Doğan Arşiray 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: azına kürekle de vurulabilir, yoksulluk sınırı 28bin kusür TL (idi) geçtiğimiz ay kaynak: https://arastirma.disk.org.tr/?tag=aclik-ve-yoksulluk-siniri#:~:text=Aralık 2022'de açlık sınırı,TL%2C yoksulluk sınırı 28.249 TL! vesile ile İstanbul da devlet okulu aylık gideri: 1500-2500tl min. mesela 30000 in üzerine çıktı. daha geçen gün yazmıştım. Süleyman Can yazdı: Özel sektörün insan onuruna yakışan şartları ve maaşları yalnızca büyük şehirlerde büyük şehir değilde, kurumsal firma... Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Alptuğ Özcan yazdı: Sonuca ulaşabildiniz mi Sonucun bana ulaşmasını beklemekten başka çarem kalmadı ? 3 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Özel Sektör için fikir belirteyim. Bende en aşağıdan Asgari Ücretten başladım zamanla geliştim aldıklarımda.Sorumluluğun ve çalıştığın yere verdiklerin arttıkça onlarında sana verdikleri artar. Özel Sektörde herkesin yeri dolar derler bu çok net bir çok tecrübe ile sabit bir gerçektir çok kolay olur. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Sani Gerşon yazdı: CV önemli, kendine öz güven önemli, kaç sınıf başkanlığın var senin 1 6 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Memur devletinden esnaf devletine doğru evrildik. Sabit gelirli iseniz işiniz zor demektir çünkü fiyatlar sürekli değişirken maaşınız sabit kalacaktır. Ocak ve Temmuz’da biraz paranız olur diğer aylar hep eksi bakiye.. Fakat bir şey satıyorsanız, sürekli fiyat güncelleyerek kendinizi koruyor hatta bazen hızınızı alamayıp insanları kazıklayabiliyorsunuz. Çünkü insanlarda fiyat algısı da kalmadı. Bunun fiyatı budur arkadaş diyemiyoruz.. Babam hep öğretmen ol kendini kurtar derdi ama hiç okumadan gidip bi emlakçının kapısında yatsam bile yetermiş boşuna kendimi heder etmeye gerek yokmuş.. 3 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 (düzenlendi) Ali Gök yazdı: Memurların durumu fena değildi bir kaç sene evvel karı koca memur olan çoğu kişi evini arabasını alabiliyordu baktım simdi maaşlar çok düşük kalmis öğretmen maaşına 14 kusur yazmış memurlar.net gercekmi bu rakamlar Neden böyle.oldu asgari ücrete %50 civarı gelirken özel sektör yakalamaya çalıştı ama devlet memurları burda hep eksik zammı aldı https://www.memurlar.net/maas/ Somut örnekle açıklayayım. 2015 Mayıs da emekli oldum. Asgari ücret 950 tl civarı iken, 1700 tl civarı maaş bağlandı. Yıl 2023 Asgari ücret 8500 tl, emekli maaşım 5.800 tl. Gelir adaletsizliği ile yönetilmiş ekonomiler için ders kitaplarına girecek en somut örnek. Emekli olduğumda dolar kuru 2,67 tl Maaşımın karşılığı 636 usd, bugünkü değeri 11.970 tl Emekli olduğumdaki asgari ücretin dolar karşılığı 356 usd, bugünkü karşılığı 6.700 tl, asgari ücretlinin usd karşısında kazancı artmış. Benim 6.170 tl mi kim çaldı? 2 Mart 2023 tarihinde Ahmet Kiriş tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Dolarla mı maaş alıyorsun? Sanane dolardan diyen olursa ağzına kürekle vururum. Don lastiğinin elastanı bile ithal bu memlekette, hepsi usd ile alınıyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Ahmet Kiriş yazdı: Dolarla mı maaş alıyorsun? Sanane dolardan diyen olursa ağzına kürekle vururum. Don lastiğinin elastanı bile ithal bu memlekette, hepsi usd ile alınıyor. Adam kayıp 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Ahmet Kiriş yazdı: Somut örnekle açıklayayım. 