İçeriğe Yönlendir

Ameliyat Sonrası Sıkılma, Covid, Uzun Süre Yatan Araba ve Açık Bagaj Kapağı


Deniz Kom

Recommended Posts

Deniz Kom

Merhaba arkadaşlar,

 

Birkaç aydır çok ağır yemekler yediğimde sindiremediğim zamanlar oluyordu. Keza bu durum yıl başı için gittiğimiz eşimin memleketi Hatay'da yeni yılın ilk saatlerinde kusmaya başlayarak sabaha kadar süren ağrılı, kusmalı, yarı baygın bir sekans ile devam etti. Ben zehirlendiğimi sandım. Bu arada arabamın bakımlarını yaptırıp, 29 Aralık günü sokağa bıraktım (o da ayrı hikaye).

5 saat boyunca aralıksız kustuktan sonra midede hiçbir şey kalmayınca rahatlarım, geçer sandım. Ancak bıçak gibi ağrılar ve halsizlik devam etti. Kimseye de beni doktora götürün demedim (1 Ocak günü nöbetçi hariç doktor bulamayacağımı düşündüm). O şekilde 1 Ocak akşamı uçakla eve döndük. Azalmayan ağrılarım, sabaha karşı dayanılmaz hal aldı. Sabahına doktora gittim. Şansıma doktor ağrı kesici ya da gaz giderici yazıp göndermedi ve benimle detaylıca ilgilendi. Hatta testlerimin ve ilaçlarımın beklememesi için o işlemlerde acil servise yönlendirdi. Narkotik ağrı kesicilere rağmen ağrım hiç geçmeyince acil yatışım yapıldı. Testler sonuçlandığında ise safra kesemin kullanılamaz hale geldiğini, 16 mm'lik pek çok taş içerdiğini ve çamur hale döndüğünü söylediler. Safra kesemden ötürü vücutta oluşan enfeksiyonun geçmesi için 3 gün beklemeliyiz demelerine rağmen Salı günü acil ameliyata alındım çünkü baygınlık durumum ve ağrılarım günde 8 ağrı kesici seruma karşın geçmiyordu. 

 

Ameliyat sırasında (1 saat sürmesi planlanan) görülmüş ki safra kesem yırtılarak kangrenize bir hal almış. Baygınlık durumumun nedeni beni şiddetle zehirlemesiymiş. Yaklaşık 3 saatlik bir operasyonla alınıp, odama getirildim. Doktorun ilk kontrol için geldiğinde söylediği " safra kesenin fotoğraflarını çektik, tüm hastaneye gösterdik. Derslerimize konu olacak, 1 gün daha bekleseymişiz ölüm ihtimali %90'ın üzerinde" sözlerinden sonra verebildiğim tek tepki " teşekkür ederim, sağ olun" oldu. Cidden fotoğrafları ben de gördüm, içinden çıkanlarla misket yapılabilir. Keşke alsaydım, belki kolye ucu yapardım. 

 

Bu arada ameliyat sırasında Covid testimin sonucu gelmiş, pozitifmişim (!). Ama şükür ki semptomsuz geçti. Eşim negatif çıktı. Birlikte zaman geçirdiğim tüm aile fertlerim ve tanıdıklarım da test yaptırdı, onlar da negatif. Buna rağmen bu durum karantinaya engel olmadı ve 1 haftalık yalnızlık dizisi başladı. 

Neyse, ameliyat konusunda artık çok daha iyi durumdayım. 

 

Bu arada öğrendim ki baba tarafım (pankreas kanserinden geç ve hatalı tedavi nedeniyle kaybettik) safra kesesi konusunda mimliymiş. Kimsede sağlam safra kesesi yokmuş (!) . Sanırım akrabaları uzak tutma politikam burada bana nanik yaptı. Bunu bilseydim daha önce önlem alabilirdim. 

 

Hala evdeyim, iş yerindeki psikolojik yıpranmalar nedeniyle de ilave rapor istedim, 20 günü kapatacağız sanırım. Ama sıkılmalarım, icat çıkartmalarım başladı. Şimdi 3d yazıcımı upgrade etmeyi planlıyorum :D

 

Bu sırada arabam hala arka sokakta yatmasına devam ediyor ve aklımı kurcalıyordu. Muhitin en boş olduğu bir anda çift maske ile arabamı otoparka çekmek için çıktım. İlk marşta çalıştı (zaten düğmede ne olacak ki). Mahallede bir tur atayım da akü şenlensin dedim. Fakat arabanın rahat gaz almadığını fark ettim. Bunu yatmış olmasına (belki de benzinin çökmesine) bağladım. Dahası açık kapı uyarısı yapıyordu. Kendi kapımı kontrol ettim, kapalı. Yolcu kapısına uzandım kapalı. Sonra dörtlüleri yakarak sağa çektim, bir baktım ki bagaj kapısı açık. Beynimden vurulmuşa döndüm. Baktım bir zorlama ya da çarpma göremedim. Ama bu bagaj kapağı neden açıldı? Arabada çalınacak hiçbir şey yoktu çünkü bakım sonrasında arabadan çıkarttıklarımı henüz geri koymamıştım. Bu bagaj kapağı sizce neden açıldı? 

