İçeriğe Yönlendir

Linea - Motor Lambası Yandı


Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Merhaba,

 

Dün saat 21:45 - 23:30 saatleri arasında İstanbulda yollardaydım ve kar yağışının en etkili olduğu saat dilimiydi galiba.

 

Saat 01:30'da Kırklareli'ye vardım ve varmadan 15 dk önce (01:15) gibi motor lambası yandı ve "motoru kontrol ettirin" uyarısı verdi. Ama araçta herhangi bir değişiklik fark etmedim performans olarak.

Biraz araştırdım, çok yağmurlu havalarda böyle bir hata alınabiliyormuş. Sigorta kutusuna sıvı ulaştığı zaman böyle bir hata olabiliyormuş, kuruyunca hata kendiliğinden gidiyormuş. Şimdi sabah olunca baktım, ön panjur ve plaka komple buz kaplı. Plaka okunmuyor, panjur görünmüyor, o derece buz ve kar. Bu hatayı, böyle bir sebepten alıyor olma ihtimalim nedir?

Aracın hiçbir sorunu yoktu çünkü. Bakımlarını düzenli olarak yaptığım bir araç. Hata halen devam ediyor. Geceden sabaha kurumamıştır zaten de.

 

Canım çok sıkıldı. Ne yapmalıyım şimdi? 2-3 gün kapalı bir yerde mi bekleteyim? Hemen sanayiye mi gideyim? Bu halde kullanmaya devam etmemin zararı var mı?

Kafamda deli sorular...

Yorum bağlantısı
Ali Gök

geçmiş olsun

 

biyerde arıza cihazına bağlatıp bakın kimsenin tahmin edebileceğini sanmam basit bişey olabilir arabada sorun yaratmıyorsa 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Geçmiş Olsun

 

Ben olsam akü kutup başını sök tak yapar Resetlerdim.Sonuç alamazsanız bağlatıp hataya bakılmalı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

dpf tıkanıncada bu uyarıyı veriyor, bizdeki 2012 euro 5 95 hp olan

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

O uyarıyı her şeyden verebilir. Can sıkılacak bir şey yok. Cihaza bağlanıp arıza koduna bakılmalı.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Bir ramiz dayı atasözü der ki "kabuğunu soymadan içinden hangi meyve çıkacak bilemem " 

Cihaza bağlatmadan yorum yapmak yanlış olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

Sanayide ustaya verecegin para ile bir tane okuyucu al abicim telefonla bak koduna sonrasi torpidoda dursun kucuk sehirlerdeki tamircilerde ki programlar falan pek farki yok. İSIN icinden cikamazsan Yetkiliye yada boch servise git cihaz baglatmak icin oradaki sonuca gore hareket edersin. Sigorta kutusuna su giriyorsa bunun onlemini al illa forumlarda bir cozumi vardi .mesala megan 2 lerde 30 tl fitil.ile cozulmesini ben facebookta gordum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Osman SEVİM

Merhaba,

 

Arkadaşlar da belirtmiş cihaza bağlayıp ya da bağlatıp kontrol etmeden yorum yapılması yanlış olur. Aşağıda ki linkte bulunan basit sadece arıza görme ve bazen de silme yapabilen OBD cihazından edinip olası bir durumda takıp en azından arızayı görüp ona göre hareket etmeyi düşünebilirsiniz.

(Ben kendi aracımı ve arkadaşlarımın araçlarını bir çok kez bu cihaza bağladım ve bugüne kadar bir sorun yaşamadım ama yine de sorumluluk size ait olur)

 

https://urun.n11.com/tespit-ve-test-cihazlari/elm-327-obd2-mini-bluetoothlu-v21-ariza-tespit-cihazi-P437403783

 

Örnek; Dün aynı durum benim başıma geldi. Linkte bulunan cihazdan elimde var. Android için Play store'dan ücretsiz indirilen Torque lite OBD programını açtım arıza kodu okuma kısmına girdim ( P2173 ) kodu okudum netten araştırdım karşılığı Gaz Kelebeği Kontrol Modülünde yüksek hava akışı tespit edildi Citroen için konuşuyorum. Bu zaten bildiğim bir arıza geçen yıl bu parçaya bakım yapmıştık yine arıza geldi. Araçta belirgin bir sorun yoktu o parçanın soketini kontrol ettim arızayı sildim tekrar gelmedi devam ettim kısa zamanda komple söküp tekrar bakacağım. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Geçen gün sabah okula gitmek için yola çıktım. 5 dakika kadar ısıttım arabayı. Hava -16 idi. Yürüdüm çok az gittikten sonra motor arızası diyerek stop etti. Cihaz olduğu için baktım . Enjektörlerle ilgili sorun yazıyordu. Havanın soğuk olmasından dolayı yakıt dondu sanırım. 10 dakika daha ısıttım. Motor sıcaklığı 60 a gelince yürüdüm sorun yoktu. Bu tür ucuz bir cihaz her arabada olmalı. Bu sayede ufak defek sorunları kendimiz çözebiliyoruz. Sizin sorununuz da her şeyden olabilir. Hata kodlarını okutmak gerekiyor.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Ah linea bu hareketleri çok sever geçmişte oldukça tecrübe edindim fakat hiç üzmedi bizi. Yağına ve soğutma suyunu kont edin bakın. Motor uyarı işareti elbette cihaza bağlanmadan ne olduğu belli olmaz lakin ciddi bir durum olmadığını düşünüyorum biraz bekleyin aracın ıslak olan yerleri bir kurusun daha sonra tekrar deneyin. Olmadı dediğim gibi cihaza bağlatmak gerekiyor. Lineaların sensörleri oldukça hassas ve nazlı biraz bekleyin derim. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Doğan Arşiray yazdı:

dizelmi benzinlimi?

Dizel

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

O lanet sigorta kutusunu patpatlı naylonla saracam en sonunda.Mubarek her halt onun başından cikiyo

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

Bugün lamba söndü. Uyarı vermiyor. Sanırım kuruyunca sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...