Ü.Emre Kartal 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Konu ile alakalı hukuki bilgim yok ancak şöyle bir durum var; Hatırlarsanız kaskolar dolu yağacağı zaman insanlara bildirimde bulundu ve araçlarına dair önlem almaları konusunda uyardı. Tam emin değilim ancak önlem almayanlarda da ödeme konusunda problemler oldu diye duydum. Biz size bildirim yaptık siz önlem almadınız düşüncesi ile. Bina sahibi benim çatım uçabilir, buraya araç parketmeyin diyebiliyor mu normal zamanda? Ya da kapısının önüne parkedilen araca müdahale şansı var mı? Durduk yere düşerse ve de binanın isg açısından hatalı bir durumundan ötürü oldu ise raporlanarak buna bir şey yapılabilir belki. Konut sigortası olsaydı da ödemesi için 7 bofor şiddeti gibi kıstas varmış mesela. Yani belirli bir ölçek üzerinde yıkılır ise işçilik kusuru vs olmadığı varsayılıyor. Şahsi görüşüm, fırtına olacağını ve riski biliyordunuz. Siz de önlem alıp tehlike yaratacak yerlere park etmemeliydiniz. Bununla geçmiş olsun, kimseye bir şey olmamış en azından. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Konu ile alakalı hukuki bilgim yok ancak şöyle bir durum var; Hatırlarsanız kaskolar dolu yağacağı zaman insanlara bildirimde bulundu ve araçlarına dair önlem almaları konusunda uyardı. Tam emin değilim ancak önlem almayanlarda da ödeme konusunda problemler oldu diye duydum. Biz size bildirim yaptık siz önlem almadınız düşüncesi ile. Bina sahibi benim çatım uçabilir, buraya araç parketmeyin diyebiliyor mu normal zamanda? Ya da kapısının önüne parkedilen araca müdahale şansı var mı? Durduk yere düşerse ve de binanın isg açısından hatalı bir durumundan ötürü oldu ise raporlanarak buna bir şey yapılabilir belki. Konut sigortası olsaydı da ödemesi için 7 bofor şiddeti gibi kıstas varmış mesela. Yani belirli bir ölçek üzerinde yıkılır ise işçilik kusuru vs olmadığı varsayılıyor. Şahsi görüşüm, fırtına olacağını ve riski biliyordunuz. Siz de önlem alıp tehlike yaratacak yerlere park etmemeliydiniz. Bununla geçmiş olsun, kimseye bir şey olmamış en azından. Herkesin önlem aldığını düşünürsek ne kapalı otopark kapasitesi yeter ne de etrafında hiçbir şey olmayan boş alan. Kaskolar ne uydurursam kârdır diyor. Yasada yeri var mıymış? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Konu ile alakalı hukuki bilgim yok ancak şöyle bir durum var; Hatırlarsanız kaskolar dolu yağacağı zaman insanlara bildirimde bulundu ve araçlarına dair önlem almaları konusunda uyardı. Tam emin değilim ancak önlem almayanlarda da ödeme konusunda problemler oldu diye duydum. Biz size bildirim yaptık siz önlem almadınız düşüncesi ile. Bina sahibi benim çatım uçabilir, buraya araç parketmeyin diyebiliyor mu normal zamanda? Ya da kapısının önüne parkedilen araca müdahale şansı var mı? Durduk yere düşerse ve de binanın isg açısından hatalı bir durumundan ötürü oldu ise raporlanarak buna bir şey yapılabilir belki. Konut sigortası olsaydı da ödemesi için 7 bofor şiddeti gibi kıstas varmış mesela. Yani belirli bir ölçek üzerinde yıkılır ise işçilik kusuru vs olmadığı varsayılıyor. Şahsi görüşüm, fırtına olacağını ve riski biliyordunuz. Siz de önlem alıp tehlike yaratacak yerlere park etmemeliydiniz. Bununla geçmiş olsun, kimseye bir şey olmamış en azından. Her afete önlem alabileceksek kaskonun bir anlamı kalmıyor ki. Bizde kapalı otopark yok mesela hiç. Doludan nasıl koruyacağım şimdi arabamı? Bu arada bana allianz dan gelen mesaj şu şekilde. Sayın ...; yapılan hava tahminlerine göre bölgenize fırtına yaklaşmaktadır. Ortalama 20 - 60 dk içinde yıldırım, rüzgar ve aşırı yağış gözlemleyebilirsiniz. Olası bir hasar durumunda allianz ailesi olarak her zaman siz ve sevdiklerinizin yanınızda olduğumuzu hatırlatır, olumsuz hava koşullarında alabileceğiniz önlemleri ........adresinden görüntüleyebilirsiniz. Önlemlere de şunları yazmış, Değerli eşyalarınızı yukarı seviyede tutun, kapalı yer varsa aracınızı oraya koyun falan. Böyle yaklaşan firmanın banane koruyaydın arabanı diyeceğini zannetmiyorum. 6 Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Devlet uyardı diyelim, ben o sokaktan geçiyorum arabamla? Park etmedim hareket halindeyim?ya da yürüyorum arabam da yok. Çatı kafama uçtu? 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Ahmet Caliskan yazdı: Hayır en az 10 daire vardır. Ama binanın sahibi tek 10 daire herkes kiracı olduğunu varsayıyorum muhatap bina sahibi. eğer bir yönetici varsa bina sahibi de kabul etmiyorsa yönetici ile görüşmek faydalı olabilir. yalnız şu da var tavandaki göçükler işlemsiz düzeleceğe benzemiyor , tamir olursa araç değeri de muhtemelen düşecek. