. Soru şu; Caatsa ne karşılığında ne veriyoruz? S-400 hiçbir zaman geçerli bir bahane değildi, bunu politik bir koza çevirdiler şimdi meyve toplayacaklar. Bu meyveyi merak ediyorum. Kaan'ı mı bitirmek istiyorlar? Suriye'de yeni bir dönem başlayacak da askeri varlığımız mı lazım? İsrail'in çırpınmalarına rağmen neden bizde tarihi toplantılar yapılıyor? Tek bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir. Bunda bilinmeyecek bir şey yok. Nato’nun doğu cephesiyiz. Nasıl ukrayna’ya yardım ediyorlarsa bize de öyle. Ayrıca Ab çöküşe gidiyor. ABD’de kendini kurtarırken Türkiye ile mücadele etmek istemiyor. Her masada varız. Bunu anlamı sürekli kazanıyoruz değil. Oyunculardan biriyiz anlamında. Türkiye’siz olmuyor. Pkk, iran’a neden girmedi mesela? Türkiye de boş durmuyor. Özal’ın attığı tohumların meyvelerini topluyor. bu arada trump coin’den 1 milyar dolar vurmuş Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 49 dakika önce Paylaş 49 dakika önce Mehmet Göktürk yazdı: çok pahalı ama. Ve şu an kullanımdaki f35’lerin sadece 1/4’i operasyonel görev yapabiliyor. Diğerleri servis bekliyormuş. geçenlerde alman bi siyasi, türkiye hem ucuz hem dayanıklı silahlar üretiyor dedi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 33 dakika önce Paylaş 33 dakika önce (düzenlendi) Biz burda Cnn Türkde Trump şöyle böyle derken, esas olay twitterde patlıyor. Avrupa basını Erdoğan Trump basın toplantısını şöyle görüyor. https://x.com/EricLDaugh/status/2074476923095269797 Trump'ın Sözlerinin Çevirisi "İtalya bizi reddetti. Almanya bizi reddetti. Fransa bizi reddetti." (ABD'nin İran ile olan çatışmasında/geriliminde Avrupa ülkelerinin ABD'ye askeri veya diplomatik destek vermemesine atıfta bulunuyor.) "Bize iyi davranılmadı." "NATO'dan büyük hayal kırıklığına uğradım. Açıkçası? Eğer Türkiye'de düzenlenmeseydi... belki de [NATO'ya] katılmazdım. Katılmak zorunda hissettim çünkü [Erdoğan] bu iş için elinden gelen her şeyi yaptı." (Zirveye sadece ev sahibi olan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyduğu saygı ve onun çabaları nedeniyle katıldığını belirtiyor.) "Bir bakıma insanları test ediyordum!" (Müttefiklerinden yardım isterken aslında kimin ABD'nin yanında duracağını görmek istediğini kastediyor.) "Neden yüz milyarlarca dolar harcıyoruz, onlar bizim yanımızda olmadı, biz hep onların yanında olduk." (ABD'nin NATO'ya ve Avrupa'nın savunmasına yaptığı devasa finansal katkıyı sorguluyor.) "Avrupa ülkelerini koruyoruz... insan bize yardım etmeye çok istekli olacaklarını düşünür. Ama GERÇEKTEN ÖYLE DEĞİLLERDİ." 32 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 dakika önce Paylaş 27 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: çok pahalı ama. Ve şu an kullanımdaki f35’lerin sadece 1/4’i operasyonel görev yapabiliyor. Diğerleri servis bekliyormuş. geçenlerde alman bi siyasi, türkiye hem ucuz hem dayanıklı silahlar üretiyor dedi Mesele para değil. Parayı düşünen köprüde kazıklanmazdı. Nato ülkesi miyiz boru muyuz olayı. Bu para ile ölçülemez. çalışmayanları biz revize ederiz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 dakika önce Paylaş 24 dakika önce Oo hadi hayırlı olsun. 1.6 milyar dolara 1000 tane atmaca yapacakmışız. Natonun kıyı savunması Türk Atmacaya amanet. Adamlar haklı, tanesi 3 milyondan harpoon almak yerine 1,6 milyar dolara 1000 tane atmaca almak daha ucuz. Donald Trump İsrail ile Türkiyenin arasını yapmaya çalışıyor. Türkiye'nin 1949'da İsrail'i tanıyan ilk Müslüman çoğunluklu ülke olduğunu biliyor muydunuz?🤔 Bugün, Türkiye ve İsrail sık sık savaşlar, bölgesel güvenlik ve Orta Doğu'nun geleceği konusunda birbirlerini eleştiriyor. 🇹🇷🇮🇱 Ama işte şaşırtıcı kısım: Onlar her zaman rakip değillerdi. Soğuk Savaş sırasında, iki ülke ortak çıkarlar buldu. Türkiye NATO üyesi olarak Batı'yla yakın bağlara sahipti, İsrail ise güvenilir bölgesel ortaklar arıyordu.🤝 Yıllar içinde, askeri işbirliğini genişlettiler, istihbarat paylaştılar, ticareti artırdılar ve iki ülke arasında milyonlarca turisti ağırladılar. İlişkiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde Türkiye'nin dış politikası değişmeye başladığında 2000'lerde soğumaya başladı. Büyük bir dönüm noktası 2010'da geldi, İsrailli komandolar Gazze'ye ulaşmaya çalışan Türk öncülüğündeki yardım gemisi Mavi Marmara'ya bindi. Baskın on aktivistin ölümüyle sonuçlandı ve iki ülke arasındaki en büyük diplomatik krizlerden birini tetikledi. 😐 İlişkiler daha sonra bir süreliğine düzelmiş olsa da, Gazze'yi içeren tekrarlanan çatışmalar ortaklığı zorlamaya devam etti. Bugün, ilişki Gazze, İran, Suriye ve bölgesel güvenlik konusundaki anlaşmazlıklardan şekilleniyor. Türkiye, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarını sertçe eleştirirken, İsrail, Türkiye'nin Hamas'a desteğinden endişe duyuyor; Hamas'ı İsrail, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği terör örgütü olarak nitelendiriyor. Şimdi soru şu: Türkiye ve İsrail bir gün ortaklıklarını yeniden inşa edebilir mi, yoksa tarihin o bölümü zaten sona mı erdi?🧐 Oğul trump yazdıkları düşündürücü Yorum bağlantısı
Recommended Posts