İçeriğe Yönlendir

Volvo S60 - Valeo Led'li farlar


Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Volvo S60 Concept'in Led'li farları Valeo tarafından üretilmiş. Kısa far fonksiyonu farın üst kısmında bulunuyor ve adaptif olarak çalışıyor. Uzun far ise hıza bağlı olarak en yüksek görüş mesafesini sunuyor. Park lambası, gündüz farı ve sinyaller de ışık şeridi şeklinde tasarlanmış. Farın tüm fonksiyonlarında gün ışığına yakın renkte Led'ler kullanılmış.

post-5-1233634307_thumb.jpg

post-5-1233634335_thumb.jpg

post-5-1233634408_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş

Gerçekten şık olmuş , bakalım seri üretim versiyonunda olacak mı?

Audi, R8'i default bi-xenon'la farla satıyor ancak full-led aydınlatmayı da opsiyonel olarak sunuyor. Bir dergide R8'in bi-xenon vs. LED. karşılaştırmasını okumuştum. Aydınlatma mesafesi olarak hala Xenon bir numara ancal LED'in verdiği renk sıcaklığı gün ışığına en yakın ve insan gözüne en uygun olarak görülmüş. Audi kısa far olarak 3 adet LED kullanmış ve LED'lerin önüne bir de yarım mercek koymuş. uzun farlar ise A4'teki gündüz LED'lerine benzer yapıda yani şerit şeklinde. S60 ile R8'in LED aydınlatmalarını karşılaştırınca Audi'ninkisi bana göre daha şık :good1:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Turgay Tuna

Audi R8 farının çiftinin 7000 EURO olduğunu düşünürsek bir süre daha xenon farların tercih edileceğini bekleyebiliriz. Auto Lighting (AL) firmasının reutlingen fabrikasına birkaç kez gitme şansım oldu ama yeni üretilen LED farların resimlerini çekemedim söylediklerine göre daha üzerinde çok çalışılması gerekmiş ve bufarların maliyetini düşürebildiklerinde xenon ların standart olarak sunulacağk ve halogen teknolojisi kısmen bitirilecek.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...