Metin Akbal 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Nereye gülüyorduk ağlanacak yerlerim ağrıyor da. Karı koca çalışıyoruz yemeye içmeye para çok ama bu durumda bile birşeyler almaya hakkaten para yok. Sana madalya takmak gerek. Ot gibi de yaşasan cebine kalacak olan maksimum 500 lira. O kadarlıkta lüksü olmasın mı insanların gerçekten merak ediyorum. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 2 Mart 2023 Yazar Paylaş 2 Mart 2023 Ali Gök yazdı: Memurların durumu fena değildi bir kaç sene evvel karı koca memur olan çoğu kişi evini arabasını alabiliyordu Meslektaşlarım 10 yıl önce "asgari ücretin 2,5 katı maaş alıyorduk" diyor. Bugün ise fark ortada. Hatta fark yok da denilebilir. Asgari ücretli, servise binip fabrikaya gidiyor, öğle yemeğini fabrikada yiyor, prim/fazla mesai vs alıyor. Bizde memur yolu cebinden karşılıyor, yemeği cebinden yiyor, prim/fazla mesai zaten hak getire. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Ahmet Çalışkan yazdı: Meslektaşlarım 10 yıl önce "asgari ücretin 2,5 katı maaş alıyorduk" diyor. Bugün ise fark ortada. Hatta fark yok da denilebilir. Asgari ücretli, servise binip fabrikaya gidiyor, öğle yemeğini fabrikada yiyor, prim/fazla mesai vs alıyor. Bizde memur yolu cebinden karşılıyor, yemeği cebinden yiyor, prim/fazla mesai zaten hak getire. Memuriyeti bıraksanız, özel sektörde ne maaş alırsınız? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Ahmet Çalışkan yazdı: . Bizde memur yolu cebinden karşılıyor, yemeği cebinden yiyor, prim/fazla mesai zaten hak getire. Yuh arkadaş.. Yol yemek yok mu. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Ahmet Çalışkan yazdı: Asgari ücretli, servise binip fabrikaya gidiyor, öğle yemeğini fabrikada yiyor, prim/fazla mesai vs alıyor. Bazı yan hakları cazip gibi gözükse de başka durumlar da var. Prim ve fazla mesaiyi çoğu firma ya ödemez ya da eksik öder. O kadar işin karşılığı üç kuruş olunca da personelin tadı kaçar. Ek olarak memurluğun özele göre en önemli farkı yaptığınız iş sabit ve yeriniz özele göre daha sağlamdır. Evet maaşlar konusunda haklı talepleri var ancak ben düz memurluğu, özelin müdürlüğüne değişmem. Bugün müdür olursunuz yarın asistan. Yaptığınız iş de günden güne değişir, işinizin adı olmaz. Bu konular kurumsal olmayan firmalar için daha çok geçerli lakin ülke KOBİ cenneti. Gerçek manada kurumsal olan kaç tane yerli yabancı holdinglerimiz var? Sani Gerşon yazdı: Memuriyeti bıraksanız, özel sektörde ne maaş alırsınız? En büyük hata olur bence. Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 2 Mart 2023 Yazar Paylaş 2 Mart 2023 Sani Gerşon yazdı: Memuriyeti bıraksanız, özel sektörde ne maaş alırsınız? Kırklarelide uygun işi bulduğum anda bırakacağım. İstanbulda x2 alırım ama Kırklareli için şartlar zor. Zaten o yüzden şu ana kadar bırakamadım Ali Darbaz yazdı: Yuh arkadaş.. Yol yemek yok mu. Yok. Çay bile yok. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Süleyman Can yazdı: ancak ben düz memurluğu, özelin müdürlüğüne değişmem. Bugün müdür olursunuz yarın asistan. Yaptığınız iş de günden güne değişir, işinizin adı olmaz. Bu konular kurumsal olmayan firmalar için daha çok geçerli lakin ülke KOBİ cenneti. Gerçek manada kurumsal olan kaç tane yerli yabancı holdinglerimiz var? Sanırım hep yanlış firmalarda çalışmışınız İlk firmamda 5 sene, ikinci firmamda ise 13 senedir çalışıyorum. İlk firmamda IT destek elemanıydım, şimdiki firmamda şirket yöneticisiyim. CV önemli, kendine öz güven önemli, girdiğiniz firmalar da önemli. Ahmet Çalışkan yazdı: İstanbulda x2 alırım Yine yetmez İstanbul'da. Ama en azından şu ankinden daha iyi olacaktır, orası kesin. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 2 Mart 2023 Yazar Paylaş 2 Mart 2023 Süleyman Can yazdı: Bu konular kurumsal olmayan firmalar için daha çok geçerli İşin özeti burası aslında. İş hayatımda memuriyetimden önce kurumsal olmayan hiçbir firmada çalışmadım. O yüzden bu attan inip eşeğe biniş isyanım. Ben 2013 yılından beri çalışıyorum. Kardeşim (1995 doğumlu) ilk defa geçen yıl çalışmaya başladı. Yazılım şirketinde. Halkalıdan Kadıköye işe gidip gelmek yoruyor diye geçen hafta Kadıköyden 16.000 TL'ye ev tuttu. Maaşını bana söylemiyor insanlar özel sektörü merdivenaltı konfeksiyon atölyelerinden ibaret zannettiği için korkuyor ama aslında özel sektör çok daha büyük bir dünya. Yüz kızartıcı bir şey yapmadığınız sürece orada da yeriniz garantidir. Hatta yukarı çıkarsınız, aşağı inmezsiniz. 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Ahmet Çalışkan yazdı: İşin özeti burası aslında. İş hayatımda memuriyetimden önce kurumsal olmayan hiçbir firmada çalışmadım. O yüzden bu attan inip eşeğe biniş isyanım. Ben 2013 yılından beri çalışıyorum. Kardeşim (1995 doğumlu) ilk defa geçen yıl çalışmaya başladı. Yazılım şirketinde. Halkalıdan Kadıköye işe gidip gelmek yoruyor diye geçen hafta Kadıköyden 16.000 TL'ye ev tuttu. Maaşını bana söylemiyor insanlar özel sektörü merdivenaltı konfeksiyon atölyelerinden ibaret zannettiği için korkuyor ama aslında özel sektör çok daha büyük bir dünya. Yüz kızartıcı bir şey yapmadığınız sürece orada da yeriniz garantidir. Hatta yukarı çıkarsınız, aşağı inmezsiniz. Çok güzel yazmışsınız 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 (düzenlendi) Ahmet Çalışkan yazdı: insanlar özel sektörü merdivenaltı konfeksiyon atölyelerinden ibaret zannettiği için korkuyor ama aslında özel sektör çok daha büyük bir dünya. Özel sektörün insan onuruna yakışan şartları ve maaşları yalnızca büyük şehirlerde mevcut. Çalışılan departman da ikinci önemli konu. Şu sıra yazılım revaşta ve herkes İstanbul'da yaşamak istemeyebilir. Atilla Yeşilada takip edenler bilirler, Türkiye sermayesi kısıtlı kobi cenneti. Şartları iyi olan firmaların da ortak özelliği büyükşehirlerde, özellikle istanbul'da konumlanmış olmaları. O yüzden özelde iş arayanlar hep aynı ikilemi yaşıyor. Yüksek giderler yüksek maaş ve iyi şartlar mı? Nispeten ucuz hayat ama kötü şartlar az maaş mı? Sani Gerşon yazdı: Sanırım hep yanlış firmalarda çalışmışınız Doğru tespit abi, yazılım herkese hitap etmediği için diğer departmanlara yöneldik, fakat talep çok kısıtlı. İyi firmalara yoğun başvuru var Cv'mize sıra dahi gelmeden süreç tamamlanıyor. E haliyle bize de amatör kobilerde çalışmak kalıyor. 2 Mart 2023 tarihinde Süleyman Can tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Ersen Tapan yazdı: Eğer imkan varsa eşinizin çalışması sizi çok daha rahat ettirir. Sosyal hayatınız olur ve hayattan daha fazla zevk almaya başlarsınız. Kırklareli'nde bilmem de Ankara'da eş de çalışsa artık hayattan daha fazla zevk alamıyorsunuz. Özellikle eviniz kira ve gelecek sene kontrat yenileme zamanını düşününce Haşmet Güngör yazdı: Ama anlamadığım bir şey var ? Talep var ki ,fiyatlar artıyor ,basit iktisat kuralı da, bu kiralara , kim tutuyor ve nasıl ödüyor hala muamma. Eşimle bazen hatta bu aralar sık sık konuşuyoruz "insanlar bu paraları nasıl kazanıyorlar da kiraya bu kadar para verebiliyorlar veya bu kadar lük araçlar alabiliyorlar" diye. Biz hariç diğer insanlar çuvalla para kazanmayı çözmüş diyorum Ali Darbaz yazdı: Yuh arkadaş.. Yol yemek yok mu. Herkes Koç'a bağlı çalışmıyor Sizin bu cümle biraz "tok açın halinden ne anlar"a benzemiş sanki. Çok şaşırdınız. Piyasada ne firmalar ne çalışma şartları var bilseniz ağzınız açık kalır herhalde. Süleyman Can yazdı: Doğru tespit abi, yazılım herkese hitap etmediği için diğer departmanlara yöneldik, Şimdiki aklım olsa bu mesleği kesinlikle seçmezdim 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Alptuğ Özcan yazdı: Herkes Koç'a bağlı çalışmıyor yazıcıoğlu işhanında çalışırken dahi günlük 10 lira yemek parası veriyorlardır… Şimdi aklıma geldi küleli askeri lisesinde yemekhanede bulunan pos cihazları ile öğün satın alıyordu Subay ve astsubaylar… Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Ali Darbaz yazdı: yazıcıoğlu işhanında çalışırken dahi günlük 10 lira yemek parası veriyorlardır… Şimdi aklıma geldi küleli askeri lisesinde yemekhanede bulunan pos cihazları ile öğün satın alıyordu Subay ve astsubaylar… Demek ki hep doğru yerlerde çalışmışsınız 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Alptuğ Özcan yazdı: "insanlar bu paraları nasıl kazanıyorlar Bende insanlar bu parayı nerden kazanıyor zihniyetinden ben nerden kazanamıyorum zihniyetine döndüm 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Ali Gök yazdı: uzaktan çalışma işi daha ciddiye döner diye tahmin ediyorum millet köyüne memleketine gider ordan çalışır başka yolu yok Pandemi neticesinde, bir çok iş kolunun evden çalışabildiğini öğrendik.. Oluyormuş.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 mecbur olacak. kira min 15 se maaş min 45 olmalı 15 ev kirası varken 15 maaş vererek kimse kimseyi çalıştıramaz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Alptuğ Özcan yazdı: Eşimle bazen hatta bu aralar sık sık konuşuyoruz "insanlar bu paraları nasıl kazanıyorlar da kiraya bu kadar para verebiliyorlar Çağlarla formülü oluşturduk biz.. Ödediği kiradan maaşa ulaşabiliyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Özel yada kamu fark etmez, bizim bu gidişimiz gidiş değil bir tek orası kesin. Gözümüz körebe gibi bağlı, karanlıkta arabayı yolda tutmaya çalışıyoruz. Yolun ezberlediğimiz kısmı bitince çok fena toslayacağız bir yere, hayırlısı.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Emin Önal yazdı: Yolun ezberlediğimiz kısmı bitince çok fena toslayacağız bir yere, hayırlısı.. perulu der ki: uçurumdan düştüğünü, havada iken anlamazsın Mehmet Göktürk yazdı: et olmayınca ne yapsın hintli Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Metin Akbal yazdı: Bende insanlar bu parayı nerden kazanıyor zihniyetinden ben nerden kazanamıyorum zihniyetine döndüm Sonuca ulaşabildiniz mi Mehmet Ozyurek yazdı: Çağlarla formülü oluşturduk biz.. Ödediği kiradan maaşa ulaşabiliyoruz. O zaman 5.000 TL kira veren bir ailenin geliri ne kadardır 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Alptuğ Özcan yazdı: 5.000 TL kira veren bir ailenin geliri ne kadardır 50 bin ve üstünü hesapladık bura İstanbul her yer facia Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: 50 bin ve üstünü hesapladık bura İstanbul her yer facia Devletin tanımı olan "orta sınıf" için yani Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Metin Akbal yazdı: Bende insanlar bu parayı nerden kazanıyor zihniyetinden ben nerden kazanamıyorum zihniyetine döndüm Bir kahve/pastanın 120 lira olduğu ve tamamen dolu mekanları görünce şaşırmaktan bir şey düşünemiyorum Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Radyoda duyuyorum da 75.000 TL'ye kiralık rezidanslar varmış aylık Yorum bağlantısı
Recommended Posts