İçeriğe Yönlendir

Değişik bir ampül


Misafir

Recommended Posts

Dün pendik oto sanayide oto elektrik işi yapan bi arkadaşıma gittim.bi-xenonlu farları söküp aracın orijinal farlarını taktık.bu işlemler yapılırken bende herzamanki gibi ortalığı karıştırdım.vitrindeki garib bi ampül dikkatimi çekti.Aldım makinayı hemen resimlerini çektim.Çekilen resimlerde gündüz olmasına rağmen aydınlatma çok iyiydi.Farın üstündeki parklar osram cool blue ampüllerde allseasons.Floresan park 300mW ,sinyal 1 Watt güç harcıyor.floresan ampülleri fren+park olarak kullanınca balast gerilimi değişken olarak kullanılıyor.Şşte resimler;

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Değişik bir ürünmüş. Soketi ne tip, w5w gibi galiba ?

Isınma süresi var mı ? Anında yanıyor mu ?

Yorum bağlantısı

Doğru.küçüğün soketi w5w,büyüğüde kodunu bilmiyorum ama normal 21 wattlık parklarla aynı.ısınma süresi yok.sinyal veya frende sıkıntı çıkarmaz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Renk olarak bir alternatif sunuyorsa parklarda işe yarayabilir. Ama resimdeki gibi sarı yanıcaksa değiştirmenin manası yok yani. Stoplarda yine kırmızı görüneceğinden yine değiştimek anlamsız.

Bir de bunun odak noktası standart P21W ampulünden farklı olduğundan görüntü kalitesi düşük olur, frenlerde nasıl görünüyor denemek lazım.

Yorum bağlantısı

sarı yanan cool blue,beyaz olan floresan ampül.p21w olan odaklamada sıkıntı çıkarmaz.aydınlatma alanı gördüğün gibi geniş çok daha parlak yanacaktır.ama en iyisi deneyelim.o zaman tam belli olur.renk alternatifleri var.beyaz,sarı,kırmızı,mavi,portakal.yeşil(neye lazım olcaksa)ışık şiddeti çok fazla fren ve park olarak led gibi hızlı tepki verecektir.

Yorum bağlantısı

Abi bende ilk kez gördüm.az önce denedik.şansa telefonun pili bitti.resim çekemedim.harika yanıyor.istanbul pendik oto sanayide kenarda ufak bi dükkanı olan arkadaşım var.biraz arızalı bi tip. o bulmuş.menbaanı söylemiyo ama çok pahalı bi meret.

Yorum bağlantısı
Vay bu arızalılardan iç anadoluda niye yok... :unsure2:

Abi vardırda keşfedilmeyi beklerler :( Arayıp bulmak gerek.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Arabada ilk yaptığım far modifiyesi pek iyi değildi yada gözüm alışınca hataları görmeye başladım.sağ far 1-2 derece sağa yatık ve far etrafıda bildiğin gibi içten boyalı idi.bende yeni far alıp bidaha yapıcam.nasipse bayramdan sonra başlıycam.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Şen

hee anladım proje geliştirilecek he :) muyenesi bitmek üzereyse muayenesini yaptırdıktan sonra giriş istersen bu işe.. sorun cıkarmasınlar diye dedim

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...