2015 Mayıs da emekli oldum. Asgari ücret 950 tl civarı iken, 1700 tl civarı maaş bağlandı. Yıl 2023 Asgari ücret 8500 tl, emekli maaşım 5.800 tl. Gelir adaletsizliği ile yönetilmiş ekonomiler için ders kitaplarına girecek en somut örnek. Emekli olduğumda dolar kuru 2,67 tl Maaşımın karşılığı 636 usd, bugünkü değeri 11.970 tl Emekli olduğumdaki asgari ücretin dolar karşılığı 356 usd, bugünkü karşılığı 6.700 tl, asgari ücretlinin usd karşısında kazancı artmış. Benim 6.170 tl mi kim çaldı? böyle ağır matemetik içeren şeyler şeetme, çay var iç , şeker pahalı, şekersiz iç 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: böyle ağır matemetik içeren şeyler şeetme, çay var iç , şeker pahalı, şekersiz iç Şimdi içiyorum vesile ile. ? 3 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Yapabileceğinin en iyisini yapmışsın daha ne olacak Tek maaşla kira öde kredi öde taksit öde ev geçindir daha iyisini yapabilecek varmı acaba merak ettim Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Benim burada dikkatimi çeken kısım... Sizin hanenize giren paranın hesabını yapmak neden başkalarına dert oluyor ? Sizin aileniz ve eşinizin ailesi bu konuda neden yorum yapma ve hayıflanma derdindeler ? Eşiniz ve siz bu durumu gidip de ailelerinize anlatıyorsanız sorun sizde... Eşinizde şayet bu durumdan şikayet ediyorsa ( kızmaca darılmaca yok ) sorun eşinizde... Hane içerisinde çözüm odaklı olmayan konular tartışılıyor ise maddiyatın bir önemi yok, hiç bir zaman manevi doygunluğa,mutluluğa ulaşamazsınız... 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Ahmet Kiriş yazdı: Benim 6.170 tl mi kim çaldı? Bunu herkes biliyor ama kimse söyleyemiyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 İlk mesaja dönersek. Bu bütçedeki tek hata gelirin tamamının gider kalemlerine ayrılmış olmasıdır. Bu huzursuzluk getirir. Ani gelişen bir olumsuzlukta çöküş getirir. O kredi çekilmemeliydi. Bütçe fazlası varsa bir şekilde tasarruf edilmeliydi. Gelirin %50 fazla veriyorsa kalanın %50 si ile borçlanılabilir. Bütçe mutlaka fazla vermelidir. Her an ani bir gelişme olabilir. Her an paraya ihtiyaç olabilir. 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Harcama bütçeniz gayet tutarlı. Gelir arttırmak lazım. Terfi vs olamaz mı? Yabancı dil, yuksek lisans memurlarda maaşı arttırıyor diye biliyorum Ben sizin yerinizde olsam kendi ana babama sorarım sen niye zamanında biriktirip ev alıp bizlere vermedin de, kirada bıraktın bizi diye. 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 12.900 tl herhangi bir ailenin insanca yaşayabilmesi için yeterli değildir. Kimse şöyle yap böyle yap diye anlatıp durmasın. 12.900 tl ile insan hiçbir şey yapamaz. Normal bir şekilde yaşayabilmek için şu an bir evin minimum hane geliri 25.000 tl ve üzeri olması gerekir. Diğeri sadece kölelik olur. Herhangi bir markete gitsen bişeyler alsan 300 tl tutuyor zaten 1 poşet. Bu evin çocukları büyümeyecek mi? İleride masrafları artmayacak mı? Bunun sineması var, gezmesi var, tatili var. Arkadaş dışarıda yemek bile yemediğini söylemiş. Yahu artık bu yüzyılda bir memur dışarıda ailesine yemek yediremiyor daha neyin hesabını yapıyoruz. Dışarıdan 5 lahmacun söylesen 200 lira tutuyor. Maaşın %2 si neredeyse. