İçeriğe Yönlendir

Motor Tarafından Gelen Ses


Cengizhan Bekir BAYRAM

Recommended Posts

Cengizhan Bekir BAYRAM

Merhaba abiler ,

2012 model 1.3 MJ Linea aracım var. 4 ay olacak alalı . Aldıgımda herhangi bir sorunu yoktu , haricen gelen bir ses te yoktu fakat 1 ay önce konyadan ıspartaya giderken yolda arıza lambam yandı araçta herhangi bir tepki yoktu ilk başta sonra yokuşlu yollara gelince 1500-2000 devirler arası böyle bir vuruntu sesi gibi ya da bozuk bilye sesi gibi bozuk metal pervane sesine benzer bir ses peydah oldu . 50 km civarında mesafe kaldıgından durup sesi kontrol ettim pek bi anlam veremedim. Araçta duman atma performans düşüklüğü vs bişey olmadı . Ispartaya varında motoru kapattım 2 saat sonra tekrar çalıştırdım lamba sönmüş. O sesle tekrar konyaya geldim. Şu son 10 gündür seste bariz bir artış oldu ve özellikle yakıtı opetten aldığım gün ses 2 katına çıktı . motor sogukken cok daha fazla geliyor ses , ısınınca o kadar sert bi şekilde yapmıyor.  İlk ustama götürdümde pek ilgilenmedi. Başka yere gittim yatak sesi dedi. Ordan çıktım özel Fiat servisine gittim adam direk enjektör bu abi dedi. Ertesi gün önerilen başka bir ustaya gittim o da direk yatak sesi dedi. Sonra ilk yatak sesi diyen ustaya tekrar gittim teslim aracı . kartel i açarak oraları söktü kontrol etti yatakları tertemiz hiç bir sorun yok dedi .  Pistonlarda sorun olabilecegini , bunun için motorun açılması gerektiğini söyledi ve açılırsa sorun var komple revizyon yapılır bu da 10 ile 13 bin arası çıkar dedi. 

Bende ustaya motoru toplamasını bi tık kalın yağ koymasını söyledim . aracı bugün geri teslim alacağım bu şekilde yakıtı da depoyu boşaltıp her zman aldıgım Total'den alıcam öyle sesi kontrol edicem.  

Bu arıza ne olabilir. Fiat gruplarında bu tip sesler çok kronik gibi görünüyor forumlarda . Sebebi daha net belli olmayan bir arıza yüzünden motor yaptırmak ta Beni 2 yıl geri atar. 

Sorun enjektör mü , turbo mu , gergi mi , yoksa direk motorun kendisi mi ? Ustalara kalsak hepsini yaptır diyor sonra 25binlik olucam. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

nasıl bir ses, periyodik birşeymi? uğultumu? artan devirle birlikte inceliyormu, yoksa sadece büyüklüğümü değişiyor?

Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM
Doğan Arşiray yazdı:

nasıl bir ses, periyodik birşeymi? uğultumu? artan devirle birlikte inceliyormu, yoksa sadece büyüklüğümü değişiyor?

rolantide çok az var şu an önceden yoktu o kadarda. Gaza basınca artan ses var . dikiş makinesi sesi gibi . motor iyice ısındıktan sonra  gaza fazla yüklenmeden sabit gidince çok ses gelmiyor. 

 

Çağlar Bayur yazdı:

bence enjektör diyen doğru demiş sesi duymadık lakin

Bugün inşallah sesin videosunu çekip atarım . Durduk yere diğer ustaya bin lira para verdik . Bide enjektör için öylesine vermek istemem . İnşallah ordandır da çözülür verdigimiz paraya değer. 

 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Kaç kişi bakmış hepsi başka şeyler söylemiş. Uzaktan yorum yapmak daha zor fakat eğer devirli kullandıysanız belki enjektörlere bir anda kirlilik gidip tıkamış olabilir. Öncesinde devirsiz kullanıldıysa tabi. 

 

Bence aracı bilgisayara bağlatıp bir anormallik var mı bakılmalı. Arıza lambası yanmış mesela, kayıt bırakmıştır. Dinlemeyle vs o iş çok zorlar

Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM
Çağlar Bayur yazdı:

1000 TL ye hangi parça değişti?

Abi Parçadan ziyade motoru alttan açtı ytakları söküp kontrol etti. Bişey çıkmayınca yağ kaçaklarını hallettirdim. Yağ ve yağ filtresi değişti sadece.  Karter contası değişti . Onun dışında bir işlem yapılmadı. 

Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM

Enjektörler tamir olmadı. Tamir masrafı çok oldugundan Bosch marka çıkma takıldı . Araç euro 5 fakat Euro 4 taktılar. Taktıktan sonra enjektör vurma sesi %95 kesildi fakat şimdi de araç gaz yemiyor 3000 devire kadar güzel fakat 3000 e gelince araç bi anda yığılıyor sadece bagırıyor devir yükseliyor ama hızlanmıyor . şimdide böyle bişey çıktı.  Duman atıyor arada ve arada mazot kokusu geliyor. Usta 2-3 gün bin bakalım dedi. Bekliyoruz. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

EU5 e EU4 enjektörü takan ustayı tebrik etmek lazım.

3-5 gün binince @Çağlar Bayur un dediği gibi, domates mi bu olgunlaşıp güzelleşecek?

Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM

 

Sani Gerşon yazdı:

EU5 e EU4 enjektörü takan ustayı tebrik etmek lazım.

3-5 gün binince @Çağlar Bayur un dediği gibi, domates mi bu olgunlaşıp güzelleşecek?

Abi valla anlamıyorum pek bundan da, Adam çalışır dedi. Euro 5 ler hep sıkıntılı dedi. Zaten düzelmiyor gittikçe artıyor ses

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Bence hiç uğraşmadan paranızı geri alıp iade etmeye bakın. Aksi durumda araçtan gelen sinyallerle uyumsuz çalışacağından zarar görürse daha sıkıntılı olur. 

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Murat Sahın

Üzerinden çok zaman geçmiş ama gugıldan gelecekler için referans olsun. Euro 5 enjektörü Euro 4 enjektöründen farklı. İkisinin birbirinin yerine bağlanabiliyor olması bu durumu değiştirmez, randıman vermez. Euro 5 enjektörlerin tamiri konusunda bir şehir efsanesi var tamir olmuyor diye, ama yapan bir sürü bilindik firma da var. Euro 4 enjektörü taktırıp para ile rezil olmak yerine doğru enjektör alınması yada revizyonu iyidir. Selamlar.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Önder ile İlkay da bir birine görünüş olarak benziyor hatta ayakkabı numaraları da aynıdır belki ama olmaz işte :)

 

 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Yakıt ile alakalı değildir boşa masrafa girmeyin. Araçta süregelen bir problem varsa bu süreç boyunca yaptığınız eylemleri çok önemsemeyin Opet ile Total yakıt farkını motorunuz bile anlamamıştır. (Ki kaliteli yakıt periyodik temizliği yapılan istasyondan alınır markadan daha önemli bu.) Diğer yandan pistonlardan o şekilde gelecek bir sese karşı aracınızda bana göre çekiş düşüklüğü duman atmama vesaire olmaması imkansız. Motoru açtırmak son çare olsun yatağa bile bakmamanız gerekirdi bariz ses oradan değil. İsterseniz aracın sesini videoya çekip Youtube'a atın sonrada linkini buraya gönderin daha net yorum yapalım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...