İçeriğe Yönlendir

Passat 1.6 Tdi 2013 Kırmızı Yağ Lambası, Yağ Basıncı Motor Kapalı ikazı


Enes Birinci

Recommended Posts

Enes Birinci

https://imagizer.imageshack.com/img923/8382/Zuep6z.jpg
https://imagizer.imageshack.com/img924/9986/nzLqNu.jpg


Merhaba öncelikle yardım edebilecek herkese şimdiden teşekkür ederim , kaç tane servis gezdiysem ( Doğuş dahil ) herhangi bir çözüme ulaşamadığımızdan kafayı yeme noktasına geldik . Araçla seyir halindeyken Yağ Basıncı Motor Kapalı hatasının ardından kırmızı yağ lambası yaktı araba( en üstte ikisininde görüntüsü bıraktım ), Doğuşta castrol yağ , orjinal yağ filtre kütüğü , yağ müşürü,yağ filtresi değişmesine rağmen araç aynı uyarıyı vermeye devam ediyor, tüm bunlar uygulanmadan önce ayrıca arabanın yağ basıncının ölçüldüğü ve herhangi bir soruna rastlanılmadığı belirtildi . Aracı doğuştan aldıktan sonra özel bir servise götürdük, Alttan karteri açtılar yatakları vs yi kontrol ettiler bunun haricinde herhangi bir boşluk varmı diye kontrol edildi motorda ama yine bir sorun görülmedi, herhangi bir soruna rastlanılmadı . Önlem olarak yağ pompasını yinede değiştirelim dediler o da değişti ama yinede devam etti sorun , süzgeç kontrol edildi ve yenisi takıldı , yağlama fiskiyeleri değiştirildi , yazılımsal veya kablolardan bir şey olabileceğini düşünüp kontrol ettirdik yine bir sorun olmadığı görüldü . Araba özellikle yağ sıcaklığı 87 90 gibi seviyelerine çıktıktan sonra bu uyarıyı veriyor. Motorun çalışmasında herhangi bir titreme sallantı anormallik yok. En ilginç olan kısmı doğuşun aracın yağ basıncında bir soruna rastlanılmadı demesine rağmen aracın ekranda yağ basıncı uyarısı vermesi . Araç 2013 model b7 kasa 1.6 tdi passat, km 160 binde ve bakımlarını düzenli olarak yaptırdığımız bir araba. Tüm bu serüvende araç 3 farklı yerde gezdi kimse anlamıyor sorununu ne yapıcağımızı şaşırdık . Başına böyle bir olay gelen veya şundan olabilir diyebilecek birisi varsa lütfen yardımlarını bekliyoruz. Yağ lambası ilk çalıştırmada çıkmıyor 10 dklık bir süreden sonra veriyor.Devamlı yanmıyor gidip geliyor uyarı . Beyinci ile görüştük ancak elektronik bir sorundan olmayacağını söyledi  yardımlarınızı bekliyorum 😕

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Kaza var mı? Sel hasarı? Beyinde de problem olabilir. Çok şey bakılmış diyorsunuz

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muhammed Orak

Abi sorunun %90 elektronik gibi bence, isin ehli bi elektrikçi bulup baktırsan senin icin daha iyi olacak yoksa masraf etmeye devam edersin, youtube da oto tamircim diye bi kanal var, vw üzerine bayagi bi videolari var telefon da paylasmislar ara bi konuş istersen. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Yag müşürü degişdimi denedinizmi çıkan yag pompası vs yide çıkma olarak sat ihtiyacı olan cıkar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ne zaman başladı? daha önce hiç motor açıldı mı kaçıncı sahibisiniz

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

Yag dolasimini engelleyen bir sey vardir belki abi kanal temizliği yaptirsaniz belki ise yarar

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Üst kapak büyük ihtimalle. Araç hararet yaptımı hiç yada siz almadan önceki geçmişinde bu tür durumlar olmuş olabilirmi. Benim eski aracımda başımıza gelmişti. Üst kapak açılmış düzgün toplanmamıştı. Yağ kanallarını silikonla doldurmuşlardı kasap ustalar. Üst kapak değiştirerek sorunu çözmüştük. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...