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Harun Kocaçalışkan yazdı: Normal bir şekilde yaşayabilmek için şu an bir evin minimum hane geliri 25.000 tl ve üzeri olması gerekir. Diğeri sadece kölelik olur. Sert bir genelleme olmuş. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Fatih Evcin yazdı: Sert bir genelleme olmuş. Hiç sert değil. Yoksulluk sınırı. Bi yerli bisiklet 10bin olmuş. Nasıl yaşanacak? 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 (düzenlendi) Ahmet Çalışkan yazdı: Merhaba, Benim ailemden ve eşimin ailesinden son zamanlarda sürekli eleştiri alıyorum evin bütçesiyle alakalı. Ben ekonomik şartların kötü olmasına yoruyorum ama ay sonunu zor getirmemde benim payım ne bilmiyorum. Sizlere de danışmak istedim. Aylık giderlerim aşağıda yazılı. "Şu kalemler gereksiz, bunlar lüks" dedikleriniz varsa ya da "bu kaleme çok harcıyorsun, o kadar olmamalı" dediğiniz varsa görmek isterim. Ben gerçekten sıkıldım ve bende mi problem var anlamıyorum. En azından dışarıdan bakanların gözünden görelim bir de. Kira + aidat: 1520 Ev (mutfak, temizlik, pazar/market): 5400 Elektrik: 372 Su: 100 Doğalgaz: 1227 İnternet: 103,98 Benim cep: 60,25 Eşim cep: 55 Kredi: 1970 (daha yeni çektim, "kıyıda köşede hiçbir şeyiniz yok" baskısından bıktığım için kenarda bi yatırımımız olsun dedim. arabayı aldım) Kendi harçlığım [traş, halı saha, iş yerinde çay/kahve vs (bizde 1 bardak çay bile ücretli)]: 400 Çocuk oyun parkı: 200 Okul ücreti: 375 Taksit: 250 TL Hafta sonu çay/kahve/kafe: 300 TL Muhtelif: 500 TL (her ay birisinin doğum günü, her ay çocuk hastalanıyor ekstra bir ilaç alınıyor, her ay hesapta olmayan bir şey çıkıyor, bazen halı yıkatılıyor, bazen ceketler kuru çok lüksün var : Kendi harçlığım [traş, halı saha, iş yerinde çay/kahve 400 TL haftada 100 lira nedir abi? yok mu senin sigaran alkolün? ( olmasın zaten de ) yani kendine ait bir harcaman? Sen bu tempoyu hiç bozmadan devam et. aman kimseye geçiniyorum deme. Geçinemiyorum de. Nazar değmesin telefonlara şaşırdım ya 60 liraya 55 liraya telefon bende kalmadı artık. Bu arada çok sınırdasın . Sakın kredi kartı falan alma 3 ayda patlatırsın . 3 Mart 2023 tarihinde Fatih Evcin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Ali Darbaz yazdı: Cruzu 1 yıllık maliyeti 25000 tl aşmış bi triger yetkili serviste kaça değişiyor? Bi cam balkon kaça kapatılıyor? Bu insan çadırda mı yaşayacak. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Hiç sert değil. Yoksulluk sınırı. Bi yerli bisiklet 10bin olmuş. Nasıl yaşanacak? köle kısmı, sert ve kırıcı.. Ali Darbaz yazdı: Cruzu 1 yıllık maliyeti 25000 tl aşmış akaryakıt ile beraber mi? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Fatih Evcin yazdı: köle kısmı, sert ve kırıcı.. akaryakıt ile beraber mi? Evet akaryakıt dahil. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Ali Darbaz yazdı: Evet akaryakıt dahil. abi o zaman cruze maliyeti olmuyor ki. 1 yıl boyunca senin tüm ulaşım+araç maliyetin oluyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Fatih Evcin yazdı: abi o zaman cruze maliyeti olmuyor ki. 1 yıl boyunca senin tüm ulaşım+araç maliyetin oluyor. 16000 km yol yapmışız onuda ekliyim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts