İçeriğe Yönlendir

Kasko Fiyatlarında Büyük Zam

Murat Öngür

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
İbrahim Arslan yazdı:

Kasko primleri araç kasko bedeline göre hesaplanıyor.

Kısmen doğru bu, ama asıl olan parça fiyatları ve o gruptaki araçların hasar prim oranı ana etkendir. 

99 mondeonun kaskosu 2015 mondeodan fazla çıkar.. 

Murat Öngür yazdı:

Merhaba 

Geçen sene 1100 TL ye yaptırdığım kasko bugün itibari ile 2220 TL ak sigorta .

Bunun sebebi Ak sigortanın saçma sapan fiyatlama sistemi.. 

Trafik sigortası 600-650 olması gerekirken 400 liraya trafik poliçesi kestiler. Portföyleri trafik sigortası ile doldu ve hasarları patladı.

Şimdi diğerleri 700 e poliçe yaparken bunlar 900 e çıkmış. 

Yeter artık gelmeyin yada bu fiyata gelin diyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kısmen doğru bu, ama asıl olan parça fiyatları ve o gruptaki araçların hasar prim oranı ana etkendir. 

99 mondeonun kaskosu 2015 mondeodan fazla çıkar.. 

2009 Cruze 1.6 ile  2014 Opel Astra J 1.6 parça fiyatlar hemen hemen aynı. Bu durumda her iki arabanında kasko bedeli aynımı. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Recep Selim Kaya yazdı:

2013 Focus an itibariyle 1450 TL.

Klozları da oldukça tatmin edici. Eksik olarak, tercihi elimizde olan sadece 2 sürücü kısıtlaması var.

@Mehmet Ozyurek'e ve Allianz 'a teşekkür ederim. İnşallah kullanmaya gerek olmaz.

Geçen yıl 1306 liraydı.. 

2 milyon imm. 500 manevi tazminat, 7+7 gün ikame araç. muafiyetsiz deprem, yetkili servis orijinal parça orijinal cam. ve hasarsızlık koruma teminatı dahil.. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Barış Özarslan

2005 model Micra ya 1750 tl kasko 1250  tl trafik sigortası ödedim 2020 eylül de . 2021 yılı 1000 lira sigorta 900 tl kasko yaptırdım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

2009 Cruze 1.6 ile  2014 Opel Astra J 1.6 parça fiyatlar hemen hemen aynı. Bu durumda her iki arabanında kasko bedeli aynımı. 

Kasko bedeli çok önemli değil Ali.. parça fiyatı önemli.. 

Ama senin kasko full değildi.. 

Yetkili servise gidemezsin sen ve ikame aracın yok.. 

Bunun dışında orijinal parça alırsın. herhangi bir muafiyetin yok. deprem hasarları dahil. sürücü kısıtlaması yok. 

Evet astraların kaskosu da ucuz çıkıyor.. Sebep: parça ucuz demekki.. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kasko bedeli çok önemli değil Ali.. parça fiyatı önemli.. 

Ama senin kasko full değildi.. 

Yetkili servise gidemezsin sen ve ikame aracın yok.. 

Bunun dışında orijinal parça alırsın. herhangi bir muafiyetin yok. deprem hasarları dahil. sürücü kısıtlaması yok. 

Evet astraların kaskosu da ucuz çıkıyor.. Sebep: parça ucuz demekki.. 

Şoförün hiç etkisi olmaz zaten. Bassan araba gitmez bozulsa tamirini kendi yapar. Hatta psikopat sürücü klasmanında bile değilim yahu ?

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

Mehmet abim duymasın da ben kendimi, alacağım ya da yaptıracağım her şey için %30/40 zamlı tarifeye psikolojik olarak hazır ediyorum. Üstü olursa üzülmem altı olursa da sevinmem. Ömür dediğin ne ki dalda bir kuru yaprak...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yetkili servise gidemezsin

zaten gidecek yetkilisi kalmadı ki

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
zaten gidecek yetkilisi kalmadı ki

Ben de öyle düşünmüştüm zaten

Şoförün hiç etkisi olmaz zaten. Bassan araba gitmez bozulsa tamirini kendi yapar. Hatta psikopat sürücü klasmanında bile değilim yahu [emoji3]

Onun için ucuz işte. [emoji28]
Mehmet abim duymasın da ben kendimi, alacağım ya da yaptıracağım her şey için %30/40 zamlı tarifeye psikolojik olarak hazır ediyorum. Üstü olursa üzülmem altı olursa da sevinmem. Ömür dediğin ne ki dalda bir kuru yaprak...

En sevdiğim müşteri profili. [emoji3059]
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Pandeminin etkisi ile düşen hasar frekansı nedeniyle tüm şirketler piyasanın aksine fiyat düşürme yarışı içerisine girdiler, ancak kısıtlamaların kalkması döviz kurlarındaki artışlar ve araç bedellerinin sürekli yükselişi ve hasarların patladığı bu noktada fiyatlar önümüzdeki dönemlerde orantısız olarak daha da artacak. Bu işin sebebi anlık kararlar ile şirket yönetmeye çalışan öngörüsüz sektör yöneticlerinin yüzünden. Sadece mali kara odaklanıp, hacim yaratarak piyasadan likitide toplayıp parayı yüksek faiz ve diğer piyasa enstrümanları ile değerlendirmek ve paradan para kazanmak taktiği ne yazık ki uzun sürmedi. Trafik sigortasında tavan prim uygulaması var, şirketler pandemi sürecinde tavan primin 3/1 oranına kadar düşerek poliçe düzenlediler, ancak son 20 gün içerisinde şirketlerin tamamı primlerini tavan prime çektiler. Kaskoda ise primler daha da artacak, Primler olması gereken yere gelecek ancak, kademeli olarak artması gereken primler birden 2-3 hatta 4 katı artarak karşımıza çıkacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Ben de geçen yıl Allianz sigortadan 1420 Tl'ye yaptırmışım kaskoyu. Gene Mehmet abi ayarlamıştı bu sene olduğu gibi. Çok şükür hasarsız atlattık yılı bu sene biraz daha indirimli bir şekilde 1675 Tl'ye yenilendi. Öğretmen indirimi + Sürücü Kısıtlaması + Hasarsızlık Koruması + 7+7 İkame araç ve 2 milyon İMM şartlarında. Bana gene uygun geldi bu zamlara rağmen. Teşekkür ederim Mehmet abi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bugün kestirdim poliçeleri. 

