İçeriğe Yönlendir

BMW 5'in far ve stop yenilikleri


Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Hella, BMW 5 için yeni geliştirilen far ve stop lambalarını duyurdu. Alt versiyonunda H7 kısa ve uzun far + angel eye olarak bildiğimiz LED'li halkalar bulunuyor. Üst donanımda ise D1S bi-xenon farlar bulunuyor.

Dikkat çeken en büyük aşama gündüz farı işlevinin de yine angel eye halkalarında üretilmesi. Motor çalıştırıldığında gündüz farkedilmeyi sağlayabilecek kadar belirgin bir ışık üreten dört halka, farlar yakıldığında ise zayıflayarak park lambası haline dönüşüveriyor.

Bi-xenon sürüşe uyumlu farlar dışa doğru 15, içer doğru 8 derece dönerek virajlarda en iyi aydınlatmayı sağlıyor.

Statik viraj aydınlatması için ayrı bir free form reflektör ve halojen ampul kullanılmış. Bu far 40 km/s hızın altında, kısa far açıkken ve sinyal verilmesi durumunda aktif hale geliyor.

Kaşa benzeyen tasarımı ile köşe lambası olarak tasarlanan ve 7 yüksek güçlü LED'den oluşan lambada ilk 6 LED ileriye yayılan bir ışık dağıtırken 7. LED ise çubuğun içini aydınlatıyor.

Stop lambasında, 18 LED üstte iki yatay sıra halinde dizilerek sinyal ışığını üretmekte. Park lambası olarak 5 yüksek güçlü LED yatay sıralı çubukları aydınlatıyor. Stop lambalarında ise iki aşamalı ampuller kullanılmış.

Kaynak : http://www.hella-press.de/search_detail.ph...ge=e&newdir=eng

post-5-1176544765.jpg

post-5-1176544777.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu farın aynısından Focus1 içinde görmüştüm ama FK demişlerdi.. Hellamıydı ki acaba..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Bu farın aynısından Focus1 içinde görmüştüm ama FK demişlerdi.. Hellamıydı ki acaba..

Hella bu, park olarak dikey bir çubuk var.

hella-focus-s.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Uzakdoğu üretimidir bu, Hella olamaz. Çubuklar homojen değil.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

çubuğu bırakın angelları bile homojen yapamıyolar nası bi dizayn anlamıyorum bunu arkada yuvarlak şekilde dizilen ampullerin önüne angel boyutunda saydam bir madde koysalar kesinlikle bu şekilde nokta nokta görünmez.

Yorum bağlantısı
Turgay Özdemir

Güzel olmuş..bu tür küçük ve güzel yapılmış detaylar ne kadar güzellik katıyor..haftasonu fifth gear ın geçen sezon bölümlerini izlerken, citroen C4 picasso nun arka stoplarını anlatıyorlardı.O da çok şık olmuş..sunucunun dediğine göre ledliymiş o da ama nasıl anlamadım.Gelecek cmtesi bi citroen bayiine gidicem :D

11qg6.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...