İçeriğe Yönlendir

Yağ Su Birbirine Karıştı

Doğukan Özdemir
Çözüme git Doğukan Özdemir tarafından,

Recommended Posts

Doğukan Özdemir

Yağ sogutucu olursa motor acilmamis olacak..Bilgi gelirse buraya yazarim

Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Usta video attı, yağ sogutucu patlamış arkadaşlar .tabi bundan sonra neye dikkat etmem gerekiyor motora zarar verdi mi kafamda hala sorular sorular .Dün aracı çalıştırıp durduğum yer 4 km civari..bu yolun hangi noktasinda bunu yaşadim  bunu bilmiyorum.iyi temizlenmeli araç ilk önce herhalde..

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

hiçbişey olmaz 4k 9kmden yag sogutucu patlamıs. bizim vag grubunda eski modellerde özellikle benzinlilerin ki cok patlıyor. benim dizelin hiç patlamadı :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Doğukan Özdemir yazdı:

Usta video attı, yağ sogutucu patlamış arkadaşlar .tabi bundan sonra neye dikkat etmem gerekiyor motora zarar verdi mi kafamda hala sorular sorular .Dün aracı çalıştırıp durduğum yer 4 km civari..bu yolun hangi noktasinda bunu yaşadim  bunu bilmiyorum.iyi temizlenmeli araç ilk önce herhalde..

Sıkıntı yok. Şimdi olması gereken, soğutma sisteminin çok iyi temizlenmesi.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğukan Özdemir yazdı:

Usta video attı, yağ sogutucu patlamış arkadaşlar 

Hani yoktu :)

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ben tdci da patlattm. Bende komple yağı suya bastı simsiyah oldu. Öncesinde antifirz tamdı suda yag esamasi yoktu. Birden patladı. Kullanılan yag kalin ise kisa mesafe hızlı sürüş cok ise zamanla yapıyor.

Misal 10w 40 atti kisin zorladi zorladı  kanalı patlatti gibin :∆

Yedek depo kapağını mutlaka değişin orijinal olsun. Ama bu isi 3 4 defa soğutma suyu yeniledikten sonra yapın.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Arkadaşlar valla yag sogutucu yok dendi,motor sökülecekti..sizden aldığım bilgilerle yağ soğutucunun var olduğunu söyledim .. yağ filtresinin altına bakmış, tabi malzeme orda..almış bakmış patlak...herkese teşekkkürler..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Doğukan Özdemir yazdı:

Arkadaşlar valla yag sogutucu yok dendi,motor sökülecekti..sizden aldığım bilgilerle yağ soğutucunun var olduğunu söyledim .. yağ filtresinin altına bakmış, tabi malzeme orda..almış bakmış patlak...herkese teşekkkürler..

Ve bu adam usta, di mi?

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Ve bu adam usta, di mi?

lem adam , sen çok bilion deyip bakmayabilirdi de parçaya

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ümit Türk yazdı:

Bu fiestalar yağ soğutucuların patlaması meşhurdur. temizleme işlemi ile halolacaktır. 

Genel olarak soğutucu olan araçlarda yaşanabilen sorun.

Parçanın orjinali 1500 lira bile değil dizelde(blok değil, komple) blok olarakta satılıyor orjinal parçası var. Ama fiyatına bakmadım. 

Bence 100000 km olmuş ise riske girmeden her araçta değiştirmek lazım. Isınıp soğuyor, üstüne birde soğutma suyu iyi değilse kaçınılmaz son. 

Antifriz kaliteli olacak, su kireçsiz(en azından ters osmos ile arıtılmış su olsun, hazır su olmaz) Ayrıca kullanılan yağ kaliteli ise ve de son olarak kullanımlar sonrası rölantide çalıştırıp soğumaya izin verilirse sıkıntı yaşanmaz. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Aracim 155.000 de bilginiz olsun .bencede 100.000 uzeri riske etmemek gerekiyor

Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Arkadaşlar parca ariyorum, fakat bazi parçacılarda fiyat farklari oluyor..

