İçeriğe Yönlendir

Teybe Göre Hoparlör Seçmek


Tamer Çakır

Recommended Posts

Tamer Çakır

Merhaba, şu an aracımda Cadence 9500 teyp var. 4x60 çıkışlı yazıyor internet verilerinde. Aracım 99 Ford Escort Hb. Ben teyp hoparlör işlerinden hiç anlamam. Arkalara orj. yerlerine hoparlör almak istiyorum. Şu an hiçbişey yok sadece kapılarda var nasıl bişey olduklarını da bilmiyorum. Amfi kullanmayacağım. Bu teybe göre nasıl bi hoparlör seçmeliyim watt rms değeri ne olmalı? Ve tabi orjinal yerlerine oturacak hangi ölçülerde bakmalıyım? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kapı ölçüleri 10 -13 cm birşeydi , bu ölçüdeki hoparlörlerin kalitelisi aşırı pahalı zira mecbur ebat. bunun yerine arka şapkalığa metali kesip oval hoparlör taklır, kapılara da basit tiz yerleştirilir en ucuza gayet makul ses alınır. pioneer ovaller 600-700 civarına olanlar alınabilir, kapılara da 100 tl lik tizlerden.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

bi kaç gün önce 10 cm alpine aldım. linki aşağıda. ve diğer aracıma da 2 ay kadar önce macustic 10 cm almıştım. koaksiyel hoparlör bunlar. 

 

macustic çıkışları daha güçlü ve net gibi geldi bana. ancak o araçta alpine teyp var. belki ondandır.

alpine hoparlör de sony teyp var. ancak yalıtım da çok önemli tabi.

 

https://urun.n11.com/hoparlor/ozturk-elektronik-alpine-sxe-1025s-4-10cm-coaxial-2-yollu-hop-P372828366

 

şundan da geçen hafta 2 takım aldım. 13 cm harman üretimimiymiş neymiş. bi çok otomobil firmasına üretim yapan infinity. tabi ilandaki rakamla alakası yok. :) 

henüz kargoda bugün yarın gelir.

 

https://www.trendyol.com/infinity/infinity-by-harman-13cm-hoparlor-primus-pr5012is-p-39142342?boutiqueId=61&merchantId=157421&storefrontId=1&countryCode=TR&language=tr&gads=true

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...