İçeriğe Yönlendir

Mikrodalga Fırın Enerji Tüketimi


Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Mikrodalgada 3 birim ürün ısıtmakla 10 birim ürün ısıtma arasında enerji tüketimi farkı olur mu ? 
 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mikrodalgada 3 birim ürün ısıtmakla 10 birim ürün ısıtma arasında enerji tüketimi farkı olur mu ? 
 

Var. Isı arttıkça güç tüketimi artıyor ama zaman kısalıyor. 500watt 3 dakika 1.5kw 1 dakikada ısttığını düşün. Watt metreyi vereyim bak
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mikrodalgada 3 birim ürün ısıtmakla 10 birim ürün ısıtma arasında enerji tüketimi farkı olur mu ? 
 

Cihaza ne kadar az ürün koyarsak o kadar kısa sürede ısınıyor. Mikrodalgayı açınca bazen gidip elektrik saatine bakıyorum , disko gibi yanıp sönüyor ışığı. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

O kadar yakıyor mu yav. Eşim mikrodalgada kek yapıyor bazen. Normal fırın geç ısınıyor, uzun sürüyor diye. 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
(düzenlendi)

Çok sık mikrodalga kullanıyoruz,zararlarınında yanında avantajları,her kullandığımda muallakta kalıyorum,dolapta duran 1 dolu tabak soğuk bir yemeği 600 derecede 1 dakikada yenilecek kıvama geliyor,kase çorba koysam aynı şekilde,300 derece yapsam en az 2dk gerekecek...elektrik tüketiyormu? hemde nasıl...

tarihinde Erdem Bozkurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mert Gülkokan yazdı:

Zararı falan da yok hatta daha sağlıklı diyorlar

Sanırım bu kısmının net bilgi olması için çok beklememiz gerekecek. Ama cep telefonu da zararlı. Gündelik kullandığımız zararsız bir şey yok ki. Hayatı kolaylaştırıyor mu? ona bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

O kadar yakıyor mu yav. Eşim mikrodalgada kek yapıyor bazen. Normal fırın geç ısınıyor, uzun sürüyor diye. 

600 le 2000 watt arasında genelde kademeleri. Normal fırın kadar harcıyor ama daha verimli çünkü daha kısa süre çalışıyor. 

Mert Gülkokan yazdı:

Mikrodalga candır
Zararı falan da yok hatta daha sağlıklı diyorlar

Ben de zararlı olmadığını düşünenlerdenim. Yemek içindeki su moleküllerini hızlandırıp ısıtıyor aslında. Yemeği direkt ısıtmıyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Büyük tabakta 5 dilim pizza vardı 

küçük tabağa 3 dilimini aldım ve 40 saniye ayarladım. Düğmeye bastım.  
5 dilim koyup 40 saniye ayarlayıp düğmeye bassam, 3 dilim kadar ısınmayacakmıydı.  
3 dilimi yediğim için test edemedim.  

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mikrodalgada 3 birim ürün ısıtmakla 10 birim ürün ısıtma arasında enerji tüketimi farkı olur mu ? 
 

3/10

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Yaptığımız ya da yapmaya çalıştığımız hesaba bakarmısınız :D 

Kahrolsun bağzı şeyler...

  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

 

Mikrodalganın zararı var mı? Bilim insanı anlatıyor

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Her gün kullanıyorum elektrik tüketimine çok artısı olduğunu fark etmedim bence bu açıdan kettle daha tehlikeli. Fazla malzeme koyarsanız daha geç ısınıyor suyun hareketinden kaynaklı bir ısıtma yöntemiymiş kuru yiyecekler daha geç ısınıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Büyük tabakta 5 dilim pizza vardı 

küçük tabağa 3 dilimini aldım ve 40 saniye ayarladım. Düğmeye bastım.  
5 dilim koyup 40 saniye ayarlayıp düğmeye bassam, 3 dilim kadar ısınmayacakmıydı.  
3 dilimi yediğim için test edemedim.  

tuzaklı soru , kalan 2 dilimi test etmeye feda olsun midem , 7 dilim ısıtlaım merak ettim bak şimdi , not pizzaların ortasına ufak reçel kabında su koy

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

mikro dalga fırın yüksek frekanslı dalgalar yayar. ikinci dünya savaşı sırasında radar geliştirme çalışmaları zamanında tesadüfen keşfedilmiş birşeymiş. adamın cebindeki çikolata eriyince fark etmiş. bu dalgaların dışarı çıkmasını engellemek için gözenekli bir ön panel vardır ki gözünüz pişmesin içine bakarken.