Orjinal oldugunu en guzel bir sekilde nasil anlariz ..Üzerinde fomoco yazmasi yeterlimidir.. 200-250 tl fark oluyor..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Doğukan Özdemir yazdı:

Orjinal oldugunu en guzel bir sekilde nasil anlariz

Bazen parçacı bile anlayamıyor. Seçimi onlara bırakmak en mantıklısı.

Ustaya sorun diyeceğim de, usta yok ortada :biggrin:

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Doğukan Özdemir yazdı:

Orjinal oldugunu en guzel bir sekilde nasil anlariz ..Üzerinde fomoco yazmasi yeterlimidir.. 200-250 tl fark oluyor..

Güvenilir bir yerden alın, orjinal olduğunu anlamak için parçanın gerçek orjinalini bilmek görmek ve incelemek lazım ki diğerini görünce tamam diyebilelim. 

200-250 lira fark olması parça fiyatına göre normal. Lakin bir detay vereyim, couriere ait yağ soğutucusunu fiesta diye veriyorlar dizelde mesela. Oysaki ölçüleri farklı. Uağ filtreleri farklı. Sonra fiesta yağ filtresi haliyle uymuyor 🙂

Benzinlide de öyle olmaması için şasiden çıkan kodu ileterek ve teyit ederek alın. Çapraz kod diyebilirler dikkat edin. Sadece şasiden bakarken yağ soğutucusunda iyileştirilmiş parça varsa onu tercih edin. Diğeri genelde daha bol döner piyasada

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Doğukan Özdemir yazdı:

Yetkili servisten fiyat sorun. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Degerli arkadaşlar yarin arac motoru temizlenecek..hangi ilacla temizlenmeli?

Bazi ustalar 6 ay boyunca surekli pislik gelir,surekli temizlemek gerekir...aksi takdirde devir daimi bozar termostati bozar diyorlar...ne yapmaliyim

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

En az 4 5 defa suyu değişmek lazım. Aracı ara ara kullanip değişin. Yag yedek depoda birikecek

Radyatör temizleme sıvıları var sanırım, ama o da aşırı kullanınca baska yerleri patlatır mi acaba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Kutluğ
Doğukan Özdemir yazdı:

Fiesta 2011 arac ve beklenen son, bugün araçtan resmen sütlu kahve kivaminda su akti..yedek su deposu ve motor yaği birbirine girmisti .moralim cok bozuk...araca hararet yaptirmadim ne oldu anlamadim...😓😓😓

yağ soğutusucu patlamış. geçmiş olsun. fazla sürmeyin. hortumlar ile beraber temizlenmesi gerekiyor.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Çelebi

Benim 14. TDCİ'de de patladı. Defalarca suyun değişmesine rağmen tam olarak temizlenmiyor sistemden. Benim tavsiyem hem kalorifer peteğini hemde radyotörü makine ile temizletmeniz. Öncesinde ustanız basınçlı suyla sistemi temizlesin ve sadece su koyarak bir kaç kez değişim yapın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Arkadaşlar tekrardan merhaba...araç yağ soğutucusu takıldı temizleme bildigi kadar temizlendi...araç rampada ve düz yolda zorlandı test edildi..fakat tabi şehir içi ...suana kadar herhangi bir sorun gözükmedi...arabanın itisi cekisi iyi ...Fakat normal su koydukça suyun rengi değişiyor,temizlemek kolay olmayacak bunu...

Ayrıca arizadan önce yedek su depo kapagi çok zor kapanıp ,açılıyordu...Nerdeyse beni zorluyordu...şimdi ise baya kolay kapaniyor...bariz bir fark var...normal mi acaba bu durum..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Doğukan Özdemir yazdı:

Ayrıca arizadan önce yedek su depo kapagi çok zor kapanıp ,açılıyordu...Nerdeyse beni zorluyordu...şimdi ise baya kolay kapaniyor...bariz bir fark var...normal mi acaba bu durum..

Bu bambaşka bir şey. Arıza ile alakasız.

Sistemin temizlenmesi çok meşakatli olacak maalesef. Bir süre saf su ile doldur boşalt yapın derim.

Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Makineye baglayip 3 saat kadar suren bi temizlikden bahsettiler, bu sekilde gerekirse birkac kez yapmayi planliyorum Sani bey.

Kapak orjinaldi arizasan sonra degismedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...