İçeriğe Yönlendir

Dünyadan Haberler

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Haşmet Güngör
Mehmet Göktürk yazdı:

Nerden çıkardın bunu gayet de iyiler. Zeka genellikle beslenme ile orantılı. Eğitimle de artıyor. Böyle bak. 

Ayrıca 100 senedir en iyileri zekileri göçmen almışlar. Bu sayede genetik olarak da jenerasyonlar zeki olmaya devam ediyor. 

Böyle bir kanı TR de var hocam. Biz her şeyi biliriz. Uzmanlaşma çok azdır. Sözüm meclisten dışarı . Herkes her konuda  ahkam keser. Abd ve gelişmiş ülkelerde uzmanlaşma yoğundur. uzmanlığı dışın da kimse bir olaya girişmez. Evet, paketlerde adım adım anlatılır. "önce makası al, elini koru ,şöyle aç, böyle aç. Biz buna güleriz ama orda tazminatlar o kadar ağır ki böyleler. Uzmanlığın dışında bir şeye el atarsan ve tehlike yaratırsan, hayatın kayar ABD' de. Bunu en iyi siz gözlemlemişsinizdir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Haşmet Güngör yazdı:

ama orda tazminatlar o kadar ağır ki böyleler. Uzmanlığın dışında bir şeye el atarsan ve tehlike yaratırsan, hayatın kayar ABD' de

o yüzden ki el atmaz bulaşmazlar, herkes kendi işine bakar, yolda düşsen kimse arkasına dönüp el atmaz ama 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Haşmet Güngör yazdı:

Böyle bir kanı TR de var hocam. Biz her şeyi biliriz. Uzmanlaşma çok azdır. Sözüm meclisten dışarı . Herkes her konuda  ahkam keser. Abd ve gelişmiş ülkelerde uzmanlaşma yoğundur. uzmanlığı dışın da kimse bir olaya girişmez. Evet, paketlerde adım adım anlatılır. "önce makası al, elini koru ,şöyle aç, böyle aç. Biz buna güleriz ama orda tazminatlar o kadar ağır ki böyleler. Uzmanlığın dışında bir şeye el atarsan ve tehlike yaratırsan, hayatın kayar ABD' de. Bunu en iyi siz gözlemlemişsinizdir.

Tabi herkes kurala göre yaşar ve bu nedenle rahat.

trump bu arada akılsız değil

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Vaay Amerika 3 savaş gemisi içinden birini seçmeyi düşünüyormuş. İstanbul Sınıfı Fırkateyn sıkı pazarlık ile tanesini 200 milyondan (silah ekipmansız)  satarsak, Kore ve Japonları ihalede geçebiliriz.  Tek sıkıntıi  rakiplerde 4 fazlı Aesa radar var, Bizim kulede Döner Aesa var. Ama altında Ares elektronik harp suiti var. Bir şekilde 4 yüzlü radarı küleye entegre ederiz , jeneratörleride güçlendiririz tanesi 200 milyondan 20 gemi iyi para. 

https://x.com/Osinttechnical/status/2094906536187355606

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Amerikalıların bi lafı var bildik mi :crazy:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Vaay Amerika 3 savaş gemisi içinden birini seçmeyi düşünüyormuş. İstanbul Sınıfı Fırkateyn sıkı pazarlık ile tanesini 200 milyondan (silah ekipmansız)  satarsak, Kore ve Japonları ihalede geçebiliriz.  Tek sıkıntıi  rakiplerde 4 fazlı Aesa radar var, Bizim kulede Döner Aesa var. Ama altında Ares elektronik harp suiti var. Bir şekilde 4 yüzlü radarı küleye entegre ederiz , jeneratörleride güçlendiririz tanesi 200 milyondan 20 gemi iyi para. 

https://x.com/Osinttechnical/status/2094906536187355606

maliyeti ne? Ama yine iyi ticaret barış demektir.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

maliyeti ne? Ama yine iyi ticaret barış demektir.

Bildiğim kadarıyla geminin yerli sistemlerden oluşan konfigürasyonu 370 milyon dolara mal oluyor. Ancak ana tahrik sistemi, baş topu ve dikey atım sistemleri gibi kritik donanımlar ABD ve Avrupa menşeli seçilir; gövde inşasında ise Karabük çeliği ve Türk işçiliği değerlendirilirse, üretim maliyeti yaklaşık 200 milyon dolar seviyelerine çekilebilir. Zira kullanılacak LM2500 gaz türbin motorları doğrudan ABD menşeli. Baş topu olarak MKE üretimi bir sistem yerine İtalyan OTO Melara 'Super Rapid' tercih edilebilir. Füze fırlatıcı olarak ABD menşeli Mk41 dikey atım sistemi, radar sistemi olarak kendi AESA (AN serisi) radarları entegre edilebilir. Yakın hava savunma sistemi (CIWS) ihtiyacı ise muhtemelen C-RAM/SeaRAM ile karşılanacaktır.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...