İçeriğe Yönlendir

VW Passat 6 (2005-2010) dikiz ayna sinyalleri


M.Timur

Recommended Posts

M.Timur

Merhabayın, az önce arabanın yanına indim dörtlüleri yaktım ve etrafında dolaştım çevredeki binalardan üzerime anlamasız bakışlar oluştu :) ama ben baskılara yılmayıp ısrarla yanıp sönen dörtlülerin tamamını yokladım.

- Gövde ve ön tampon Sinyallerinde Ampül var sanırım 3 watt veya 5 watt.

- Arka sinyaller stopların içinde yanıyor onlarca ledten ibaretler gerçekten çok şıklar.

- Yan ayna altı sinyaller, 3 adet çok minik led yanıyor çok çok sönük ve cansızlar hayatımda gördüğüm en küçük ledler bunlar.

Sonuç:

Yan aynalardaki ledlerin modifiyesi Allah indinde bile farz vacip olabilir :) bunlara hemen el atmalıyız. Şlerleyen zamanlarda yine bu topiğe resimleri koyacağım ozaman sizde göreceksiniz. Ayna kapağının altına boydan boya reflektör ve cam koyulmuş ama sadece kapağın bitti noktada yani en sonunda 3 adet led konulmuş çok küçük ve cansızlar. Bunları mercedesin ayna kapaklarındaki ledlerle modifiye etmeyi düşünüyorum. Hattan becerebilirsem cam boyunca bir devre koyup led sayısını çoğaltmayı hayal ediyorum. Resimler gelince herkes daha iyi anlayacaktır umarım. şimdilik bukadar.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet resimleri bekliyoruz

tam kafamda canlanmadı

fakat o küçük ledlerin (smd led) çıkarılıp yerlerine başka led konması nasıl olabilir bilemiyorum çok zor bir iş gibi görünüyor.

onlara hiç dokunmadan yan sinyalden kablo alarak aynaya başka bir tür led montajı eklemek heralde daha kolay olur

aslında benimde aklıma yattı şimdi aynanın en kenarına 3 adet flux led koysam nasıl görünür acaba.

yanarken mükemmel olacağı kesin ama ledler normalde aynanın dışında duracağından güzel görünmücektir heralde

Yorum bağlantısı
M.Timur

Dikiz aynası sinyal projemiz ölü doğdu başlamadan bitti, çünkü aletin aynası tek kalıp hiç birşekilde sökülmüyor ledlerin dışındaki plastiğimsi cam ancak kırılarak çıkıyor :flowers:

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

yani tek çözüm aynaya ekstradan bi led modülü benzeri birşey eklemek oluyor sanırım. bununda görüntüsü nasıl olur tartışılır tabi.

benim ayna gövde rengi fakat en dışında çerçeve şeklinde siyah bir kısmı var acaba oraya ufak 3 adet flux led içeren bir modül yapabilirmiyim diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ben aynaları sağa sola sürtüyorum o yüzden bana gelmez böyle şeyler :)

Yorum bağlantısı
M.Timur
(düzenlendi)

Suat bey link için teşekkür ederim. Yapılış aşamasını çok güzel koymuş ama okadar zahmete katlanıp aynayı söken adam nasıl olurda içine led takmaz anlaşılır gibi değil.

Buarada o aynayı Türkiyede o şekilde sökebilecek bir merci kurum varmıdır? :):)

tarihinde Timur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Suat Toker
Suat bey link için teşekkür ederim ama resimler yetersiz yapılış aşamasını koymuş ama netice ne olmuş,ürün nasıl olmuş belli,net değil.

Orada anlatılan veya resmedilen, Passat aynalarındaki şeffaf plastiğin sökülerek, yerine smoked yani karartılmış olanları ile değiştirilmesi işlemi. Önceki postunuzda o camı sökemediğinizden bahsetmiştiniz veya ben öyle algıladım. Sadece camı sökebilmeniz amaçlı linki verdim. Bundan ötesini yani led modifiyesini maalesef siz yapmak veya uğraşmak zorundasınız. Onunla ilgili bir kaynak bulamadım. Ama camı çıkarttığınızda altındaki ledlerle oynamanız kolay olur tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
M.Timur

hocam gerçekten böyle bir bilgiyi bulup sergilemenize çok şaşırdım minnettarım ayrıca internet ortamı hakikaten dipsiz bir kuyu. Adamlar aynayı sökerken bir kopçayı kırmış sanırım ve oraya "Dont Do This" diye yazmış :) Onlar bile kırıyorsa biz nasıl sökecez bu aynayı yahu...

Yorum bağlantısı
  • 9 yıl sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Daha önce Passat B6 ayna sinyali modifiyesi yapmak kısmet olmuştu.Sonra çalışmayı biraz daha geliştirp yeni nesil sinyla görseline büründüremek kısmet oldu.Baktım forumda hareket yok bu konuyu açan Arkadaş sonuç alamamış bende hemfikir ve katkı olsun istedim.:flowers:

 

İlk led değişimleri ile görsllerimiz.5 tane Smd3535 Amber power led hepside yarım güçten biraz daha fazlası ile çalışıyor.Sebebi sogutucu sığmadığından.

 

00200.jpg

 

579.jpg

 

5844.jpg

 

5845.jpg

 

5849.jpg

 

5861.jpg

 

5862.jpg

 

5866.jpg

 

Linkteki çalışma konusunda videosu mevcut.

 

http://www.geceucusu.com/topic/488-vw-passat-b6-2005-2010-xenon/?page=7           

 

 

Yeni nesil Sinyal görselide bu şekilde oldu.Araç üzerinde resim geldiğinde bilahire yükleyeceğim.

 

Laguna sanırım stoplarında bulunan park çubukları.Kenar egimi sinyal kenar egilimini kurtaran parça olunca uğraşmaya degdi.Yandan duruşuda ışık açısı  için yeterli oldu.Kenar ledleri yerinede Passat gündüz farı lensi kullandım.Kenarlarınıda egeliyerek yerine oturdu.Yine smd3535 Amber power led kullanıldı. 

 

0727.jpg

 

3652.jpg

 

3658.jpg

 

3659.jpg

 

3660.jpg

 

3661.jpg

 

3667.jpg

 

3669.jpg

 

3671.jpg

 

3672.jpg

 

3673.jpg

 

3676.jpg

 

3685.jpg

 

3686.jpg

 

3687.jpg

 

3688.jpg

 

3695.jpg

 

3697.jpg

 

3700.jpg

 

3701.jpg

 

3704.jpg

 

3705.jpg

 

3706.jpg

 

 

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...