 

kabin içinde yansıyan yüksek enerjili küçük dalga boylu dalgalar, yiyeceklerin içindeki su moleküllerini titreştirmek vasıtasıyla ısıtır. mesela bu şekilde iyi pişmemiş yemekleri tamamen pişirebilirsiniz. titreşen su moleküllerinin bilinen anlamda sağlığa bir zararı yoktur bence. ama kapalı şeyleri ısıtırsanır patlama ehlikesi olur mesela doğrudan yumurta pişirilmez. mesela mısır patlatılabiliyor.

 

ısıtmaya gelince, birim hacimde ne kadar çok su molekülü varsa o kadar geç ısınacaktır. bu nedenle madde miktarı ne kadar çok ise o kadar uzun sürede ısınır. dolayısı ile tüketim artar. bazı fırınlarda rezizsans ta oluyor ama genelde 2 bin watt vs olmuyor sadece mikro dalga modunda. bizimki samsung marka 850 watt maks.

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

 

Mikrodalganın zararı var mı? Bilim insanı anlatıyor

Gözlükler mikrodalga konusundan daha ön planda,güzel anlatım 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Erdem Bozkurt yazdı:

Gözlükler mikrodalga konusundan daha ön planda,güzel anlatım 

Ne de olsa mehmet ali erbilin kardeşi var bir marjinallik 😄😎 aslında endokrinoloji profesörü tiroit şeker hastalığı bir çok konuda tane tane halk diliyle anlatıyor çok başarılı

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

tuzaklı soru , kalan 2 dilimi test etmeye feda olsun midem , 7 dilim ısıtlaım merak ettim bak şimdi , not pizzaların ortasına ufak reçel kabında su koy

yansıyan dalgalar önemli. frekans ne kadar yüksek ise parlak olmayan yutucu yüzeyelerde sönümleme o kadar hızlı olur. ancak fırının dalga üreticisinin ısıtma için dönüşüme uğrayacak olan çıkış gücü pizzanın geniş yüzeyinde soğrulacağından benece ikisini ayrı ayrı ısıtmak ile geçecek süreden daha uzun sürede ortadaki sıvı ısınabilir. bu arada pizzanın yüzeyi ateş gibi olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

kurutur..

 

starbaks gibi kafe gibi yerlerde güya ısıtıp servis edilen her türlü şey kuru oluyor. ısınmış geliyor ama 2 dakikada takır takır. Çünkü içindeki su hareketlendirilmiş. Dışardan ısıtılmış olsa farklı lezzet oluyor. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

yansıyan dalgalar önemli. frekans ne kadar yüksek ise parlak olmayan yutucu yüzeyelerde sönümleme o kadar hızlı olur. ancak fırının dalga üreticisinin ısıtma için dönüşüme uğrayacak olan çıkış gücü pizzanın geniş yüzeyinde soğrulacağından benece ikisini ayrı ayrı ısıtmak ile geçecek süreden daha uzun sürede ortadaki sıvı ısınabilir. bu arada pizzanın yüzeyi ateş gibi olur.

yok o kadar bilimsel değil yahu,pizzadaki sucuklar kurumasın die şeettiydim

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

mikro dalga ekmek vs yi yumuşatıyor niyeyse. eski böreği mikro dalgada ısıtınca yumuşuyor mesela. tavada çıtırç ıtır oluyor bünyedeki su uzaklaştığı için.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Doğan Arşiray yazdı:

mikro dalga ekmek vs yi yumuşatıyor niyeyse. eski böreği mikro dalgada ısıtınca yumuşuyor mesela. tavada çıtırç ıtır oluyor bünyedeki su uzaklaştığı için.

işte ben onu sevmiyorum. yumuşuyor..oysa börek çıtır ısınmalı.

Ancak yumuşamanın hemen ardından kuruma başlıyor..

Börekçi ısıtılmış tabladan servis ettiğinde lezzetli olan börek, mikrodalgadan geçince makarna salatası gibi oluyor. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Mikrodagada hamur türevi şeyleri ısıtırken üzerine plastik bir kapak kapatırsanız daha iyi oluyor. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Microdalga fırın 850 W bizdeki, 2000 W falan yazan olmuş hiç görmedim.

 

İçindeki arttıkça tüketim artmaması gerekir çalışma mantığına göre ama araştırmadım hiç. 1 bardak da koysam, 2 bardak da koysam 40-50 saniyede istiyorum sütü.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...