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Fatih Evcin yazdı: 10 daire herkes kiracı olduğunu varsayıyorum muhatap bina sahibi. eğer bir yönetici varsa bina sahibi de kabul etmiyorsa yönetici ile görüşmek faydalı olabilir. yalnız şu da var tavandaki göçükler işlemsiz düzeleceğe benzemiyor , tamir olursa araç değeri de muhtemelen düşecek. Tavandaki göçük düzelir bence iyi bir göçükçü halleder. Doluda benim kaputta baya derin bir göçük oluştu, yarım santim kadardı derinliği. Tamir sonrası yerini bulamıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Cem Işık yazdı: Tavandaki göçük düzelir bence iyi bir göçükçü halleder. Doluda benim kaputta baya derin bir göçük oluştu, yarım santim kadardı derinliği. Tamir sonrası yerini bulamıyorum. İnşallah olur abi , biz Bursa'da bir yere bıraktık arabayı bu kadar derin hiç bir darbe yoktu 3.000 lira da para ödedik üstüne birde moralimiz de bozuldu göçükler hala belli gamzeli gamzeli. 2 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Ahmet Caliskan yazdı: Kardeşim çekmiş hasarı. Bizim eski çatıdada aynı bu malzeme vardı komple söktürüp yeni çatı yaptık. Fatih Evcin yazdı: İnşallah olur abi , biz Bursa'da bir yere bıraktık arabayı bu kadar derin hiç bir darbe yoktu 3.000 lira da para ödedik üstüne birde moralimiz de bozuldu göçükler hala belli gamzeli gamzeli. Benim Symbol üzerine kiremit düşmüştü.Tavana göçük için çektirme yaptırdım.Çok önerilen ve tavsiye edilen bir yerdi yüksek miktarda ödeme yaptım bir yıl sonra boya çatladı. İşlem yapılan firma çok önemli bazı yerler sorunsuz hallediyor... 3 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Suç esasında ev sahibinde değil, müteahhit ve denetçi firmada.Çatı düzgün yapılmazsa, oturtma denen çatı olursa böyle uçup gidiyor.Dava vs birşey çıkacağını sanmıyorum, ev/ apartman sahibi vicdanen rahat etmek isterse karşılayadabilir tabi ama birde bunun değer kaybı aşaması var.Kasko var ise kasko işi çözer yok ise cebe kuvvet. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Fatih Evcin yazdı: İnşallah olur abi , biz Bursa'da bir yere bıraktık arabayı bu kadar derin hiç bir darbe yoktu 3.000 lira da para ödedik üstüne birde moralimiz de bozuldu göçükler hala belli gamzeli gamzeli. Maslak’ta bu işin profesörleri var(göçük uzmanı idi sanırım mekanın adı), bende 1 yer hariç belli değil (100 den fazla göçük vardı), orayı da ince düzeltmeyi unutmuşlar gözden kaçmış, başka sefer hallederiz ücretsiz dediler:) 3 Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 adam ne yapsın fırtınada çatı koptuysa kasko ile çözülecek zarar büyükse 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 1 Aralık 2021 Paylaş 1 Aralık 2021 Olay kaskonun olmamasından dolayı buraya taşındı sanırm. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 1 Aralık 2021 Yazar Paylaş 1 Aralık 2021 Fatih Evcin yazdı: Olay kaskonun olmamasından dolayı buraya taşındı sanırm. Aynen kasko yok. Yorum bağlantısı
Çözüm Çağlar Bayur 3 Aralık 2021 Çözüm Paylaş 3 Aralık 2021 çatıdan uçan parçalar, kusursuz sorumluluk kapsamında, ynai oluşan zarardan bina kat malikleri sorumlu, hasar tazmini için. Sonra o kat malikleri bunu dask a, ev kaskosuna veya müteahiite silsile ile yansıtabiliyor, hukuki kesin bilgidir. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 İlkay Başaran yazdı: Her afete önlem alabileceksek kaskonun bir anlamı kalmıyor ki. Bizde kapalı otopark yok mesela hiç. Doludan nasıl koruyacağım şimdi arabamı? Bu arada bana allianz dan gelen mesaj şu şekilde. Sayın ...; yapılan hava tahminlerine göre bölgenize fırtına yaklaşmaktadır. Ortalama 20 - 60 dk içinde yıldırım, rüzgar ve aşırı yağış gözlemleyebilirsiniz. Olası bir hasar durumunda allianz ailesi olarak her zaman siz ve sevdiklerinizin yanınızda olduğumuzu hatırlatır, olumsuz hava koşullarında alabileceğiniz önlemleri ........adresinden görüntüleyebilirsiniz. Önlemlere de şunları yazmış, Değerli eşyalarınızı yukarı seviyede tutun, kapalı yer varsa aracınızı oraya koyun falan. Böyle yaklaşan firmanın banane koruyaydın arabanı diyeceğini zannetmiyorum. banada geliyor ara ara, zaten yazıyor doğal afet dolu vs. şeklinde diye, öyle hatırlıyorum, yapman gereken sağlam kazığa bağlamak, öyle yaptık sanırım... 1 Yorum bağlantısı
Selim Gül 22 Nisan 2022 Paylaş 22 Nisan 2022 4 yıl önce aracıma çatıdan seramik düştü, kaskodan cam değişti ve kaput ucu ve sol ön direği boyası göçükle kendim yaptırdım... Yorum bağlantısı
Recommended Posts