Kasko Allianz 1 milyon imm, ikame araç yok

1595 lira. 

Trafik Ak sigorta 

658 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay

99 civic e zor bela kasko yaptırdım, en son 1450 liraya ethica sigorta , yetkili servis ve muadil parça var. 

** Sırf çalınma ve olası kazada hasarı düşünerek yaptık.O yaşta arabada zaten parça bulamaz , direkt pert.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mert Gülkokan yazdı:
Murat Öngür yazdı:
Merhaba 
Geçen sene 1100 TL ye yaptırdığım kasko bugün itibari ile 2220 TL ak sigorta .
2,5 ay önce daha eski modele arkadaş 1250 TL ye yaptırdı. 
Dolar ile beraber sigorta fiyatlarıda her gün değişiklik gösteriyormuş yani her gün artıyor.

Nereye gidiyor bu memleket ? 

Kaza falan yaptınız mı geçen yıldan sonra ?

hayır çok şükür hiç bir kaza yok araçta ben önceki araçlarımda da yapmadım yani kaskoya yada trafik sigortasına bir bedel ödetmedim, bunu kaza ile alakası yok 3 ay önce daha yüksek yaşlı aracına arkadaşım hemde kaza da yapmışken yani kaskoya para ödetmişken 1200 tl ödedi. 

Mahmut Yurt yazdı:

Pandeminin etkisi ile düşen hasar frekansı nedeniyle tüm şirketler piyasanın aksine fiyat düşürme yarışı içerisine girdiler, ancak kısıtlamaların kalkması döviz kurlarındaki artışlar ve araç bedellerinin sürekli yükselişi ve hasarların patladığı bu noktada fiyatlar önümüzdeki dönemlerde orantısız olarak daha da artacak. Bu işin sebebi anlık kararlar ile şirket yönetmeye çalışan öngörüsüz sektör yöneticlerinin yüzünden. Sadece mali kara odaklanıp, hacim yaratarak piyasadan likitide toplayıp parayı yüksek faiz ve diğer piyasa enstrümanları ile değerlendirmek ve paradan para kazanmak taktiği ne yazık ki uzun sürmedi. Trafik sigortasında tavan prim uygulaması var, şirketler pandemi sürecinde tavan primin 3/1 oranına kadar düşerek poliçe düzenlediler, ancak son 20 gün içerisinde şirketlerin tamamı primlerini tavan prime çektiler. Kaskoda ise primler daha da artacak, Primler olması gereken yere gelecek ancak, kademeli olarak artması gereken primler birden 2-3 hatta 4 katı artarak karşımıza çıkacak.

sigortacımda aynı şeyi soyledi bugün verilen fiyatı yarın bulamıyoruz dedi devamlı artıyor dedi. Ne diyim ülkeyi bu hale getirenler utansın , 

Konu dışı !

Dün aksam kıyma almaya gittim , 72 TL olan kıyma 88 TL olmuş 10 gün içerisinde . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Ak ve Doğa sigorta, kasko teklif geçerlilik sürelerini 3 güne düşürdü. Muhtemelen diğer şirketlerde düşürecek.   Düşürmeseler bile prim oranları yüksek tutacaklar.  Günlük zam geliyor. 

Asıl sıkıntı trafik sigortasındaki maddi zarar bedeli. 43 bin lira teminatla trafiğe çıkmak problem haline geldi.  Kıymetli  bir araca çarptığın zaman ve bunu değer kaybıyla birleştirdiğin zaman 43 bin lira  çerez gibi kalıyor. Yeni yılla bu teminat 50 bin lira olacak ama yine yetersiz. Bu sebeple  kasko yaptırmak zorunlu hale gelecek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ALİ SEYKAN yazdı:

Asıl sıkıntı trafik sigortasındaki maddi zarar bedeli. 43 bin lira teminatla trafiğe çıkmak problem haline geldi.  Kıymetli  bir araca çarptığın zaman ve bunu değer kaybıyla birleştirdiğin zaman 43 bin lira  çerez gibi kalıyor. Yeni yılla bu teminat 50 bin lira olacak ama yine yetersiz. Bu sebeple  kasko yaptırmak zorunlu hale gelecek

Güzel yorum.

Çoğu arabanın sadece farı 40 bin lira.. 

Bütçeniz kısıtlı ise, kaskonuzdan ikame aracı çıkartın. En fazla 10-15 gün dolmuşa binersiniz. Onun yerine ihtiyari mali mesuliyet alın. 

Ciddi bir maddi hasarlı kazaya karışırsanız, geleceğinizi ipotek edersiniz, ömür boyu zarar verdiğiniz aracın yada kişinin tazminatına çalışırsınız. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

ben %33 e şükür edeyim o zaman :) 1500 dü 2000 TL olmuş 2009 focus.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...