 

Hırsızlık denemesi olabilir dedim, neticede neredeyse 2 haftadır yerinden kıpırdamadan yatan yeni model bir araba ve gece ellenmeye müsait bir yerde. 

 

Bu bagaj kapısını servise göstersem kesin orada bir hata bulamayacaklardır. Benim özellikle kontrol etmem gereken bir şey ya da bir yerler var mıdır?

 

Teşekkürler,

Deniz

 

 

 

 

  • Beğen 4
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Geçmiş olsun şifalar dilerim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Geçmiş olsun öncelikle. Bagaj kapağına gelince belki ilk günden bu yana açık kaldı bazen anahtar cepte basılı kalabiliyor. Daha önce çok başıma gelmişti, hatta yağmurlu bir günde olmuştu 😊 bir süre dikkat edin yine açılırsa o zaman servise ya da ustaya götürün. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Büyük geçmiş olsun. Allahtan son anda hastaneye giderek kurtulmuşsunuz. Bundan bir yıl kadar önce, onbeş gün ara ile ilkin büyük bacanak ardından küçük bacanak en sonunda da kayınço safra kesesinden ameliyat oldu. Nasıl bir tesadüftür anlamadım ama ben bir şekilde sıyırdım aralarından. Yirmi gün kadar sıkıntıları oldu hepsi sağ sağlam piyasada geziyorlar.

Araç konusunda herşey olabilir. Belkide arabayı kitlerken bagajı siz açık unuttunuz, belki hırsızlık teşebbüsü. Önemli değil olur böyle şeyler. önemli olan sizin hayatta ve sağlıklı olmanız.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Çok geçmiş olsun. 3 sene önce ben de safra kesesi ameliyatı oldum. Ama sizin durum çook ciddiymiş. Kese yırtılmış. Allah kormuş.

Bagaj kapağı konusu, anahtardan bagaj açma varsa büyük ihtimalle cepteyken basılmıştır.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çok geçmiş olsun, boşver kapağı kendine dikkat et. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın


Geçmiş olsun. 

Anahtara basılmıştır cepte falan, kapağa takılmayın. Sağlığınıza dikkat edin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Beki de dediğiniz gibi cepte anahtar basıldı :)

 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bi şaka yapayım. 
Bence bagaj açıldığı için safra kesesi patladı :crazy:

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok geçmiş olsun. Covid falan hikaye bu ameliyatın yanında. Çok tehlikeli safra kesesi. Anneannemde yaşamıştık, o dönem azrailin elinden almışlardı doktorlar resmen.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Çok geçmiş olsun. Ölümden dönmüşsünüz. O halde uçağa binecek cesareti ben bulamazdım kendimde. 
 

Bence semptom ve hastalıklar adlı herkesin kolayca ulaşabildiği web siteleri kurulmalı. Sizin yazdığınız gibi semptom ve sonuç yazılarını okumak hoşuma gidiyor. Atıyorum tüm hastalıklarla alakalı 5 semptom olsun. Bunlardan 2’si bizde var. İkisini seçince birkaç ayrıntılı seçmeli seçenekler çıkıyor. Onları seçip hangi hastalığın olma ihtimali yüksek diye sonuç çıkarıyoruz. Gelecekte yapay zeka doktorluk böyle bir şey olacaktır sanırım. Doktorlar ise daha çok fiziksel müdahalede çalışacaklardır. Ayrıca yapay zekanın koyduğu teşhisi kontrol edeceklerdir. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Çok geçmiş olsun. Kadınlarda safra kesesi sorunları daha fazla oluyor. Benim de anne tarafının sindirim sistemi sorunlu. Dayımın safra kesesinde 47 mm taş vardı. Kaya da denebilir hatta. Siz son anda doktora giderek çok iyi yapmışsınız. Tekrar geçmiş olsun. 

 

Bagaj kapağını takip edin, servise gidince bir ara kontrol ederler. 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçmiş olsun, bagaj tesadüftür tekrarı halinde çaresine bakılır , kurban kestirin

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Çağlar Bayur yazdı:

 kurban

Eti? Mangal klap kom tere?

  • Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Çok geçmiş olsun gerçekten ucuz atlatmışsınız.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...