İçeriğe Yönlendir

VW Jetta 5 (2005-2010) xenon far ve mercek montajı

Hakan Demirel1679652575

Recommended Posts

Muhammed Andı

basarilar....

sen isi ticarete dokmussun bakiyorum. :) o degil de giriste kullandigin birinci sinif yesil ses kablolari bayagi abarti olmus. o kablolar 100 amperi kaldiracak cinsten yahu.! :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Uzun far elbette ki karşıdan gelen sürücünün gözünü kamaştırır, bu nedenle gerekmedikçe kullanılmaması gerekir. Farın hem bi-xenon hem de halojen uzun özelliğini kullanmalısın. Yasal düzenlemelere uygun şiddette ışık ürettiği için gerektiği zamanlarda kullanmanda bir sakınca yok.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
teşekkürler uzunlara daha kaliteli bir helogen ampulmü koyayım yoksa.?

xenon mu koyayım? uzunlar sarı hoşuma gitmiyor çünki

Kaliteli bir halojen ampul en uygun seçim olur.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Güzel olmuş emeğinize değmiş. Işık yere homojen bir şekilde yayılmamış gibi gözüküyor. Ampüllerin tam oturduğuna eminmisiniz yada ayar yapıldıktan sonra duvar resimlerini görsek daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bende sunpart kullanıyorum fakat bu şekilde ampülün oturmaması yada ışığın homojen dağılmaması gibi bir problem yaşamadım hiç. Ampüllerinizin üretiminden kaynaklanan hata olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Farın arkasındaki sokete taktığınız fişleri silikonla sabitleyin..

iphone318.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
teşekkürler sıcak silikonlamı soğuk silikonlamı sabtiliyeyim ? fark yaparlarmı?

Sıcak silikona hiç bir zaman güvenmeyin.. Bildiğimiz silikonlardan kullanın.. Siyah silikon da kullanmayın bence.. Sökmeniz gerekirse siyahı sökmekte zorlanırsınız... Beyaz yada şeffaf olanlardan kullanabilrsiniz..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ahmet Kasapoğlu

mercek çanağını kesmek derken tam anlayamadım. koito merceğin arka kısmını bosch merceğin lensinemi takmayı düşündün?

bu durumda fardan ışık çıkacağını bile zannetmiyorum :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merceği tamamen değiştirmeyi kastediyor, vidalama delikleri denk olmayacaktın onu bir parçayla falan tutturmak lazım. Derinliği sorun olmayacaktır sanırım. Bosch'un performansı kesilme çizgisi çok iyidir, koito merceğe ne gerek var, anlamadım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
bosch un aydınlatması rezalet en başta...

dediğim gibi hani reflektörün çanağını kesip nasıl mercek monteliyoruz bende farı kesip biçmeden bosch merceğin çanağını kesipte koito montelesem olurmu onu demek istemiştim birde d1s xenon kit alıp deneyeceğim performansını..:/

Doğru dürüst ampul kullanmazsan tabii ki rezalet olur. Philips ya da Osram 4300K kullanmalısın.

Projektörün lensini ayrı, çanağını ayrı kullanamazsın. Odağı tutmaz.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
bosch un aydınlatması rezalet en başta...

dediğim gibi hani reflektörün çanağını kesip nasıl mercek monteliyoruz bende farı kesip biçmeden bosch merceğin çanağını kesipte koito montelesem olurmu onu demek istemiştim birde d1s xenon kit alıp deneyeceğim performansını..:/

eğer gerçekten farların kısa aydınlatmalarından memnun değilsen kesinlikle merceklerinde problem var demektir.

Aynı kombinasyon benim Panda da mevcut. Bosch mercek ve Extra+ Sun Part kit. Olabilecek en iyi aydınlatmalardan birine sahibim.

Yanlış hatırlamıyorsam senin bosch merceklerin solenoidleri 3 girişli olanlardandı. Yani eski olanlardan. Mercek eski ise içeriside kararmıştır diye düşünüyorum. Zaten memnun değilsen başka açıklaması yok.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

boschun arkası çok zor kesilir. zaten kesilse bile düzgünce oturup oraya takılacağını zannetmiyorum. mercekli fara mercek modifiyesi olmaz :) Eğer yapılacaksa farı açıp değiştirmen gerekir.

Zaten yükseklik ayarında çalışmıyor. Bixenonda bir sürü dert çıkarıyor. Bencede bu farlardan kurtul sana daha fazla dert oldu. Ampulu değiştir deneriz istersen ama kesilme çizgiside kötü diyorsan kesinlikle merceklerin normal değil senin. Kendi aracımda 1 ay gibi bir süre üşengeçliğim yüzünden bir tarafta sun part bir tarafta osram ampul ile gezmiştim. aydınlatma konusunda kesinlikle hiçbir eksiği yoktur bunu her zaman savunurum. Öyle önünü aydınlatmaması falan mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Senin farın bi duvar resmini görelim ...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
anlamadınız beni :Dben diyorumki hani standart reflektörlü halojen olan farlara yaptığımız gibi çanağı kesip mercek monteliyoruzya?ben bu işlemi benim bosch merceğin reflektörüne uygulasam ebatlar tutarmı ? denemek lazım tabi ki ama böyle olurmu? çünki farımı açmak istemiyorumevet eski olanlardan sanırsam ama bir farları yeni aldım ve tekinin merceğini değiştirdim ikisine şuanda iyi ama ben ampulden şüpheleniyorum. birde d1s kit alıp deniyeceğim çünki geçen sunpartla philips ampulü yanyana koydum aynı hizadalardı ve gözle görülebilcek kadar fark var aralarında. benim farlarım önümü aydınlatıyor sağı solu hiç aydınlatmıyor ve kesilme çizgim rezalet :( yemin ederim eski sonar marka farların üstünde 10.000k h1 kit vardı ve h1 mercek vardı o bile daha iyi aydınlatıyordu onun bile daha iyi kesilme çizgisi vardı. birde d1s ile deniyeceğim olmadı artık kaldırıp atıcam hella h7 mercekli yeni tip far alıcam

Değişen mercek hangisi? Bundan farları takarken bahsetmemiştin ?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Kolay gelsin, ama lütfen fotoğraf makinası kullan :D

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

yaptığın ayakları sırt sırtada vidala çift taraf olsun ters t tipinde sarsınsıtıda düşmez o zaman.ve ağırılıgıda iyi olur dengelenir.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
yok zaten oktay abi L sağlam olmadı dediğin T sağlam oldu cidden birazda kastım yere tam bassın die sonra masaya makasla tutturdum şimdi sağlam oynamıyor.

eskiden L şeklinde sallanıyordu.

:good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...